4. huhtikuuta 2014

Pohjalaistalot - yhteinen rakennusperintömme kurssille

Tällä kertaa pääsin mukaan, vaikka ilmottautumispäivä oli jo mennyt.. :) Etelä-pohjanmaan opistolla järjestetään viikon päästä kaksipäiväinen kurssi aiheesta Pohjalaistalot- yhteistä rakennusperintöämme.Vielä kannattaa kysyä vapaita paikkoja, jos kurssille lähtö kiinnostaa. Ajattelen niin, että jos on unelmana pohjalaistalo tai aikeissa sellaisen kunnostus, näitä kursseja olisi hyvä käydä etukäteen niin oppii ymmärtämään tulevaa taloaan. Tähän asti olemme kulkeneet vaiston suuntaamina poimien tietoa sieltä täältä, mutta kaipaan jatkuvasti kokonaisvaltaisempaa ymmärrystä pohjalaistaloista, paikallisista erityispiirteistä ja historiasti. Toivon saavani sitä tältä kurssilta. Ohjelma vaikuttaa ainakin niin hyvältä, niin että mukaan vaan kaikki asiasta kiinnostuneet! LINKKI OHJELMAAN.

Autioitunut pohjalaistalo, ensimmäinen, jota harkitsimme siirtää.


7 kommenttia:

 1. Mä ilmoittauduin heti, kun tästä kuulin jollain luennolla kirjastolla muutamia viikkoja sitten! :) Me ollaan vaiheessa "unelma", joten toivon että tämä jotenkin ihmeen kautta avaisi jotain. No ymmärrystä ainakin, jos ei muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Unelma" vaiheessa on jännittävää, kun kaikki on vielä mahdollista. Vaikka mukavaahan se on sitten päästä toteuttamaankin. Autiotalojen kiertäminen oli mukavaa puuhaa, toivottavasti teillekin löytyy se vanha talo jostakin! :)

   Poista
  2. Anonyymi2.1.15

   Olisipa kiva kun löytäisi yhdenkin autiotalon pohjanmaalta läheltä Vaasaa niin ehkäpä pääsisi unelmaan kiinni.

   Poista
  3. Siirrettäviä taloja varmasti löytyy, Stundarsistakin voisivat tietää siirtotaloja. Paikalleen kunnostettavia tulee aika harvakseltaan myyntiin. Kun olen seurannut paikalleen kunnostettavia taloja, niin tuntuu, että työmäärällisesti siirtoprojekti ei välttämättä ole sen työläämpi. Merikaarrossa olisi myös upea kartano myynnissä..

   Poista
  4. Piti vielä lisätä, että tämän postauksen kuvan pohjalaistalo oli myynnissä Metsäkylän navetan sivuilla ja sijaitsi Vähässäkyrössä. Oma kehikkomme löytyi myös Metsäkylän navetan kehikkovälityksestä.

   Poista
 2. Oi aivan mahtava kurssi varmasti! Täytyypä katsoa, jos samanlaisia järjestetään myöhemmin uudestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että tulevaisuudessakin tulee saman suuntaisia kursseja. Täällä on hyvä vire perinnerakentamisen suhteen. :)

   Poista