28. kesäkuuta 2017

Kristiinankaupungissa, osa 2


Oho, reilu viikko vierähti hetkessä edellisestä postauksesta. Olenkin tässä ihmetellyt, miten töissä käyvät perheenäidit ylipäätään ehtivät pitämään blogia. :D Minulla on kaksi täyttä työviikkoa takana, eikä ylimääräistä aikaa tunnu enään olevan lainkaan. Illat kun haluaa viettää tiiviisti lasten kanssa ja kotihommatkin kasaantuvat uhkaavasti ilta-aikaa. Tässäpä syy, miksi blogi voi olla vähän hiljaisen puoleinen.

Mutta tässä vielä muutama kuva jatkoksi edelliselle postaukselle. Ulrika Eleonoran kirkosta jatkoimme matkaa Lebellin kauppiaan talomuseoon, joka on yksi lemppari talomuseoni Suomessa. Rakennus on museoitu jo 1930-luvulla ja vaikka sitä on restauroitu myöhemmin, tunnelma on hyvin autenttinen ja viehättävä. Museossa vierailu on aikamatka 1700- ja 1800-luvun porvarisperheen elämään.Yläkerran salin kattomaalausta.Viimeinen kohteemme oli Carlsron huvilamuseo hieman sivummalla Kristiinankaupungin keskustasta Suurjärven rannalla. Tämä valtava huvilarakennus on kauppaneuvos ja laivanrakennuttaja Carl Alfred Carlströmin rakennuttama 1800-luvulla. Kurkistus siis kaupungin hienoston kesähuvilaelämään 1800-1900-luvulla. Täytyy sanoa, että rakennus oli niin valtaisan kokoinen ja täynnä kerättyä esineistöä, etten jaksanut edes valokuvata sen enempää, vaan keskityin katselemaan ympärilleni.
Talon uunit oli kyllä vaikuttavia ja niitä oli valtavasti.


Tervemenoa siis kesäretkelle Kristiinankaupunkiin! :)
6 kommenttia:

 1. Oi, onpa teillä ollut mielenkiintoiset retkikohteet Kristiinankaupungissa. Kuviasi katsoessa sukeltaa jo menneeseen, paikan päällä tunnelma varmasti huikea.

  Niinhän se on, että työ haukkaa arjesta aikas ison siivun. Perhe ja koti kun on minustakin ykkössijalla niin väistämättä on sovittaminen, miten jää aikaa blogimaailmalle ja muille harrastuksille. Mutta pidähän stressaamaton tahti - ihanaa jos jaksat pysyä kauniin blogisi kanssa kartalla juurikin hitaammalla tahdilla.

  Kaikkea hyvää työsarallesi ja kesäänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah, kommenttisi aina ilahduttavat! Kyllä tässä nyt harrastukset jää hetkeksi vähemmälle, mutta toisaalta nautin myös paljon työstäni, joka puoliksi tuntuu myös harrastukselta. :) Ja työpäivän jälkeen taas perheen kanssa vietetty aika tuntuu entistäkin arvokkaammalta.

   Poista
 2. Upeat kohteet ja tietysti täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia! Kyllä sitä välillä on aika vähissä blogin suhteen, mutta ei stressiä, päivitysten määrä ei tietenkään korvaa laatua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mielenkiintoisia kohteita ja oppaan johdolla pääsee aina myös vähän pintaa syvemmälle!

   Näin olen ajatellutkin, postauksia tulee siinä tahdissa kun elämäntilanne antaa myöten ja aiheita tulee luontevasti. Rakentamista vielä riittää toviksi, vaikka tahti on hiljentynyt, joten eiköhän tämä blogi vielä jatka hyvän aikaa. :)

   Poista
 3. Mekin kävimme pari vuotta sitten Kristiinankaupunki-vierailullamme tuolla Lebellin talomuseossa. Oli kyllä upea kokemus, talo täynnä kauniita yksityiskohtia!

  Tsemppiä työn ja lapsiperhearjen yhteensovittamiseen! :) Ei varmasti ole mikään helpoin tehtävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Lebellin talo on jotenkin suloinen niin sisältä kuin ulkoa -upeita huonekaluja ja esineistöä sopivasti.

   Kyllä tämä uusi elämäntilanne hetken vaatii totuttelua ja sopeutumista kaikilta, mutta luotan, että kaikki asettuu uomiinsa ajallaan. :)

   Poista