20. kesäkuuta 2017

Kristiinankaupungissa, osa 1Olin sunnuntaina Pohjalainen rakennusperintö ry:n kesäretkellä Kristiinankaupungissa. Olemme lähes joka kesä tehneet perheen kanssa retken Kristiinankaupunkiin, mutta nyt koko kaupunki avautui aivan erilailla, kun pääsimme paikallisoppaan mukana kiertelemään kaupungin merkittäviin vanhoihin rakennuksiin. Tässä pieni pintaraapaisu reissusta. Päivä oli niin tiivis, sisälsi niin paljon kiinnostavaa nähtävää ja kuultavaa, että sen jäsentelemiseen johdonmukaiseksi kertomukseksi, menisi liikaa aikaa. Joten esittelen siis reissun ihan lyhyesti, enemmän kuvin kuin sanoin. Ulkokuvat jäi näköjään ottamatta, sillä aamupäivällä ripsi vähän vettä.

Ensimmäisenä saimme kuulla oppaamme kotitalon, Stendahlin talon, värikästä historiaa. Talon ruokasalissa oli jäljellä upeat katto-ja seinämaalaukset muistona talossa asuneesta maalarimestarista.


Toinen kohteemme oli Kruununvouti Starckenin talo, joka oli Pro Kirkkokatu yhdistyksen omistuksessa ja tälläkin rakennuksella oli varsin räväkkä historia. Rakennuksesta löytyi taidenäyttelytila ja erilaisia tiloja kurssitoimintaan. Täällä järjestetään muun muassa pintäkäsittelykursseja, joten voi olla, että löydän vielä joskus itseni täältä uudelleen. ;) Voisiko ympäristö tällaiseen kurssitoimintaan olla enään inspiroivampi!
Kolmas kohteemme oli Ulrika Eleonoran kirkko, joka on rakennettu vuonna 1700 ja kuuluu maamme merkittävimpiin puukirkkoihin. Kirkossa oli uskomattoman autenttinen tunnelma ja upeita maalauksia. Enpä muista myöskään nähneeni tällaista valaistusratkaisua aiemmin vanhoissa kirkoissa, kynttiläpidikkeitä oli kiinnitetty valtava määrä kirkonpenkkeihin. Olisi hieno nähdä tämä kirkko myös kynttilävalaistuksessa.
Laitan vielä lisää kuvia reissusta toisessa postauksessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti