14. helmikuuta 2017

Väliovien putsausta ja listojaTäällä on pidellyt sen verran hienoja ilmoja, että on tullut ulkoiltua normaalia enemmän. Sen seurauksena koti on kyllä päässyt sisältä räjähtämään, kun kukaan ei ole jaksanut käyttää aikaa pyykin viikkaamiseen tai lelujen keräämiseen.  Piti myös hetki mietiskellä, mitä oikein ollaan tehty rakentamisen kanssa viime päivinä ja viikkoina. No jotakin sentään. Poikien huoneen ovi on puhdistettu maalikerroksista.
 Ikkunat ovat saaneet listat.
 Mies on myös surautellut uusia listoja. Tässä lumppupaperiseiniin tulevat rintalistat.
Olemme vähän suunnitelleet, että tulevana viikonloppuna maalattaisiin yläkerran seinät. Sitä ennen pitäisi vielä pestä pari hirsiseinää aulasta. Ovetkin olisi mukava saada paikoilleen ja vaikka maalattua samalla.

Iltaisin täällä on suunniteltu kasvimaata. Tarkoitus on ollut lähteä muutamalla lajikkeella liikkeelle, mutta kummasti lista tahtoo venyä, kun oikein alkaa miettimään, mitä omasta maasta olisi mukava saada ruokapöytään. Katsotaan, mitä kevät tuo tullessaan. Mies on ainakin kovasti suunnitellut kasvihuoneen rakentamista. Mutta ehditäänkö vielä tänä keväänä, saa nähdä.


Aurinkoista ystävänpäivää toivotellen,

Elina

14 kommenttia:

 1. Heippa! Kovin mukavalta teillä näyttää ja niin tutulta kuulostaa myös kasvimaasuunnitelmat :)
  Listojen osalta minun piti jo aiemmin kysyä, että minkälainen se teidän jyrsin onkaan, jolla noita listoja olette tehneet? Simppelit (varsinkin jalkalistat) on meilläkin suunnitteilla, joten tuommoinen laite olisi kyllä varsin oivallinen!
  Aurinkoisia päiviä toivottaen, Carita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Carita! Tää meidän jyrsin on Biltemasta. Löytyy nimellä yläjyrsin, hinta n. 47 euroa. Meillä on kyllä tehty tällä vaikka ja mitä. :)

   Poista
 2. Poikien huoneen ovi näyttää tosi nätiltä ❤ Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrilli! Yläkerran ovet on kyllä nätit ja hyväkuntoiset. Mukavaa saada ne pian paikoilleen. :)

   Poista
 3. Upea ovi ja listat! Kasvimaata onkin varmasti ihana suunnitella! Me keskitymme varmaan ensi keväänä ja kesänä lähinnä puiden, pensaiden ja kukkien istutukseen. Kasvimaan vuoro on sitten myöhemmin. :) Ihanaa ystävänpäivää teidän perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Kasvimaata on kiva suunnitella, mutta saapa nähdä, ehditäänkö mekään vielä tänä kesänä. Meilläkin olisi puiden istutusta ja muuta pihanlaittoa sekä saunan rakentamista edessä. Mutta eipä lopu tekeminen tulevinakaan kesinä.. ;)

   Poista
 4. Eikö olekin kevättä ilmassa jo! Nostan hattua, miten jaksatte kuitenkin noin tarmokkaasti edetä kodin laiton suhteen. Upeat kuvat jälleen, niin kaunista.

  Oikein suloista ystävänpäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah sanoistasi! Kyllä on ollut jo niin keväisiä päiviä. Ihania! Tästä valosta on saanut niin paljon voimaa. :)

   Poista
 5. Tähän aikaan vuodesta meinaa jo pää räjähtää puutarhainnostuksen suhteen. Itsekin olen muutaman kerran päättänyt, että ihan vähän vaan laitan, mutta sitten kuitenkaan en malta olla laittamatta paljoa. Hieno ovi muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saa nähdä, miten meille käy puutarhan kanssa. Ollaan alottelijoita, joten paljon on myös oppimista edessä.. Mutta ajatus on nyt kovin innostava. :)

   Poista
 6. Hei Elina! Ja kiitos paljon blogistasi! Olen seurannut tätä nyt aktiivisesti parin vuoden ajan, ja välillä olen harmitellut, etten hoksannut tätä aikaisemmin, sillä näiden tietojen avulla olisimme säästäneet omassa taloprojektissamme aikaa ja rahaa, ja lopputulos olisi ollut paljon onnistuneempi. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan:)! Teet valtavan arvokasta työtä, kun jaat kaikkien luettavaksi käytännönläheistä ja koeteltua tietoa perinnerakentamisesta kuvien kera! Ihmiset, jotka eivät ole erityisen perehtyneitä aiheeseen, mutta haaveilevat luonnonläheisestä ja perinteikkäästä rakentamisesta, tarvitsevat esikuvia ja tietoa saadakseen rohkeutta ja uskoa unelmansa toteuttamiseen.


  Talomme on vielä joiltakin osin kesken, ja enää en/emme tee mitään ennen kuin olen kunnolla perehtynyt aiheeseen. Ja nyt olen sitten lukenut tapetoinnista. Olin ajatellut pettyneensä, ettei meidän talon sisäseiniin voisi ilman reipasta höyläämistä laittaa tapetteja esim. pinkopahvin kanssa lainkaan, koska hirret on sahattu vannesahalla ja ne eivät ole tasapaksuja. Mutta kun katsoin tarkemmin teidän tuvan seiniä, huomasin, että nekään eivät ole tasapaksuja. Meillä jokainen hirsi on vähän eripaksuinen, ja vierekkäisten hirsien välillä on jopa 1,5 cm "hyppy". Luin tällä viikolla tarkemmin kirjoittamiasi tapetointijuttuja ja kiinnostuin tuosta lumppupaperoinnista suoraan hirrelle. Voisikohan se onnistua tällaisissa epätasapaksuissa seinissä vai olisiko ehkä syytä valita pinkopahvi? Kuinka isoja paksuusvaihteluita teidän lumppupaperoiduissa seinissä on?

  Toinen kysymys koskee maaleja. Oletteko maalanneet sen kammarin seinät, joihin teit sabluunamaalausta? Jos, niin mikä maali niissä on ja mikä väri maalissa?

  Kiittää ja kyselee (varmasti jatkossakin)
  Leena-Kaisa Holma Pielaveden Säviällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olipa mukava saada kommentti sieltä veljeni kotikylästä! :) Maailma on pieni. Me ollaankin taidettu kuulla teidän taloprojektista ja mies muisteli joskus pyörähtäneensä jopa teidän pihalla. :D Tosi mukava kuulla, että tästä blogista on ollut hyötyä muillekin perinnerakentajille. Mekin saimme aikoinaan uskoa omaan talonrakennukseen juuri muiden blogeja lukemalla. Eihän näistä liiaksi tietoa ole tarjolla, eikä aina saatavilla.

   Meilläkin on pientä hyppyä noissa hirsissä, ei ole ainakaan lumppupaperoidessa haitannut. Pinkopahviakin meidän talossa on osittain ollut ennen purkua, joten uskoisin, että sekin onnistuisi. Pinkopahvittamisesta minulla ei ole kokemusta sen enempää, keittiöön ollaan välillä mietitty sitä. Minusta tulee vain vanhemman näköistä, kun kaikki ei mene aivan viiva suoraan ja sileän tasaisesti, joten kannustaisin koittamaan paperointia.

   Muita ratkaisuja voisi olla myös perinteinen savirappaus tai hirsien piilutus. Savirappausta minulla tekisi mieli koitaa johonkin.

   Lumppupaperiseinät olemme maalanneet Antiikkiverstaan mattapellavaöljymaalilla. Sabluunakuviot tein munatemperalla. Värisävyt olen sekoittanut itse bigmenteistä. Pohjaharmaaseen laitoin myös umbranharmaata pellavaöljymaalia.

   Kysele vain jatkossakin. :)

   Poista
 7. Hi elina , i love your blog ,, you have a new follower from chile
  Angélica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Angelica! Nice to get a comment from the other side of the world and very nice to hear that you like my blog. Welcome follow!

   Poista