9. elokuuta 2016

Jälleen kotonaMessut takanapäin, mutta mielenkiintoisena ja antoisana kokemuksena muistoissamme halki elämän. Olo on helpottunut, mutta samalla suorastaan hämmentynyt kaikesta siitä positiivisen palautteen ryöpystä, jota talomme oheiskohteena sai osakseen. Näitä palautteita ja kommentteja emme itse olleet vastaanottamassa, vaan vietimme perheen kanssa lomaa koko messujen ajan toisaalla.  Minä tietenkin jännitin ja stressasin jättää keskeneräisen kotimme messuvieraiden arvioitavaksi. Paljon olisi vielä halunnut ehtiä ennen messuja niin sisällä kuin ulkona, mutta pakko oli myöntyä siihen, että ihan jokainen lista eikä kaapin kylki ollut lopullisesti maalattuna vielä alakerrassakaan messuihin mennessä. Messuvieraita se ei silti ole tuntunut haittaavan. :)
Käykää lukemassa Kitinojan perinnekylän facebook- sivuilta talomme esittelijän kommentti messukokemuksesta. Siihen tuntuu kiteytyvän kaikki. Kävijämäärät ylitti iloisesti kaikki odotukset, kohde kun oli täysin messuvieraiden omien kulkumahdollisuuksien varassa ja suhteellisen kaukana itse messualueesta. Oli mukava selata vieraskirjaa ja nähdä, mistä kaikkialta vierailijoita oli tullut. Voisi sanoa, että hyvin läheltä ja hyvin kaukaa, aina maapallon toiselta puolelta saakka. :)


Meille oli kyllä tarpeellista viettää rakennusvuosien jälkeen kerrankin monen viikon loma täysin irti kaikesta rakentamisesta ja työympyröistä. Oli ihanaa tehdä pidempiä ja lyhyempiä reissuja ja retkiä koko perheen voimin. Jätin myös blogin pidon lomalle ja kameran kaappiin. Mutta kyllä oli ihanaakin ihanampaa tulla taas takaisin kotiin, joka messujen jäljiltä siistinä ja kauniina odotti elokuun ilta-auringossa. Parasta on ollut kuulla lasten kommentit kotiinpaluun ihanuudesta. Seitsemänvuotias poikamme tosin totesi heti paluuillan iltapalapöydässä, että talo ei enään näytä yhtä siistiltä, kuin messujen aikana. Arki siis palautui melko nopeasti lelu-, tiski- ja pyykkikaaoksineen. :)


Tällä viikolla mies aloitti työt, lapset lähtevät kouluun ja päivähoitoon. Lempivuodenaikani on käsillä. Nautin kesän rientojen jälkeen siitä, kun elämä taas asettuu uomiinsa, illat hämärtyvät ja kynttilät syttyvät talossa. Ilma on ulkona raikas ja hivenen kirpsakka. Rakentaminenkin taas jatkuu ajallaan yläkerrassa. Eiköhän sen myötä blogikin päivity useammin.20 kommenttia:

 1. Voi taivas, että teillä on kaunista! Enpä yhtään ihmettele, että moni on käynyt siellä ja ihastellut paikkoja; olisinpa minäkin päässyt! Tunnelmallisia syyspäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mrs Sinn ja ihania syyspäiviä myös sinne!

   Poista
 2. Lämmin kiitos että maltoitte avata Italianpunaisen paritupanne ovet ja ikkunoiden kautta avautuvan maisemankin yleisölle. Käynti talossa oli kertakaikkiaan vaikuttava kokemus: upea väriskaala, kauniit listoitukset, hurmaavat kalusteet ja niin rauhallinen tunnelma! Yläkerrasta tulee takuulla komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eukko! Mahtavaa kuulla, että tämä on ollut kokemus! Sitä me toivoimmekin ja moni on samaa sanonut! Maisemia on kiitelty, ne avautuvat myös yläkerrasta upeasti. Kuvien kautta niitä on vaikeaa välittää. :)

   Poista
 3. Kävin siellä minäkin. Tulimme messuille teidän kauttanne. Vietimme illan Seinäjoella ja sitten vasta seuraavana päivänä uusia taloja katsastamaan.
  Tunnelma siellä perillä oli vieläkin ihastuttavampi kuin valokuvien kautta tutkailtuna. Jännää kun oli tuttujakin nurkkia. Tuoksu sisällä oli lempeä. Pihan takana taisi olla poikien valtakunta, jonne nostosiltaa pitkin kulku.
  Kävimme vielä kyläyhdistyksen kahvipaikassa tankkaamassa syötävää ja tietoja, perinnemaaliakin siellä oli myynnissä.
  Toivottavasti ajan kanssa kyläänne asettuu useampi perhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mukava kuulla! Kuviin onkin vaikea taltioida kokonaisvaltaisempia näkymiä ja tunnelmia. Tärkeä osa on varmasti myös ympäristö ja maisema, joka avautuu ikkunoista. Täällä varmasti vielä tuoksuu viimeisimmät pellävaöljymaalaukset ja puu, minäkin tykkään niiden tuoksusta kovasti.

   Pojilla on tosiaan maja metsän siimeksessä, ovat saaneet rakennella sitä vapaasti omin käsin ja välillä miehen avustuksella. :)

   Poista
 4. En ollut tiennyt, että teidän talonne sijaitsee Kitinojalla. Isäni suku on sieltä kotoisin. Teillä on kyllä ihastuttava koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Sepäs sattuma, meillä taas ei ole tänne mitään sukujuuria. :)

   Poista
 5. Kyllä näyttää niin hienolta ja tunnelmalliselta. Kysymys vain herää, että missä ihmeen välissä oikein ehdittekään saada näin valmiiksi kaikki? ;)). Oi miten ihanaa, että saitte kunnon irtiottoloman. Se on kyllä tosi tärkeää, kun on tällainen iso ja pitkäkestoinen projekti meneillään. Ihanaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Välillä sitä itsekin ihmettelen, että miten saatiin kaikki näinkin valmiiksi. No nyt saa onneksi vaun nauttia näistä huoneista, jotka ovat jo valmiina! Jos olisimme viettäneet kesälomaa kotona, emme varmasti olisi täysin osanneet pitää näppejä erossa keskeneräisistä töistä, joten tämä totaalinen irtiotto talosta oli vain hyvä asia. :)

   Poista
 6. Ihanaa, kun pääsitte takaisin omaan kotiin! Oli kyllä hauska katsella ikkunasta teille päin ja laskeskelle, paljonko autoja pihassa milloinkin oli. Ja paljonhan niitä oli joka välissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli ihanaa palata kotiin, jotenkin taas ymmärsi, miten tärkeäksi tämä paikka on meille tullut. On se ihan mielenkiintoista, että niin suuri väkimäärä on kulkenut talomme läpi kuukauden sisällä. :)

   Poista
 7. Kiitokset kun (taas) avasitte kotinne kävijöille :D Ootte tosiaan edistämässä perinnerakentamista tavalla, johon ei moni lähtisi! Me käytiin asuntomessualueellakin, mutta en löytänyt sieltä mitään metrilakuja mielenkiintoisempaa - teidän kotinne oli ainut kiintopiste päivässä. Niin nättiä, talosta puuttui vain asukkaat, sitten olisi ollut täydellistä :) Mukavaa loppukesää ja intoa jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! :) Voin kyllä hyvin ymmärtää, kun teillä on siellä alkamassa vanhan hirsitalon remontti, että modernista rakentamisesta ei varmasti paljon kiintoisia ideoita heru. On nämä rakennustyylit ja tavat vain niin erilaiset.

   Poista
 8. Oli todella ihana päästä katsomaan kotianne, kiitos siitä! Heti ensimmäinen asia mihin huomioni kiinnittyi kuistille saavuttuani oli tuoksu ja sehän oli pellavaöljymaalin tuoksu. Voin sanoa, että se on minun lempi tuoksuni :). Kotinne on todella huolella ja kauniisti tehty ja kaiken kruunaa kauniit esineet. Vietin kyllä aikamoisen tovin teidän kotona :). Esittelijä oli myös mukava ja hänen kanssaan juttua riitti. Kiva yllätys oli vielä mielenkiintoinen kirja jonka saimme mukaamme :)
  Tervetuloa takaisin kotiin! On varmasti mukava palata ja ottaa syksy vastaan omassa kodissa tunnelmoiden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Mia! Kiitos! :) Pellavaöljymaalin tuoksu on kyllä hyvä. Nyt tuntuu mahtavalta ottaa syksy vastaan täällä. Enään ei ole alakerrassa isompia keskeneräisyyksiä, vain eteisessä ja kuistissa joitakin maalaamattomia listoja. Meillä oli kyllä täällä asiantunteva esittelijä, jolle perinnerakentaminen on sydämmenasia. Ei ihme, että teillä riitti juttua. Se kirja on kyllä ihan huippu, olen sitä pikkuhiljaa lueskellut. Kuvitus on myös upea! :)

   Poista
 9. Oi että. En löydä sanojakaan. Teidän koti on vain niin ihana ja kaunis!!
  Tervetuloa kotiin taas, on varmasti mukava palata! :)

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa kotiin takaisin. T.kyläläiset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Riihikahvila oli hieno ponnistus kyläläisiltä. Kiitos myös sinulle työpanoksestasi talollamme!

   Poista