27. elokuuta 2016

Wanhoja aarteitaMeillä on melko vähän mitään tavaraa seinillä, pöydillä, hyllyillä tai kaappien päällä. Tämä onkin aivan tarkoituksenmukaista. Haluamme vaalia vanhan talon askeettista ja levollista tunnelmaa kaikin keinoin.  Joitakin tarkoin harkittuja vanhoja esineitä haluamme kerätä, mutta mitään kiirettä niiden kanssa ei ole. Tänään löysimme kuitenkin jotakin pientä.

Kävimme tytön kanssa myrskypäivän piristykseksi Ylistarossa Maijan Wanhassa Navetassa (https://www.facebook.com/maijanwanhanavetta/). Kaikkea mukavaa sitä tästä läheltäkin aina löytää. Vanhassa navettarakennuksessa oleva antiikkimyymälä oli viehättävä paikka , enkä onnistunut aivan tyhjin käsin navetasta lähtemään. Makuuhuoneen seinälle löytyi vanha peili.

Vanhat keritsimet löydettiin myös ja ne pääsivät uunin viereen seinälle. Ja viimeinen löytö, jota en voinut vastustaa oli isompi wanha rouhea savivati. Myönnän, että nämä savivadit ovat heikkouteni vanhojen tavaroiden joukossa, kuten myös messinkiset kynttilänjalat. Hieman lisää romua tuli siis haalittua tänään..6 kommenttia:

 1. Kauniita aarteita! Peili varsinin olisi minunkin mieleeni! Täytyypä poiketa tuolla itsekin joskus, vaikka mekin kyllä yritämme päästä kaikesta ylimääräisestä roinasta eroon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Kannattaa käydä! Tosin tavaran määrä voi lisääntyä sen seurauksena :D Olin näkevinäni yhdessä nurkassa vanhan messinkisen verhotangon. Niitä näin useamman myös kesällä poiketessani Quriosan pihapuodissa. Tuli vain mieleen, kun viime postauksessa pohdit verhotanko-ongelmaa.

   Poista
 2. Ihanalta näyttää talonne ja tupanne! En ole ehtinyt pitkään aikaan vieraisille, joten sitäkin mukavampi oli nyt selailla vanhoja juttujasi. Kauniin peilin löysit, sopii hienosti huoneen ilmeeseen. Minäkin tykkään noista rouheista vanhoista saviastioista, todella ihanat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa! :) Peili sopii kyllä tuonne makkariin hyvin, vanhoja peilejä saisi löytyä enemmänkin. Eteinen meillä on vielä yhä edelleen ilman peiliä. Jotenkin noissa vanhoissa savivadeissa näkyy niin upeasti menneen elämän jälki.

   Poista
 3. Löysin eilen blogisi. Uskomaton, kuinka ison työn olette tehneet. Ja kuinka ihana koti teille on siitä tullut! Olette oikeita perinnerakentajia. Kotinne on niin uskomattoman kaunis ja taidolla tehty! Olisitte ansainneet kyllä jonkun vanhan vaalijoiden ja rakentajien kunniamitalin!
  Marjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa paljon, tämä talon rakentaminen on ollut melkoinen oppimatka perinnerakentamisen maailmaan! Mukava, että olet löytänyt tänne, tervetuloa blogini pariin! :)

   Poista