14. elokuuta 2016

Keittiön maalattu lattia ja uudistunut valaistusMaalasimme keväällä keittiön lattian ja miehen nikkaroiman ruokapöydän vaalean harmaaksi. Nyt kun illat ovat pimentyneet, tämä on tuntunut hyvältä ratkaisulta. Keittiö on paljon raikkaampi ja valoisampi. Enään ei tunnu, että hirsiseinille täytyisi tehdä jotakin. Viime talvena, kun mietin niiden maalaamista tai tapetoimista.

Ostin kesällä myös keittiöön pari Bloomingvillen seinälyhtyä paikallisen sisustusliikkeen poistotuotteista. Nämä lyhdyt valaisevat peilin ansiosta todella tehokkaasti keittiön, eikä muuta valaistusta ole keittiössä tarvittu iltaisin. Kynttilänvalo tuo myös seinien kauniin piilutuksen hienosti esille. Päivän helmihetkiä onkin, kun lapset ovat nukahtaneet tupaan ja saamme miehen kanssa rauhassa nauttia iltateen viihtyisässä keittiössä. Tunnelma on niin rauhoittava ja pysähtynyt.

Keittiöön on myös saatu pöydän päälle uusi valaisin. Se on Antiikkiverstaan isompi suutarinlamppu. Aiemmin meillä oli tässä pöydän päällä Ikean Ranarp-valaisimet, mutta niiden möhkömäinen muoto jotenkin häiritsi ja valo ei tuntunut mukavalta. Yksi tällainen suutarinlamppu tuntuu paitsi keveämmältä myös valaisee paljon kauniimmin ja tehokkaammin. Keittiössä tuntuu siis palat loksahtaneen paikoilleen viime talven jäljiltä, kun silloin tuntui, että keittiössä on hieman liian raskas tunnelma pimeään aikaan.8 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis kuva, ymmärrän oikein hyvin helmihetkenne ihanuuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, kun talo hiljenee illan tullen, niin siittä kyllä nauttii. :)

   Poista
 2. Näyttää juuri oikeanlaisen tunnelmalliselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kynttilöiden luomaa tunnelmaa ei voita mikään! :)

   Poista
 3. Kauniin seesteinen ilme teillä on. Suutarinlamput ovat todella suloisia ja kaikessa perinteikkyydessäänkin samalla yhä moderneja. Sopivat paikkaan kuin paikkaan, mutta etenkin hirsitaloon tunnelmaa tuomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Totta, nämä sopivat monenlaisiin tiloihin. Olin myös yllättynyt, miten hyvin suutarinlamppu valaisee. Näitä pitää saada tupaankin.

   Poista
 4. Kaunista tunnelmaa!
  Mikä sen ihanampaa kuin nauttia syksyn pimeistä illoista kauniin kodin seinien sisällä kynttilänvalossa?
  Meillä yksi nautintoa lisäävä seikka on se, että tällainen hirsitaloympäristö on niin hirvittävän ihanan hiljainen. Ei ilmastointipömpeleiden pöhinää ja hurinaa, ei ylimääräisiä piippauksia tai surinoita. Korkeintaan kärpäsen pörinä tai syystuulen ulina, mutta ne sentään kuuluvat asiaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inga! Sanoppas muuta, parasta syksyssä on tunnelmointi sisällä. Silloin ei haittaa vaikka tuuli vinkuu ja sade piiskaa. Hirsitalon suoma hiljaisuus ja levollisuus pysäyttää aina vain ja sen huomaa myös vieraatkin. Mekin nautimme siitä valtavasti. :)

   Poista