30. toukokuuta 2016

Viime päiviltäPiharakennukseen on nyt laitettu nurkkalautoja. Kunhan loputkin laudat saadaan paikoilleen, vuorossa olisi piharakennuksen maalaus ja ympäristön siistiminen. Oikeanpuoleiseen varastoon täytyy tehdä myös luiska, jotta sinne voi ajaa ruohonleikkurin sisään.
Kuistin yläikkuna on saanut vuorilaudat, enään puuttuu vain portaiden käsittely. Mitenkähän siitä selviydytään, kun tämä on talon ainoa sisäänkäynti ja innokkaita kulkijoita edestakaisin näin kesäaikaan on koko ajan! :)


Nyt on pihamaata, missä juoksennella. Metsän siimeksessä on lasten maja, joka pikkuhijaa maastoutuu puiden sekaan kokonaan.Varastossa on kunnostettu kustavilaista puusohvaa, pian sohva saadaan maalata.
Toinen huonekaluprojekti odottaa myös maalausta. Huonekalut ovat täällä nyt pyörineet ympäri tupaa etsien paikkaansa..  Juuttimatot sopivat minusta tupaan yllättävän hyvin. Saavat toimia tuvan mattoina niin kauan kunnes saadaan aidot räsymatot. Nämä saavat sitten siirtyä yläkerran suurien huoneiden matoiksi.
Olemme jo pitkään kaivanneet tupaan pehmeämpiä istuimia puisten kalusteiden rinnalle. Olisi tietenkin mukavaa, jos ei tarvitsisi tehdä kompromisseja kalusteiden kanssa, mutta näiden nojatuolien kanssa jouduttiin päätymään edulliseen ratkaisuun. Olen jo monta vuotta etsinyt sekä käytettynä että uutena sopivia nojatuoleja, mutta en ole löytänyt. Sohvan hankinnasta olemme jo luopuneet kokonaan, kustavilainen puusohva saa toimittaa sitä virkaa. Gripsholm -nojatuolit ruskealla rungolla olisi minusta aika täydelliset meidän tupaan, mutta ne eivät mitenkään mahdu hintansa puolesta hankintalistalle vielä vuosikausiin.

Lopulta löysin käytettyinä Ikean ruutupäälliset, joita ei enään ole mallistossa. Tuolien rungot ovat uudet. Nämä taitavatkin olla sitten tuvan ainoat uudet huonekalut. Näitä nojatuoleja on siis kaksi kappaletta. Pelkäsin, että nämäkin ovat liian maalaisromanttisen näköiset, mutta muut rouheat kalusteet kyllä kompensoivat vaikutelmaa aika mukavasti. Suuressa tuvassa yksittäinen nojatuoli ei myöskään ryöstä liikaa huomiota itselleen. Mutta miten vaikeaa onkaan löytää tällaiseen tupamiljööseen sopivat nojatuolit! Korituoleistakaan en ole oikein löytänyt sopivalta tuntuvaa mallia.


7 kommenttia:

 1. Teidän talo piharakennuksineen on vaan niin hieno! Ja hieno on nojatuolikin, sopii tosi hyvin. Itse tykkään kyllä uuden ja vanhan sekoituksesta. Liiallinen yhdenmukaisuus tyylissä voi alkaa puuduttaa ja tulee museomainen olo, joten ken tietää, josko tämä oli ihan tarkoitettu näin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän aikaa meni, että totuin nojatuoleihin, mutta kyllä ne vaan onkin mukavat! Kodikkuus lisääntyi tuvassa kertaheitolla. Minustakin on ihan raikasta, että sisustuksessa on uudempia asioita joukossa.

   Poista
 2. senkin työMyyrät!!!! kohta on valmista...no pihassa voi sitten vielä uurastaa...mut sehän on vaan terapiaa!!! ihania kesäpäiviä ja mukavia maalaushetkiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos milla! Kyllä meillä täällä riittää vielä tekemistä piitkäksi aikaa. :D Vaikka rakennukset ulkoapäin ovat jo hyvällä mallilla, sisäpuolella kyllä on tekemistä yläkerrassa ja pihasaunassa..

   Poista
 3. Kaunista on aina vaan! - Itse jouduin just maalaamaan talon ainoan sisäänkäynnin portaat ja kuistit pari lautaa kerrallaan. Merkkasin ne kohdat, johon saa astua, maalarinteipillä. Lasten kanssa tämä tosin saattaa tuottaa haasteita (ellei leiki Ei saa koskea lattiaan -leikkiä). Pintakäsittelyaineena olen käyttänyt itse tehtyä Rislad´gin mahonkia, johon taisi kyllä tulla hieman liikaa tervaa :) Ei tahdo kuivua kovin hyvin. Tassut on tahmassa edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Meillä on myös ajatus maalata tuolla Roslagin mahongilla. Saa nähdä minkälainen ratkaisu keksitään kuivumisajaksi.. :)

   Poista
 4. ... Siis Roslagin mahonkia.

  VastaaPoista