23. toukokuuta 2016

Koukussa kuvioihin
Oi joi, ymmärrän hyvin himovirkkaajia tai -kutojia. Tähän sabluunamaalaukseenkin tahtoo jäädä koukkuun. Tekee mieli tehdä vielä yksi kuvio, vaikka muut hommat jo kutsuisi.. :)
Nämä lumppupaperoinnin saumakohdat ovat minusta hauskan näköisiä ja antavat koko seinälle aivan omanlaisen elävän luonteensa. Tähän huoneeseen olemme harkinneet myös kattomaalausta. Kävin taannoin purkuun menevässä pohjalaistalossa, jossa oli ihana koristeellinen peräkamari kattomaalauksineen. Huoneen tunnelma on jäänyt mieleen ja jotakin sellaista tavoittelen myös tähän meidän kamariimme. On mukavaa, että yksi huone on vähän heinostuneempi muuten melko rouheassa talonpoikaistalossa. Kun joskus tulevaisuudessa saamme kaikki makuutilat rakennettua yläkertaan, tämä huone saa jäädä tällaiseksi vähän ylimääräiseksi vieras- tai kirjastohuoneeksi.
Olen muokannut oman sabluunani Gysingen sabluunavihosta. En halunnut aivan näin pallomaista, moniväristä ja tiivistä kuviota. Näiden maalaamieni kuvioiden väleihin tulee kyllä toinen kuvio pohjaväriä tummemmalla sävyllä.


20 kommenttia:

 1. Seinästä tulee todella kivan näköinen tuolla. Mielenkiinnolla odotan niitä välikuvioitakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on myös hauskaa puuhaa, mutta armottoman hidasta! :)

   Poista
  2. nyt alko raksuttaa...tuommone ois työhuoneenkin seinässä ihanaa... mut on siinä hommaa...hui kauheeta!

   Poista
  3. On siinä hommaa, mutta lopputulos palkitsee taatusti! :)

   Poista
 2. Anonyymi24.5.16

  Oi ihanuus! Miten, siis mistä materiaalista teit itse sabloonan? Vai onko niitä useita?
  Positiivisesti kateellisena Keekeläinen (osaisinkohan minäkin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ostin aikoinaan Antiikkiverstaasta Tuon Gysingen sabluunavihon, jossa joitakin malleja. Minä pärjään tässä kahdella sabluunalla. Vihon mukana tuli pari muovikalvoa sabluunantekoa varten. Samasta paikasta ostin kirurgin veitsen jolla leikkasin kuviot. Sablonisiveltimen ostin Rakennusapteekista. Kannustaisin kokeilemaan, kyllä tätä osaa tehdä kuka vain, jos vain kärsivällisyys riittää hitaaseen ja tarkkaan hommaan!

   Poista
 3. Näyttää kyllä tosi upealta! Innolla odotan, miltä näyttää valmiina, kun on nyt jo noin hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Menee varmaan melko kauan, että saan koko huoneeseen ensin valkoisen kuvion. Niin kovin vähäistä tällä hetkellä tuo joutilas aika, mutta eiköhän tämä joskus valmiiksikin tule. :)

   Poista
 4. En kestä miten hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kivoja ja kauniita juttuja saa kyllä tehtyä näillä sabluunoilla! :)

   Poista
 5. Moi! Hei hauskaa, mulla on tuo sama kuviointi työn alla! Jätin tuon pystykuvion pois ja tein myös ympyrään pari ylimääräistä lehväkuviota niin ei jäänyt kummallista pystyrakoa kuvioon. Hidasta, mutta hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hauska kuulla! Ja olisipa mielenkiintoista nähdä, miltä kuviointisi näyttää. :)

   Poista
  2. Tästä intoutuneena naputtelin tänään blogauksen aiheesta. Sieltä löytyy!

   Poista
  3. Kurpitsakartano.blogspot.fi siis löytyy

   Poista
  4. Piti käydä heti katsomassa, oi että oli ihanat värit kuvioissasi!!

   Poista
  5. Kiitos paljon!

   Poista
 6. Ai että miten ihana! Olispa joskus kiva tehdä itsekin tuollaista. Tuo "tapetti" on suomalaista käsityötä parhaimmillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä juuri mietin, miten yksilöllisiä "tapetteja" näin saakaan aikaan. Kuvioita voi muokata ja tehdä itse loputtomiin, erilaisista väriyhdistelmistä syntyy aina omanlaisensa tunnelma. :)

   Poista
 7. Kauan siitä kun olen käynyt blogissasi, mutta kuinka kaunista - kaikki! Sabluunamaalaukset, listat, talon ulkopuoli...! Ja ihana että olette mukana asuntomessuilla! Enemmän vanhoja, "kunnon", taloja sinne! :) Onneksi olkoon, ja työniloa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)Ihan mielenkiintoista olla mukana messuilla. Perinnerakentaminen on kyllä hirveän eriluontoista nykyrakentamiseen verraten. Aikaa menee niin valtavasti enemmän kaikkeen. Meidänkin kohde on hyvä esimerkki siitä, talo on puoliksi valmis, pihaan on vasta nurmikko saatu istutettua. "Valmis" tämä varmasti olisi vasta muutaman vuoden päästä. :)

   Poista