13. toukokuuta 2016

Vihertyy ja valmistuuKevät etenee hurjaa vauhtia, talon ympärillä vihertää jo mukavasti. Viime päivät on vietetty ulkosalla pihamaata siistien rakennusajan jäljiltä. Olemme myös rajanneet ja siistineet pihateiden reunoja. On mukavaa laittaa pihaa. Tuntuu, että pihan parissa menisi, vaikka koko kesä. Mutta paljon on muutakin ehdittävää.. Tonttimme on hieman alle puoli hehtaaria ja talo on tontin perällä, joten piha-alue on aika suuri. Enkäpä tässä pian saan näytettyä myös paperille hahmoteltuja pihasuunnitelmia  täällä blogissa. Talokin on saanut taas jotakin pientä ulkoilmeeseensä. Ulkoportaisiin on ilmestyneet kaidepuut ja ne on maalattu kertaalleen. Lapsetkin ovat ihailtavan hienosti varoneet maalattuja kaiteita ja kaikkea muutakin maalattua. Kuistin yläikkunaan on aloitettu tekemään vuorilautoja, ne tulevat samalla mallilla kuin muutkin vuorilaudat.
Meillä on myös vielä melko suuri alue tontilla, johon ei ole kylvetty mitään. Olemme miettineet tuolle alueelle joko kukkaniittyä tai lammasaitausta. Tämä vähentäisi kiitettävästi myös leikattavaa nurmikkoaluetta, jota meillä on jo nyt riittämiin. Istutuksetkin alkavat hahmottua, vaikka tänä kesänä emme vielä niitä ehdi kovin paljon tekemään. Toiveissa olisi, että saisimme puut ja marjapensaat istutettua ja ehkä jo joitakin kukkaistutuksiakin ainakin talon eteen. Katsotaan, mihin aika riittää. Rakennustapaohjeen mukaisesti tontillemme tulevan tien reunaan istutetaan koivuja ja ne haluamme ehdottomasti jo tänä kesänä istuttaa. Tässä vielä lähikuva kaiteista. Portaat käsitellään mustiksi, kuten jo viime kesänä suunnittelin. Tummat portaat skarppaavat sisääntulon. Jospa seuraavissa ulkokuvissa jo nähtäisiin talo ulkoapäin täysin valmiina! :)
Tuleva kesä onkin meillä mielenkiintoisella tavalla erilainen. Talomme on Seinäjoen asuntomessujen oheiskohteena. Tulen tekemään tästä aiheesta vielä lähemmin oman postauksen tänne blogiin. Asuntomessujen sivuilta messuinfosta löytyy myös tietoa oheiskohteista. On mielenkiintoista olla mukana messuilla näin erilaisen rakennustavan ja asumismuodon kanssa. Aiemmin perinnerakentamista on asuntomessuilla nähty ainakin Kokkolassa, jossa oli oheiskohde Knapen talo vanhassakaupungissa Neristanissa. Toivotan jo nyt omasta puolestani messuvieraat tervetulleiksi Seinäjoelle tulevana kesänä!
15 kommenttia:

 1. Tosi upean näköistä! Talo on kohta kyllä niin viimeistellyn näköinen myös ulkoa! Meilläkin on jo kovasti istutukset mielessä, mutta täytyisi vähän vielä malttaa, että saataisiin nuo kiireellisemmät hommat ensin alta pois ja päästäisiin muuttamaan. :) Mukava nähdä teidän suunnitelmia pihan suhteen. Lasmmasaitaus kuulostaisi ihanalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Onneksi noita istutuksia ehtii jatkossakin vähän joka kesä laittamaan. Kyllä me ollaan lampaista haaveiltu ihan tosissaan, viimeistään ensi kesänä olisi mukavaa saada noita sympaattisia otuksia pihamaalle. :)

   Poista
 2. Daniela13.5.16

  Ollaan pitkään aikaan miettineet tulla katsomaan talonne jollain tavalla. Mutta nyt saimme syy tulemaan :) Kiva kuulla!

  VastaaPoista
 3. Talonne julkisivu näyttää kerrassaan komealta!
  Keltainen pääovi kruunaa sisäänkäynnin.
  Kiva, kun esittelette taloanne asuntomessujen
  yhteydessä. Niin monia kiinnostaa perinnerakentaminen,
  mutta vain harvoin ihmisille tarjoutuu mahdollisuus päästä
  katsomaan valmiiksi rakennettuja, vanhoja talokaunokaisia.

  Mukavaa, rentouttavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On totta, että harvoin on mahdollisuuksia tutustua perinnekoteihin. Itsekin olen kaivannut rakentamisen aikana, että olisi mahdollisuus tutustua muihinkin, kuin museoihin, sellaisiin talovanhuksiin, joissa asutaan ja eletään tätä päivää. Emme itse esittele taloamme messujen aikana, mutta täällä on varsinainen asiantuntija, pohjalaistaloihin perehtynyt konservaattori paikalla, joten hyvissä käsissä on talo messujen ajan. :)

   Poista
 4. Mahtavaa, että teidän talo on oheiskohteena. Odotan innolla, että pääsen ihastelemaan.

  Meillä on vielä ulkoportaat käsittelemättä, kun en ole keksinyt mitä niille tekisin. Ihan pellavaöljymaalillako ajattelit käsitellä ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja tervetuloa! :) Mulla on portaiden käsittelyyn resepti, jonka olen saanut tänne blogiin lukijalta ja aijon koittaa sitä. 1 osa tervaa, 1 osa pellavaöljyä ja 1 osa balsamitärpättiä. Seosta voi sitten sävyttää haluamallaan bigmentillä.

   Poista
  2. Laitetaanpa resepti talteen, kiitos!

   Poista
 5. Ihan mahtavaa kun teidän talo on mukana oheiskohteena! Varmasti olen tulossa ihastelemaan kaunista kotianne. Minuakin kiinnostaa millä aiot käsitellä portaat? Meilläkin on jäänyt käsittelemättä portaat, mutta musta väri on kiinnostanut koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Mia! :) Tuohon edelliseen kommenttiin juuri laitoin yhden reseptin, jota voi koittaa portaiden käsittelyyn. Meillä on tarkoitus lähiaikoina käsitellä portaat, saa nähdä miten onnistuu.

   Poista
 6. Anonyymi14.5.16

  Aivan mielettömän kaunis koti teillä! ��

  VastaaPoista
 7. Siis niin upeaa. Tuo kuva kuistista lähempää on mahtava, siitä tulee niin komea vielä portaiden jälkikäsittelynkin jälkeen! Eipä tässä voi kuin ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Kyllä tuo sisääntulo on nyt niin mukava. Sillä on myös tosi suuri vaikutus koko talon etujulkisivuun.

   Poista