19. huhtikuuta 2015

Yläkaappien yksityiskohtia ja ensimmäinen väliovi


Mies on taas ahkeroinut keittiön kimpussa. Keittiökaappien puuosat alkavatkin olla yläkaappien ovia ja työtasoa vaille valmiina. Korkeaa yläkaapistoa kevensimme nurkkaan tulevilla avohyllyillä. Piirsin miehelle malleja noihin kaappien kehysten muotoihin, joista valitsimme sitten yhdessä sopivat. Olikin hauska yllätys, kun miehellä oli mennyt lopulta mallit sekaisin ja avohyllyt saikin melko koristeelliset muodot. Mutta ei siinä mitään, ne sopivat kokonaisuuteen ihan hyvin ja saavat jäädä sellaisiksi! :)

Tiskikaappi tarvitsee vielä kuivaustelineet. Allas tulee kaapin alapuolelle.


Ensimmäinen ovi on asennettu paikoilleen. Mikä tunnelma yhden oven mukana tulikaan! Vanha lukko, kulunut korkea kynnys..


Lopuksi vielä keittiökaappiemme inspiraatiolähteet, vanhat kalusteemme ja ruotsalaiset talonpoikaiskeittiöt.

Tälle päivälle onkin tiedossa esikoisen synttäreiden juhlimista! Mukavaa sunnuntaita kaikille!28 kommenttia:

 1. Aivan ihana keittiö tulossa, kyllä sinulla on aivan super taitava mies...eikä tietenkään suunnittelijakaan ole huono!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, olemme tyytyväisiä keittiöön. Hauskaa, kun mies on oikein innostunut tästä keittiön teosta, vaikka aluksi vähän epäilimme saadaanko näin kotikonstein tehtyä hyvää ja tuleeko ovista jotenkin vinksottavat jne. Nyt näyttää ainakin hyvältä. :)

   Poista
 2. Hyvin kaunista puutyötä, ei häviä ollenkaan esikuvilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pömpeli, olemme melkein suurennuslasin kanssa tutkineet noiden keittiöiden yksityiskohtia, joten ehkä tämä pohjatyö myös näkyy toteutuksessa. :) Minusta miehen kädentaidot ovat myös parhaimmillaan, mitä pienempiin ja tarkempiin yksityiskohtiin mennään.

   Poista
 3. Erittäin kaunista!! Hyvin harvoinpa näkee, että näin kaunista osataan vielä tehdä. Taitava on mies sinulla;) Ja aivan mielettömän hieno on ollut ajatustyö ja idea taustalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hyvä Mieli tästä hyvän mielen kommentista! ;)

   Poista
 4. Niin kaunista..! Kynnys on kaunis yksityiskohta, ihanaa kun joku muukin tykkää kuluneista ja korkeista kynnyksistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuluneilla kynnyksillä on paljon salaperäistä kerrottavaa, on mielenkiintoista ajatella, kuinka paljon kynnyksen yli on kuljettu aikojen saatossa. Tämän kynnyksen kulumaa oli jälkikäteen peitelty laudalla, mutta poistimme sen, koska halusimme, että kulunut kynnys saa näkyä. :)

   Poista
 5. Oi, miten kauniit kaapistot teille on tulossa! Miehesi on kyllä taitava tekijä. Nuo koristukset ovat vielä kuin piste i:n päälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, minustakin tämä keittiö kaipasi pikkuisen tuollaista talonpoikaistyylistä koristelua. Ja ehkä nämä yksityiskohdat antavat vähän viitteitä ja mielikuvia jopa sinne 1800-luvun puolelle. :)

   Poista
 6. Niin uskomattoman taidokkaasti tehty kaapisto! Ihana!!!! Meillä on kans korkeat kynnykset ja ei ole ollut ongelmia pienten lasten kanssa, hyvin ovat oppineet kulkemaan :) Juurikin nuot vanhat aidot ovet ja lukot tuovat paljon lisää tunnelmaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja! Kyllä minä olen monet kerrat saanut tämän projektin aikana ihmetellä siippaani, että teitkö sinä tuon itse. On niin mukavaa, kun huomaa, että tämä on niin yhteinen juttumme, josta molemmat ovat innoissaan.

   Meille nuo vanhat ovet ovat tärkeitä, kun talokaupan mukana ei saatu alkuperäisiä lattioita, kattoja jne. On jotakin aidosti vanhaakin.

   Poista
 7. Voi että! Niin kaunista! Aivan ihana keittiö!! Ja vanhat ovet ja kuluneet kynnykset tuovat niin paljon tunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä noissa vanhoissa osissa on luonnetta ja tunnelmaa. Vanha on kuitenkin aina vanhaa, patinaa tulee niin hitaasti uuteen materiaaliin, mitä meilläkin on tässä talossa käytetty paljon :)

   Poista
 8. Voi miten kaunista!! Kertakaikkisen upeaa jälkeä. Ja ovi on myös ihana; tuo patina, minkä tuo mukanaan, oi.
  Lämpöiset onnittelut synttärisankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah kauniista sanoistasi ja onnitteluista! :)

   Poista
 9. Vau mitkä kaapit! Tuosta tulee niin upea. Oikea taidonnäyte. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Kyllä mies on saanut pähkäillä, mien nämä kaikki toteutetaan, mutta mitään hän ei ole sanonut mahdottomaksi toteuttaa. Mielenkiinto ajaa kokeilemaan ja kun itselle tekee niin ei tarvitse toisaalta paineita ottaa. :)

   Poista
 10. Näyttää kyllä tosi hyvältä tuo keittiö, mahtavaa nähdä joskus valmis lopputulos. :) Hih, vanhassa ovessa on juuri samanlainen lukkokahva, kuin meidänkin kellariin johtavassa vanhassa ovessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoa Marianne! Minusta oli hienoa, että näissä ovissa oli vielä tallessa vanhat kunnon karinlukot. :)

   Poista
 11. Usein en henkilökohtaisesti uskalla myöntää itselleni lupaa inspiroitua toisten tekemisistä kovin suoraan, etten itse kokisi matkivani (mulla on joku henkilökohtainen ongelma tän kanssa;). Mutta jos Luoja suo ja elämme, niin aion inspiroitua teidän keittiöstä! Näyttää jo niin hyvältä. Kuten tuo teidänkin inspiraatiokuva, jota kehuin ennenkin. Oi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän keittiöstä voi aivan hyvällä omallatunnolla inspiroitua! :) Minusta perinnerakentaminen on niiltä osin, kun ei pyritä vain säilyttämään jo olemassa olevaa vanhaa, nimenomaan vanhan monistamista. Jonkin tietyn historiallisen tyylin tavoittelussa on aivan ensiarvoisen tärkeää löytää oikeanlaiset inspiraationlähteet, jotta voi edes lähteä "oikeaan" suuntaan. ( tämä on mun mielipiteeni) Minulle inspiroituminen on hirveän tärkeää. Vanhat talot kun ovat jokatapauksessa tiloiltaan aina omanlaisensa, niihin tulee kyllä oma erityinen tunnelmansa, vaikka komeron mallia olisikin jostakin kopioinut.

   Liiallinen inspiroituminen toisten tekemisestä on ehkä arvelluttavampaa vaikkapa taiteen, muotoilun tai arkkitehtuurin alalla, jos tarkoitus on nimenomaan uuden ja omaleimaisen tyylin synnyttäminen. Uskoisin, että vaikkapa tekstiilisuunnittelu on aika haasteellista, vaikutteita voi melkein tiedostamattaankin ottaa muiden tekemisestä. Ja toisaalta taas taiteessa on ollut kautta aikojen koulukuntia, joissa tekijöiden tuotokset ovat tyylillisesti niin lähellä toisiaan, että taiteilijakin voi olla vaikea työn takaa tunnistaa. No tulipas tästä pitkä selostus ja lähti vähän sivuraiteillekin. ;)

   Poista
  2. No tästä riittäisi kyllä jutunjuurta! Ihan jo lähtien siitä, että kaikki on periaatteessa jo keksitty. Maailmassa on paljon ihmisiä ja kulttuureita, olisi ihme jos kaikki olisi aivan uniikkia. Eri kulttuureissakin saattaa olla taiteessa samanlaisia piirteitä ihan ilman mitään inspiroitumisia tai kopioimisia.

   Mutta hienoa että toimitte suunnannäyttäjinä tässä vanhan monistamisessa! :)

   Poista
  3. Justihin näin, helmipaneelikaappejakin on nähty aina 1800-luvulta saakka. Mutta jaetaan tekemisenriemua, inspiraatiota, ohjeita ja kokemuksia omaksi ja muiden iloksi, blogit on siihen hyvä kanava!

   Poista
 12. No huhhuh! Pitkän netittömän pätkän jälkeen tulen tänne katsomaan, ja tyypit ovat saaneet keittiönsä lähes valmiiksi! WAU. Minäkin voisin inspiroitua tästä keittiöstä, on niin kertakaikkisen hyvännäköistä. Nyt vain herää kysymys, että kuinka upea tämä onkaan täysin valmiina.. :)
  Tsemppiä hommiin, hienoa tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inga! Saapa nähdä, miten kaappien maalaus onnistuu.. värien kanssa voi helposti tulla säätämistä! :)

   Poista
 13. Upeita yksityiskohtia teidän keittiössä! Ja ensimmäinen ovi paikoillaan, ihanaa! Mekin voisimme periaatteessa laittaa ovia paikoilleen, kunhan lattiat on saatu valmiiksi. Vanhat ovet ovat vain niin kauniita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Ovilla onkin aika iso vaikutus, kynnysten kanssa ne erottavat huonetilat omiksi tiloiksi ja tuovat ihanasti vanhan tuntua. Hienoa, että teillä on jo ovet asennusvalmiina odottamassa! Meillä on vielä ovien kunnostuksen kanssa melkoinen työmaa edessä.. :)

   Poista