8. huhtikuuta 2015

Ja taas keittiökaapeista..


Keittiö hahmottuu koko ajan paremmin, eilen kodinkoneita soviteltiin paikoilleen. Onhan tässä kyllä tekemistä, että kaikki saadaan pienimpiä yksityiskohtia myöten valmiiksi ja viimeisteltyä. Ei tarvitse miettiä, mistä puusepän keittiöiden hinta muodostuu.. ei niinkään materiaalista vaan käsityöhön kuluvasta ajasta. Tämän keittiön puuosiin käytettävä materiaali ei myöskään montaa satasta maksanut.


 Kylpyhuoneen katto on saanut ensimmäisen maalikerroksen. Kylpyhuoneen seiniin emme ole aivan tyytyväisiä ja niihin tulee paikoin muutoksia, joista kerron myöhemmin. Lattia, katto ja etenkin valoa tulviva ikkuna sykähdyttävät aina tässä pienessä tilassa .
10 kommenttia:

 1. Hienoa, kun jaksatte tehdä itse keittiön. Itse haaveilen myös puusta itse (tai puuseppä) tehdystä keittiöstä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on samalla vähän tällaista omien rajojen koittamista, että mitä kaikkea pystyy itse tekemään. :)

   Arvosta kovasti puusepän työtä ja työnjälkeä ja kaikkea kestävää laadukasta käsityötä, joten kannatan keittiön teetettämistä heillä, jos se suinkin on mahdollista. Kun kaikki tuntuu menevän massatuotantoon, jossa tehokkuus ja edullinen hinta on laatua tärkeämpää, saa kokea aina vau-elämyksen, kun kohtaa vielä jossakin käsityönä teetettyjä asoita.

   Poista
 2. Kyllä tuosta aivan mahtavaa tulee! Todella hienoa!
  Mekin olisimme halunneet rakentaa keittiömme itse, mutta aika ei riitä, joten tuli hankittua ikean rungot ja puuovet, jota itsen aion maalata pellavaöljyvärillä. Mutta kyllä harmittaa, olisi ollut ihanaa jos kaapit ja rungot olisivat olleet itse-tehtyjä ja kokopuisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain lehdestä muistan lukeneeni, että joku oli maalannut ikean puuovet itse ja ne näytti kauniilta. Kyllä se on totta, että aikaahan tähän menee paljon enemmän, kuin valmiskeittiön kokoamiseen. Välillä käy mielessä, että pitääkö meidän tehdä kaikki vaikeimman kautta.. mutta toisaalta tämä on myös hirveän mukavaa!

   Poista
 3. Keittiö näyttää jo nyt upealta. Käsityötaitoa sopii kyllä kunnioittaa, ja vanhan kunnostuksessa se vasta onkin arvossaan. Hienoa, että teette itse keittiön, tulette olemaan varmasti tyytyväisiä, ja mikä parasta, se tunne, kun saa ihailla kättensä jälkiä joka päivä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Kaikkien lastulevykeittiöiden jälkeen nautin noista jämäköistä puukaapeista. Se on vielä kysymysmerkki, miten nämä toimii käytössä..

   Poista
 4. Kaapistosta tule tosi upea! Juuri tuo runkoon sulkeutuva rakenne on se vanhan talon juttu. Myös me halusimme sellaiset juuri ulkonäön takia, ja helmipontti oli yksi vaihtoehto. Odotan innolla keittiönne valmistumista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Mekin mietittiin monenlaisia vaihtoehtoja noihin oviin. Lopulta alkoi tuntua, että komeromaiset paneeliovet sopii tähän taloon, joka on jo aika vanha. :)

   Poista
 5. Anonyymi9.4.15

  Vau! Keittiöstä - niin kuin koko talosta - tulee todella upea! Tekeekö miehesi itse keittiötä? Onko hän ammatiltaan puuseppä? En malta odottaa, että pääset esittelemään valmista keittiötä. Niin kateellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mies tätä rakentaa itse, mutta ei ole puuseppä. Aivan kotikonstein teemme, liimapuulevystä, helmipaneelista ja ruuveja käyttäen. Eli ei mitään hienoja puusepän sormilliitoksia nähdä näissä kaapeissa, vaan ovat tällaiset "karkean" omatekoiset. Pyrimme mitoittamaan kaapit tarkasti, jotta tulisi siisti ja selkeä lopputulos, katsotaan miltä kokonaisuus sitten lopulta näyttää.. ;)

   Poista