21. joulukuuta 2014

Tänä jouluna


En muista olisiko joulu koskaan aiemmin tullut näin varkain.. Nyt se on kuitenkin jälleen täällä, se tuoksuu, se tuntuu.. ja tällä hetkellä se on valkoinen! Mietin jo ehdinkö joulun tunnelmaan mukaan tänä vuonna lainkaan -loppuvuosi, kun on ollut meillä niin kovin kiireinen ja jouluvalmistelut jääneet minimiin.


Eilen lähdimme hakemaan joulukuusta omasta "takametsästä", (köh) tuosta pienenpienestä kaistaleesta, joka yllätyksenä kuului tonttiimme. :) Kovin suurta saalista ei kylläkään saatu ja tämä päätyikin lopulta tytön omaksi kuuseksi. Minulle olisi riittänyt pieni pöytäkuusi, mutta lapset halusivat "oikean" kuusen. Oikea kuusi noudettiin vielä illalla marketin pihasta.

Riemu oli kuitenkin suuri, kun yön aikana oli tullut lunta niin, että maa oli jälleen valkea edellisen päivän vesisateen jälkeen. Oma mielikin virittyi joulun odotukseen lumen keskellä ja kuusentuoksussa.


  Tuvassa lämmiteltiin takkatulen ääressä, nyt jo kolmannen kerran.

Vuosi sitten vietimme pienimmän kastejuhlaa juuri joulun alla, nyt tämä veijari tutkii jo innokkaana ympäröivää maailmaa. Lumessa riittää ihmeteltävää ja joulukuusen palloja on erityisen mukavaa kiskoa kuusesta..

Nyt minulla ja lapsilla on alkanut joululoma, mieskin ehtii onneksi viettämään hetken lomaa. On aika toivottaa Onnellista Joulua kaikille! :)


Joulu, joulu, joulu tullut on!

Elina

9 kommenttia:

 1. :) Olette siis saanet nautiskella jo vähän takkatulitunnelmista, kylläpä näyttää ihanalta! Blogisi on yksi lemppareistani, juttujasi on ollut tosi mukava lueskella ja seurailla teidän projektin etenemistä! Onnellista joulua teille ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Liisa, mukava kuulla, että tykkäät lukea blogiani! Takkatuli tuo kyllä ihanaa tunnelmaa tupaan. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana, tunnelmallinen takkatuli! Kiva, kun saitte hakea kuusen omasta metsästä :D Lumesta on riemuittu meilläkin. Tuohan se paljon kauniimman joulumaiseman! Rauhallista joulunaikaa teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, hyvää joulua myös teille! Kun tuo lumi ei enään ole itsestäänselvyys, niin kyllä siitä iloitsee, kun sitä tulee! :)

   Poista
 4. Voi kun kaunis takka! Se on edukseen tuollaisessa tunnelmallisessa kuvassa!! Toi "piisin otta" (onko sillä jokin nimi) on kaunis kaikkine muotoineen!
  Rauhallista (voihan sitä aina toivoa), tunnelmallista ja merkityksellistä joulunaikaa teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina ja hyvää joulua myös teidän perheelle! :) Takkaan ollaan tosi tyytyväisiä, kyllä tuo tupa olisi melko kolkon oloinen ilman takkaa. En tiedä onko tuolla "otalla" mitään erityistä nimeä. Jännitin, miltä nuo muodot lopulta näyttää, kun en moisia ollut ennen suunnitellut. Taitava muurari sai ne siihen tehtyä ja mittasuhteet minusta onnistui hyvin.

   Poista
 5. Oi tuota teidän takkaa, on se tavattoman kaunis! Oikein rauhaisaa ja onnellista joulun aikaa luoksenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah, se on talon sydän. :) Ihanaa joulun aikaa myös teille!

   Poista
 6. Anonyymi10.1.18

  Onpa ihana tuvan leivinuuni! Tuon lämmössä viihtyy, kun ulkonäkökin on noin viimeistellyn kaunis : ) Ootteko ajatellut hankkia kaakeliuunia kodin komistajaksi? Tyyliin sopisi: http://kaakeliuunitehdas.fi/asiaa-kakluunista/

  VastaaPoista