28. joulukuuta 2014

Kuvapläjäys sunnuntaikävelyltäTäytyipä tulla vielä tekemään yksi postaus tälle vuodelle, kun sain räpsittyä kuvia valoisaan aikaan oikein kunnolla. Suuntasimme sunnuntaikävelymme, kuinkas ollakkaan, talollemme. Peltomaisemat ovat täällä alati muuttuvia taideteoksia, näihin maisemiin jo vuosia sitten ihastuimme. Hentoinen sateenkaarikin erottui taivaalla.

Talo Kalax talvimaisemassa ja yksi kaveri oikaisemassa pellon poikki.


Huurteinen piharati.
Piilujälkeä ulkona ja sisällä. Hyvin näkee, kuinka likaiset hirret tällä hetkellä on, niissä on vähän savea, sahanpurua ja vielä kerros puhallusvillan pölyä.. kuurausta odotellessa. Auringon paistaessa, piilujälki erottuu voimakkaasti. Entisaikojen kirveenkäsittelytaitoa pysähtyy aika ajoin ihailemaan.

Valon leikkiä uunin muodoissa.


Tupa iltapäivän auringossa.

Keittiön ja kylpyhuoneen välinen seinä.

Kylpyhuone hahmottuu. Perälle tulee suihku pienen seinämän taakse, vastapäätä toiseen päähän kylpyhuonetta tulee wc-tila. Vasemmalle seinustalle tulee kodinhoitotilan kaapistoa ja pyykinpesukoneet.

Kylpyhuone on rakennettu huone huoneen sisälle -periaatteella. Se on hirsirakenteista irrallaan.

Iso ikkuna tuo luonnonvaloa kylpyhuoneeseen.

Peltomaisemaa keittiön ikkunasta.


8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 2. Kaunis peltomaisema ja upea talonne kruunaa sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on vähän sama tilanne, kuin teillä siellä saaristossa, yritetään rakentaa ja pelastaa katoavaa kulttuurimaisemaa. Olen onnellinen, että meillä on ollut mahdollisuus tuoda uudelleen yksi punamullattu talo näihin maisemiin.

   Poista
 3. Anonyymi30.12.14

  Todella hienoja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia, upea kokonaisuus rakentumassa ja rakentunut jo teille! On ollut häkellyttävää seurata teidän perinnerakentamiseen perehtymistä, tekemisen tarkkuutta ja tunnelmien jakamista kaikille kiinnostuneille! Lykkyä loppuvaiheisiin rakentamisessa! -pasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Mielenkiinto yksityiskohtiin ja perinnerakentamiseen on kasvanut tässä koko ajan rakentamisen edetessä. Tästä on muodostunut meille myös yhteinen harrastus. Perusteellisilla rakennustapaohjeilla oli myös iso merkitys suunnannäyttäjänä varsinkin rakentamisen alussa. Ennen omaan projektiin ryhtymistä seurasimme muiden talonsiirtoprojekteja blogien kautta, siitä tulikin idea pitää myös itse blogia ja jakaa näitä kokemuksia myös muille kiinnostuneille.

   Poista
 4. Upeaa työtä ja uskomattoman nopeasti olette rakentaneet taloanne. Takkauuni on mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän rakentamista avitti hirveästi miehen pitämä pitkä vapaa. Nyt kun rakennamme iltaisin huomaa, että ei sitä paljon muutamassa tunnissa ehdi tehdä. Mutta talo on jo niin hyvällä mallilla, että ei tämä ikuisuusprojektiltakaan tunnu.

   Uuni on yksi isoimpia hankintoja taloon, ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä.

   Poista