14. joulukuuta 2014

Saunan lattia


Saunan ja pukuhuoneen lattia on silikonia vaille valmis. Mies laatoitti näillä kuusikulmaisilla ensimmäistä kertaa. Laatoitus oli hitaampaa ja haastavampaa kuin peruslaatoilla, mutta saatiin kuin saatiinkin tehdyksi eikä laatat lähteneet kiertämään. Meille suositeltiin näiden lasittamattomien laattojen suojausta ennen saumausta Kisu-kivisuojalla. Pesu onnistui hyvin, eikä saumalaasti juntannut laattoihin kiinni. Saumalaastina käytimme Kiillon harmaata.

Pukuhuone/tekninentila.Halusimme saumasta laattaa tummemman, koska puusaunassa on väistämättäkin nokea ja puiden mukana kantautuvaa roskaa, joka helposti tummentaa saumat paikoitellen. Saumalaasti olikin kuivuessaan yllättävän vaaleaa. Sauna on toistaiseksi vielä pimeä koppero, kun emme ole ehtineet hankkimaan ikkunaa. Halusimme pihasaunaan ikkunan, joten sen verran puhkasemme piharakennuksen seinää päädystä, että saamme ihailla Suomen suvea saunan lauteilta. :)

Päärakennuksen kylpyhuone otetaan työn alle seuraavaksi. Väliseinää päästään rakentamaan ja lattialämmitysputkia asentamaan kylpyhuoneen lattiaan. Nyt tuntuu mukavalta, kun alkaa syntyä valmista sisäpintaakin.


Kylpyhuoneen runko ja lattiavanerointi.6 kommenttia:

 1. Vau, hienoa jälkeä ja saatte olla ylpeitä, kun osaa itse tehdä. Laatoitus ei ihan joka pojalta onnistu.

  Saunan ikkuna on ihan must!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on jonkin verran laatoittanut ja tehnyt vedeneristyksiä, joten ei aivan uutta hommaa ollut, mutta tämän mallisia laattoja pääsi koittamaan ensimmäistä kertaa. Kyllä se ikkuna vaan pihasaunassa on kiva! :)

   Poista
 2. Kuusikulmainen laatta on kiva! Tein syksyllä eteiseemme sabloonamaalauksen, pari vinkkiä on antaa. Otin vanhasta froteepyyhkeestä pienen tupon jonka ympärille käärin superlonilevyä ja kiinnitin maalarinteipillä. Maalia otin siihen todella vähän ja joka kerta tuputin ensin ylimääräiset paperiin ja vasta sitten sabloonaan. Sabloona oli kiinni suihkutettavalla liimalla ja pienellä teipinpalalla. Onnistui näin tosi hyvin! Blogissa löytyy tunnisteen eteinen alta kuviakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katja! Kiva, kun jätit kommentin ja kiitos vinkeistä. Kaikki vinkit on tervetulleita, pitääpä käydä blogissasi ajan kanssa katsomassa kuvia. Tosiaankin jännitän, mitä maalauspuuhistani tuleekaan, kun ensimmäistä kertää tällaiseen ryhdyn! :)

   Poista
 3. Laatoitus näyttää tosi hienolta! Varmasti on ihanaa, kun sisälläkin alkaa kunnolla tapahtua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! :) Toivottavasti nyt päästään pian päärakennuksen sisätöihin, välillä tulee aina jotakin hitaita työvaiheita väliin, jotka on pakko tehdä alta pois. Myös piharakennuksessa on kaikenlaista edessä, maalämpöpumpuista lähtien..

   Poista