5. heinäkuuta 2014

Valoa tupaan ja pieni viesti menneiltä ajoilta

Meillä on kohta ikkunat talossa! Olemme tosi tyytyväisiä Hanneksen ikkunoihin. Tuntuu hienolta katsoa ulos oikeista ikkunoista. Tarjouksia kysellessä puusepät eivät olleet kovin innokkaita laittamaan konevedettyä lasia myös sisäpokiin, mutta onneksi pidin pintani. Ikkunat aaltoilevat mukavasti ja maisema "hyppii" niin kuin halusimmekin. Niin että kaikkea sitä ihminen haluaakin :)

Ulkopuolelta ikkunat ovat täysin valmiit, mutta sisäpuolella on vain pohjamaalaus. Käsinmaalatut ikkunat ovat aika arvokkaat, joten päätimme hieman säästää maalaamalla ne muuten itse. Pellavaöljymaali kuivuu hitaasti, mikä tekee työstä hidasta. Ikkunoiden maalauksen kanssa ei  tarvitse onneksi kiirehtiä, kun ne on kuitenkin asennusvalmiit. Ikkunat ei jää sisäpuolelta valkoisiksi, mutta jokin vaalea sävy niihin tulee. Ajattelin tehdä ikkunoista myöhemmin oman postauksen, kunhan telineet joudetaan purkamaan talon ympäriltä.


Tutkin taas hirsiä ja löysin yhdestä hirrestä roiskemaalausrippeiden alta pienen suirun sapluunamaalauksesta!! Siis meidän talossa onkin ennen roiskemaalausta ollut sapluunamaalausta toisessa tuvassa. Olisipa tehnyt mieli mennä aikamatkalle katsomaan, miltä tupa on joskus kauan sitten näyttänyt ja minkälainen on ollut tuo hauraalle lumppupaperille tehty maalauskuvio. Tässä on itseasiassa aika kauniit hillityt sävyt..

Olin niin innoissani tästä pienestä löydöstä, että lapset katsoivat äitiä vähän hitaasti ja pettyneesti. Luulivat kait, että olin löytänyt suurenkin aarteen, kun huutelin miestä paikan päälle ihmettelemään. Kotona lapset kuitenkin kiinnostuivat löydöstäni. Meillä on monta kertaa syntynyt lasten kanssa mukavia keskusteluja siitä, miten asiat oli ennen. Toivon, että lapset oppivat jotakin myös tämän rakentamisen kautta.
6 kommenttia:

 1. :) Taas kommentoimassa... Kiehtova fragmentti, ja hyvä väriyhdistelmä! Pystyisiköhän tuosta mielikuvitusta käyttämällä täydentämään puuttuvan osan kuviosta, varsinkin jos jostain kolosta löytyisi vielä hieman lisää? Hieman vinkurat ikkunalasit ovat ihanat, sellaisten läpi itsekin päivittäin katselen, tekee näkymästä aavistuksen maalauksellisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piristävää, kun kommentoit! :) Olen jo aika lailla tutkinut hirret läpi, en usko, että tuota enempää löytyy. Sitä oli ehkä reilun metrin matkalla pätkittäin tuollainen kapea suiru. Kyllä tästä jotakin voisi kehitellä. Minäkin tykkään vinkuroista ikkunoista, vanha lasi olisi tietenkin vielä aidompaa ja kauniimpaa..

   Poista
 2. Onko teillä ikkunoiden kaikissa laseissa vedetty lasi? Meillä on pelkkä ulkolasi konevedettyä. Ihana tuo pieni aarre vanhoilta ajoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vedetty lasi sisä- ja ulkolasissa. Oli mukava löytää tuo maalauksen palanen. Sen täytyy olla hyvin vanha, kun talollammekin on ikää aika lailla. Olin tähän asti siinä uskossa, että roiskemaalaus on ollut talon vanhin "tapetti". :)

   Poista
 3. Olipas kiva pieni löytö! :) Ihme, kun lapset eivät heti ymmärtäneet äidin upeaa löytöä ;) Itsekin välillä mietin ja vähän naureskelenkin itsekseni, kun meidän lapset ovat täällä kotona kaikkien näiden vanhojen, kuluneiden huonekalujen seassa. Sitten, kun tulee isovanhempia tai muita vieraita käymään, niin poika ylpeänä esittelee meidän "uusia" huonekaluja. :D Mukavahan se olisi, jos perinnerakentaminen ja vanhan arvostaminen siirtyisi myös jälkipolville. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meillä, lapset leikkii vanhojen tavaroiden ja esineiden ympäröimänä. Luulenpa, että kovin montaa aivan uutta huonekalua ei taida enään tulla meille. Tässä muuttotohinoissa on huomattu, että aika paljon niitä vanhoja huonekaluja onkin vuoden aikana meille kotiutunut, eikä ole kaikkein mukavimpia muutettavia.. aivan hirveän painavia kaikki! Niin ja olisihan se mukava, jos lapsetkin oppisi arvostamaan vanhaa. :)

   Poista