25. heinäkuuta 2014

Talon maalaus

Meillä on nyt punainen tupa! Uskomatonta, miten talo voi yhdessä päivässä muuttua niin täysin. Maalaamista edelsi tietenkin maalinkeitto. Maali keitettiin päivää ennen maalaustalkoita. Tilasimme tarvikepaketin italianpunaisella bigmentillä Antiikkiverstas Wilmasta. Paketin lisäksi tarvittiin hienoa ruisjauhoa ja merisuolaa. Hyvät ohjeet löydettiin Puuntuottajan sivuilta. Keitimme maalia 170 litraa ja hyvin riitti.


Maalinkeitto onnistui hyvin. Maali ei palanut pohjaan eikä kiehunut tai kuohunut yli. Varauduimme liikakuumenemiseen tekemällä nuotion pellin päälle niin, että sen saa tarvittaessa vedettyä pois alta.


Torstaina vietimme talkoopäivää. Iloisia ja ahkeria talkoolaisia saapui läheltä ja kaukaa. Laitoin talkoolaisille ruokaa ja kahvia ja aina välillä ehdin tontille ihmettelemään, kun uusi seinä oli taas saanut peittyä punaisen maalin alle. Oli ilo seurata tätä tehokasta ja silti leppoisaa työskentelyä! :)

Maalaamassa oli väkeä kirjaimellisesti vauvasta vaariin. Oli hienoa, että talkoolaiset jaksoivat käyttää lämpimän ja kauniin kesäpäivän meidän talon maalaukseen. Mieltä lämmitti, että yksi kylän nuoristakin oli halunnut tulla maalaamaan. Iloinen maalausporukkamme koostui sukulaisista, ystävistä ja kylän asukkaista.Lämmin ja suuri kiitos vielä kerran kaikille! :)


Päivän päätteeksi lämmitimme pihasaunan ja rentouduimme päivän puuhista. Talon maalaus onnistui kaikin puolin hienosti ja siitä meillä on kiitollinen mieli! Illalla pyörähdin vielä tontille nappaamaan muutaman kuvan. Italianpunainen maali hehkui ilta-auringossa melkein oranssina ja minusta niin kauniin lämpöisenä.

25 kommenttia:

 1. Kaunis!! Punamulta on niin kaunista, minun mielestä kauneinta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, punamulta on kyllä kaunis maali. Mukava myös maalata tällaisella perinteikkäällä luonnollisella maalilla, jonka toimivuudesta on pitkä näyttö. :)

   Poista
 2. Erittäin hyvin maisemaan sopiva väri! Varmasti kaunis kaikkina vuodenaikoina, voin vaan kuvitella kuinka suloiselta teidän talo näyttää talven hämärässä lumen ympäröimänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Minustakin väri sopii tähän maisemaan hyvin. Kiva nähdä miltä talo näyttää eri vuodenaikoina, toivottavasti tulevana talvena olisi vähän luntakin. :)

   Poista
 3. Upeaa, upeaa, upaa! Hieno tilaisuus järjestää talkoot ja onnittelut teille kauniista lopputuloksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Tämä oli kyllä hyvä tilaisuus talkoille, oli tosi mukava ja onnistunut päivä. :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää. Nostan hattua koko projektille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tämä talojen siirto vähän erikoistakin, vanhan talon uudelleen rakentamista. :) Mutta parempi pelastaa käyttökelpoiset arvokkaat kehikot kuin antaa lahota muualla sijoilleen.

   Poista
 5. Näyttää upealta ja nopeasti saitte talon maalattua! Hienoa, että teidän maalinkeitto onnistui noin hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Saimmekin teiltä oppia, miten sitä maalia keitetään. :) Kiitos ahkerien talkoolaisten, että talo tuli niin nopeasti maalatuksi.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Todella hyvä valinta maalata samalla punamullalla myös otsalaudat ja nurkat. Katselin samaa ratkaisua Billnäsin Rakennusapteekissa käydessäni ja hienolta näytti sielläkin. Itse asiassa mielestäni paljon paremmalta kuin valkoisin nurkin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Rakennusapteekissa käydessä syntyi itsellekkin ajatus maalata nurkat ja otsalaudat samalla värillä. En tiedä onko se yleisempää Ruotsissa, mutta olen kiinnittänyt huomiota GÅRD&TORP-lehdessä, että siellä on usein maalattu talot näin. Bigmenttiä pähkäilin vielä viime hetkellä, punaokra olisi ollut myös kaunis sekä vaalea falunpunainen. Meillä taitaa mennä makuasiat aikalailla yksiin näitten vanhojen talojen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tilaan Gård & Torp-lehteä, inspiroiva julkaisu! :) Todellakin taitaa mennä maut yksiin... Tuollainen juureva talonpoikaistalo olisi ollut unelmieni talo, mutta sellaista ei näiltä seuduilta vuosikausien etsimisenkään jälkeen löytynyt. Siirtoprojekti olisi ollut meille mahdoton. Löysimme lopulta lähes alkuperäiskuntoisen 1920-luvun talon, joka myös on omalla tavallaan hyvin kiehtova. Tänne tosin ei oikein voi laittaa roiskemaalauksia eikä sabluunajuttuja, siksikin kieli vyön alla seuraan teidän taloprojektia :)!

   Poista
  2. Aiemmin, kun asuimme etelä-Suomessa ja kävimme katsomassa vanhoja taloja ostomielessä, ne oli usein juurikin 20-30-luvun taloja. Omalla tavallaan aivan ihania ja viehättäviä! Vasta kun muutimme tänne pohjanmaalle, kiinnostuin näistä talonpoikaistaloista todella. Täällähän ei sitten juuri muita olekkaan..Täytyy sanoa, että nämä jylhällä tavalla komeat talot vei mennessään.

   Poista
 8. Ohoh, sehän kävi nopsaan :) Nyt on sitten talo blogin nimen mukainen :D

  VastaaPoista
 9. Vau! Kylläpä muuttui taas talon ulkonäkö! Erittäin hyvältä siis näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän se taas enemmän vanhalta talolta näyttää. :)

   Poista
 10. Täällä tapahtuu! Saada ulkovuori ja maalattua olisi ollut meidänkin suunnitelma tänä kesänä, mutta ei vielä ole ehditty! Ihana talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sabina! Teillä on iso talo, varmasti jokaiseen työvaiheeseen kuluu paljon aikaa, mutta siitä tulee ajallaan upea talo!

   Poista
 11. Vau!
  (ei tähän nyt muuta voi oikeen..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina, maalaaminen tuntui aika isolta askeleelta talon ulkonäön suhteen! :)

   Poista
 12. Ihana kun saitte kerralla valmiiksi :)

  VastaaPoista
 13. Hyvä että oli porukkaa auttamassa. Maalaus meilläkikn edessä parin viikon kuluttua, ammattilainen sen tulee tekemään. Kesälomien ja muiden takia on moni tuttu reissussa, niin ei päässyt auttamaan.

  VastaaPoista