14. heinäkuuta 2014

Kaappi tupaan ja muutto kotikylään

Eilen se sitten löytyi ja jälleen kerran torilta. Olen pitkään katsellut tulevaan tupaamme isompaa tuvankaappia. Tähän asti olen huonekalujen kanssa pitänyt kiinni siitä, että ne voi ottaa suoraan käyttöön, mutta tämän kanssa tein poikkeuksen. ;) Ja sille on perustelutkin -hyvässä alkuperäiskunnossa olevat tuvankaapit ovat järjettömän kalliita.

Tämä syvää 1800-lukua oleva kaappi oli kyllä varsin edullinen, mutta laitettavaa tästä myös löytyy. Alkuperäisen maalin päällä on ainakin kolme maalikerrosta, kaapin ylälistasta puuttuu sivuilta palat ja takalaudoista täytyy yksi kulma uusia. Lisäksi takalaudat on sisäpuolelta peitetty rumalla vanerilla, joka täytyy poistaa.


Olemme myös muuttaneet kotikylällemme.. huh ja huh! Olohuoneemme ikkunasta näkyy kylämme kaunis pieni kirkko. Välillä pysähdyn sitä ihailemaan ja ihmettelen, miksi me rakennamme kotiamme juuri tänne, juuri tälle pikkuruiselle kylälle? Ihmeellinen tämä elämä! :) Ensimmäisenä iltana mies kävi kävelyllä joenrannassa. Kotiin palatessaan hän tuumasi; tuntuu kuin olisi tullut kotiin. Lapset seurasivat aamulla jännityksellä ikkunasta, kun kauppa-auto lähti kierrokselle..enpä olisi uskonut, että omat lapsenikin saavat vielä käydä kauppa-autossa!


Muuttokaaoksen keskellä ei ole ollut aikaa ajatella rakentamista eikä käydä talolla. Tuntuu kuin olisimme olleet pienen ikuisuudeen sieltä pois. Kaipaan jo tavalliseen arkeen ja siihen, että voimme välillä piipahtaa lasten kanssa talolle. Tälle mallille talo jäi, kun siellä viimeksi olimme.18 kommenttia:

 1. Ihan mahtava kaappi! Ihanaa, kun pääsitte jo muuttamaan uudelle kotikylälle! :) Mekin olisimme kovasti halunneet jo muuttaa sinne, mutta säästyimmepähän nyt yhdeltä ylimääräiseltä muutolta. On siinä muutossa vaan niin kovasti hommaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Muutto oli kyllä melkoinen urakka, kun oli vuodessa kertynyt autotallillinen vanhoja ovia, lankkuja, ikkunoita jne..että huh huh. Esikoinen saa nyt aloittaa koulun heti alkulukuvuodesta uudessa koulussa ja se mukava asia. :)

   Poista
 2. Siis kerrassaan Wau! Upea kaappi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kaappi oli kyllä sellanen, että tunsin sen heti omakseni! :)

   Poista
 3. Onpa teillä meneillään mielenkiintoinen projekti !

  Kaappi on hieno. On totta, että varsinkin tuvankaapit ovat hinnoissaan. Olen yrittänyt löytää jotain sopivaa itsekin, mutta tuloksetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuvankaapit alkavat olla harvinaisia. Vuoden ajan olen etsiskellyt ja nyt tuli ensimmäinen tällainen vanhempi ja kohtuullisen hintainen vastaan.

   Poista
 4. Ai nyt tekin olette muuttaneet :) Mehän ollaan asuttu täällä tontin lähellä jo yli vuosi. Oli kyllä hyvä päätös tulla asumaan tänne kun tontille on kuitenkin koko ajan asiaa ja lapsille ei tule enää koulun eikä päiväkodin vaihtoa tulevan muuton takia.

  Kyllähän tämä väliaikaisuus silti välillä aika paljonkin rasittaa, en jaksa juurikaan panostaa tämän asunnon viihtyisyyteen ja koko ajan mielessä on tieto, että tämä oleminen on vaan väliaikaista.

  Teidän kaapissa tosiaan näkyy olevan samaa vihreää kuin meilläkin, on tainnut olla todellinen trendiväri joskus aikoinaan. Kaappi on kyllä erittäin komea ja pääsee oikeuksiinsa teidän tuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukavaa asua näin lähellä tonttia. Kyllä tämä muutto oli varmasti hyvä ratkasu rakentamisen kannalta. Väliaikaisuus tosin tahtoo täälläkin välillä rasittaa.

   Ajattelin, että kohtuu suuressa tuvassa on hyvä olla jokin vähän isompi ja korkeampi huonekalu. Tällainen tuvankaappi on oikein paikallaan pohjalaistalon tuvassa.

   Poista
 5. Aivan ihana löytö tuo kaappi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin! Minäkin tykkään tästä kovasti. :)

   Poista
 6. Tällainen kaunis , jonkun viisaan runoilijan runo nousee mieleen päivitystäsi lukiessani... " Maailman kaikkiin kyliin, joku jää asumaan. Jossakin otetaan syliin, jossakin odotetaan. Yksi vain kylistä noista, kodiksi avautuu. Maailman kaikista puista, yksi on pihapuu." Otette löytäneet kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, olipa ihana lukea nämä sanat täältä! Juuri tuota runoa yritin yhtenä päivänä mielessäni muistaa, mutta en millään saanut sitä kasaan, enkä muistanut kuka sen on kirjoittanut.. Kyllä me ollaan nyt tultu kotiin. :)

   Poista
 7. On todella hienoa, että nykyihmiset asuttavat kotikyliään eivätkä ne pääse autioitumaan. Teille kasvaa syvät juuret nyt paikalle, kun vielä omatkin lapsenne saavat siellä kasvaa. Talostanne tulee upea! Kaappi pääsee siellä oikeuksiinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on meidän uusi kotikylämme. Emme ole täältä kotoisin, vaan kumpikin tulemme aivan eripuolelta Suomea. :) Mutta tämä pieni maalaiskylä tuntuu meistä kotoisalta. Sillä ajatuksella tänne rakennamme, että täällä on kotimme ja haluamme asua täällä pitkään.

   Ulkovuorilaudotus ja ikkunat ovat tehneet talolle ihmeitä, sehän näyttää jo ihan oikealta talolta. Kaappi pääsee kyllä oikeuksiinsa tuolla tuvassa.

   Poista