13. tammikuuta 2014

Piristävän pakkasen kirvoittamia ajatuksia

Kauan kestänyt vetinen ja pimeä sää on välillä tahtonut turhauttaa.. Meillä tykätään hiihtämisestä ja lunta on odotettu hartaasti. Nyt pakastunut ilma ja hento lumikerros jo piristää kummasti, vaikka suksien päälle ei ole vieläkään asiaa. Vähän ristiriitaisin ajatuksin tuon lumen kanssa täällä elellään, rakentamisen kannalta kun ei voi kinoksiakaan toivoa.

Lauantaina tontilla aseteltiin kiviä oikeaan korkeuteen ja timanttisahaaja kävi sahaamassa kiviin lovet kissanluukkujen tekoa helpottamaan. Jos kaikki sujuu hyvin ja säät sallivat, kehikon pystytys aloitetaan helmikuussa. Tällaisella patentilla kiviä aseteltiin sopivaan korkeuteen.

Kirjastosta mukaan tarttui tämä kirja. Olipa hyvä ja selkokielinen opus, joka sisälsi mukavasti tietoa myös sisätiloista; lattioista, listoituksista, portaikoista, katto- ja seinäpinnoista jne. Muutostöistä ja tekniikan tuomisesta vanhaan taloon oli myös oma kiinnostava lukunsa. Vaikka kirja keskittyy Turunmaan rakennusperinteeseen, tiedot on yhtälailla sovellettavissa kaikkiin suomalaisiin perinteisin menetelmin rakennettuihin taloihin.Täällä suunnitellaan myös vähän pienemmän talon rakentamista. Olen alkanut keräämään materiaalia barbie-talon rakentamista varten. Kirpparilta löytyi takka (tuikkulyhty) ja Lundagårdista tapetteja (lahjapapereita). Oikein sormet syyhyäisi päästä liisteröimään tapetit seiniin, talo vaan pitäisi ensin rakentaa vanerista tai ehkä jokin pieni kaappikin voisi sopia taloksi ?


2 kommenttia:

  1. Oi, mikä pieni "takkalöytö"! Itsekin haaveilen jonkinlaisesta nukkekodista. Sitä olisi niin kiva laittaa ja sisustaa. Tällä hetkellä ei kyllä ole resursseja sen toteuttamiseen, mutta ehkä vielä joskus :)

    VastaaPoista
  2. Haaveita on hyvä olla, ajallansa niitä sitten toteuttaa :) "Takka" on kivan näköinen, kun sinne laittaa sisälle paristolla toimivan tuikun takkatuleksi. Minäkin olen pitkään haaveillut toteuttavani itsetehdyn nukkekodin. Tytön toivomuksesta päätettiin tehdä talo barbie-nukeille. :)

    VastaaPoista