4. joulukuuta 2013

Vanhojen talojen keräilijä

Laitan tänne blogiin muutaman inspiraatiokuvan muistiin, näissä kuvissa on niin uskomaton tunnelma. Nuo hienon hienot murretut, lämpimät värisävyt ja minimalistinen kalustus luo yhdessä kauniin harmonisen kokonaisuuden. Kuvat ovat Antiikki-lehdestä, jossa oli juttu Lars Sjöbergin entistämästä Salaholmin kartanosta. Ruotsalainen taidehistorioitsija Lars Sjöberg on vanhojen talojen keräilijä, 1700-luvun sisustuskulttuurin asiantuntija, kirjailija ja opettaja, joka on entistänyt useita purkukuntoisia rakennuksia.2 kommenttia:

  1. Ostin jokin aika sitten Lars Sjöbergin kirjan "Yhdeksän taloa ja kirkko". Siinä oli hienoja kuvia ja kertomuksia yhdeksästä kartanosta ja yhdestä kirkosta, jotka Sjöberg on ostanut ja kunnostanut. Kirjan alkusivuilla Sjöberg kirjoitti toiveestaan, että Ruotsissa alettaisiin rakentaa uudelleen vanhojen esikuvien mukaisia rakennuksia :D Sjöberg myös suunnitteli takavuosina IKEA:lle 1700-luvun huonekalumalliston, jonka näyttävimmät kalusteet tehtiin Etelä-Pohjanmaalla, Jurvassa - missäs muualla :D

    VastaaPoista
  2. Minäkin katoin tuota kirjaa nettikaupassa ja olin jo vähällä tilata. Lehtijutussa kerrottiin myös tuosta yhteistyöstä IKEAN kanssa, kalusteita on vieläkin saatavilla ja niitä myy Move Möbler. En tiennytkään, että niitä on valmistettu myös Jurvassa. Sjöbergin sukujuurethan on Suomessa, sikälikin myös luonteva valinta. :)

    VastaaPoista