17. joulukuuta 2013

Katto ja lattia

Tänne blogiin on hyvä tallentaa muistiin kuvia, joista saa ideoita sisustusmateriaaleihin. Mitään leikekirjaa, kun en ole saanut aikaseksi, vaikka välillä napsinkin lehtileikkeitä talteen. Tässä olisi kaunis katto.

lautakattoa
Kuva täältä
kuusilankkulattiaa
Tässä kuvassa lattialankut ovat pontattuja ja tasaleveitä. Meillä lattiat tapitetaan. Lankkujen leveydet tulevat meille vaihtelevina ja ne sahataan puun muodon mukaisesti tyvestä leveämmäksi ja latvasta kapeammaksi. Kuva samasta osoitteesta kuin edellinenkin.

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniita kuvia! Meille tulee katto tuppeensahatusta laudasta, laudat ovat jo tontilla. Lattiaan mies haluaisi leveää tuppeensahattua lankkua, mutta itse haluaisin lattiaan tasaleveää lankkua, ettei sekä katto että lattia ole vinksin vonksin. :) Lattialankkuja ei siis olla vielä edes tilattu. Miten leveää lattialankkua tilasitte? Hyvältä kuulostaa tuo pellavasaippuakäsittelykin. Mies olisi sen kannalla, mutta itse haluaisin ehkä jotakin vielä vaaleampaa (lähes valkoista tai harmaaseen vivahtavaa).
  Rauhallista joulun aikaa sinne! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maria! Meillä lattialankkujen leveys vaihtelee puiden mukaan, leveimmät lankut ovat jopa 40 cm leveitä puun tyvipäästä. Uskoisin, että lankkujen leveydet ovat noin 20-40cm. Meidän talo, kun on vanha, taitaapi olla valmiiksi vähän vinksin vonksin sieltä täältä..joten talon luonteeseen sopii mielestäni hyvin vaihtelevan levyiset lankut ja kattolaudat :) Saa nähdä mikälainen huvikumpu tästä sitten lopulta tuleekaan ;) Antiikkiverstaan sivuilta löytyi hyvin tietoa erilaisista lattiankäsittelyvaihtoehdoista. Hyvää ja rentouttavaa joulun aikaa myös teidän perheelle!

  VastaaPoista
 3. Heti tulin kurkkaamaan, kun tiedon blogistasi sain :) Tosi kiva kun pidät tällästä. Kauniita kuvia. Ja mielenkiintoista tietoa. Saa nähdä saako meidän olkipaalitalo projekti lähiaikoina tuulta purjeisiin. Mukavaa joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
 4. Hei Sanna, se olkipaalitalo kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, lueskelinkin sellaisesta projektista vasta, toivottavasti saatte tuulta purjeisiin! ;) Pidä ajan tasalla, jos alatte paaleja kasaamaan! :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi24.2.16

  Hei,

  saako kysyä mistä te tilasitte nuo lattialaudat ja paljonkohan niihin pitäisi itse miettiä budjetoivansa riihikuivaa? Paljonko noissa siis on neliöhinta suunnilleen? Haaveilen samanlaisesta lankkulattiasta, mutta tuntuvat olevan aika kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei meidän lankut ja melkein kaikki puutavara on tullut täältä paikalliselta sahalta, Sami Kanto Ky:ltä. Sieltä voi tiedustella. Minäkin kyselin alkuun tarjouksia näistä erikoisliikkeistä, jotka myyvät "lankkulattioita". Missään ei kuitenkaan tehty näin massiivista lankkua ja silti hinnat oli pilvissä. Luulen, että parhaiten saa suoraan sahoilta, mikäli oikein haluaa paksua ja leveää lankkua.

   Poista