14. joulukuuta 2013

Päärakennuksen perustuskivet

Meillä oli eilen valupäivä ja anturat saatiin valettua. Tänään haettiin perustuskivet päärakennukseen ja tukkirekkakuski nosteli ne samalla paikoilleen. Kiviä ei tarvinnut onneksi katkoa vaan ne saatiin aseteltua juuri sopivasti anturoiden päälle. Kiviä pitää vielä myöhemmin asetella paremmin, jotta yläpinta saadaan tasaiseksi kehikon pystytystä varten. Kivien välit muurataan kiinni ja perustuksiin tehdään kissanluukut. Nämä kiven järkäleet tulevat vanhasta puretusta kivisillasta.

Hassua, miten nopeasti kivet tuohon tulivatkin, kiitos taitavan tukkikuskin! Aikaa meneekin sitten enemmän hienosäätöön ja kissanluukkujen tekoon.
Siinä ne pötköttelee.Kierros valmiina.
Kivien kokoa on ehkä vaikea kuvista hahmottaa, mutta kiviosalle tulee korkeutta 65-70cm yhdellä kierroksella. Järeä koko johtuu siitä, että kivet ovat olleet sillan kiviä.
Komeet nurkkakivet, ne tärkeimmät.
Ensimmäinen näkyvä osa talosta alkaa hahmottua, hurraa! Kevätpuolella jatketaan tästä hirrellä ylöspäin, kierros kerrallaan kohti harjaa. : D Tässä projektissa on erityisen hauskaa se, että rakennusosat tulevat mikä mistäkin. Ne kertovat omaa tarinaansa, niitä ei sen enempää ole tilattu mistään vaan ne ovet sattuman kaupalla tupsahtaneet vastaan aina jostakin. Niiden kautta olemme saaneet tutustua moniin mukaviin ihmisiin,  jotka omalta osaltaan ovat auttaneet projektin etenemistä. Kun olemme kertoneet mihin käytämme rakennusosia, olemme usein saaneet uusia vinkkejä seuraavien osien hankkimiseen. Mukavaa, kun olette eläneet mukana tässä löytöretkessä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti