28. joulukuuta 2013

Joulun jälkeisiä ajatuksia ja kuulumisia


"..ja sitten olimmekin niin kylläisiä että tuskin jaksoimme paikaltamme liikahtaa"  (Onnelin ja Annelin talvi)

Ristiäisten jälkeinen joulu meni mukavan rennosti kotona oleskellen, jouluruuat ristiäistarjottavien päälle oli jo vähän liikaa, vaikka edellisistä jouluista syötävää karsittiinkin.. Arkeen palasimme lopulta melko joutuisasti. Eilen ja tänään on tontilla leutoja ilmoja hyödynnetty routaeristyksien tekoon ja maan tasaamiseen. Lumesta ei täällä ole enään jälkeäkään, aattonakin vesisade rummutti ikkunoita. Rakentamisen kannalta lumeettomuus ei haittaa, mutta pimeys meinaa välillä pitkästyttää!

Muotit purettu ja  routaeristys laitettu

Kulku alapohjaan tulee kuistin alta.

Patolevyä ja maan tasaamista. Ympäristö siistiytyi tämän päivän aikana.
Kylläpä tuli sekava postaus, mutta en malta olla vielä lopuksi mainitsematta ihanasta kirjasta, jonka sain joululahjaksi. Suosittelen kaikille vanhasta talosta haaveileville. Kauniita kuvia ja kiinnostavia tarinoita vanhoista kunnostetuista taloista.


Kuva yllä olevasta kirjasta.

Tietääkö sattumoisin joku, saako yllä olevan kuvan tapettia vielä jostain?

2 kommenttia:

  1. Onnelin ja Annelin tarinat on ihania!
    Olisiko tapetti juuri tätä Gammalsvenskanin tapettia:)
    http://verkkokauppa.seinaruusu.fi/epages/seinaruusu.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20120309-11092-90674-1/Products/006-11

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hyvä Mieli, tapetti oli juuri oikea! :) Olen monta kertaa nähnyt tuota tapettia jossain lehtijutussa, mutta koskaan ei ole ollut mainintaa, mikä tapetti on kysymyksessa. Onnelin ja Annelin tarinat ovat hauskoja, lapset saivat kootut kertomukset joululahjaksi. Olemme usein myös kuunnelleet pitkillä automatkoilla Onnelia ja Annelia kuunnelmana. :)

    VastaaPoista