25. huhtikuuta 2017

Odottelua ja aulatilan ideointia
Nyt on sellainen tilanne, että yläkertaan ei voi kuin kurkistella portaiden yläpäästä ja odottaa ensimmäisen lattiamaalikerroksen kuivahtamista. Mutta hyvä niin sillä välillä tehdään taas hetki töitä muiden ihanien vanhojen rakennuksien parissa..
Onneksi yläkerrassa on enään vain nämä loput maalaukset jäljellä, mutta kuten tiedätte pellavaöljymaalien kanssa valmista tulee kovin hitaanlaisesti. En odota yläkertaa ainoastaan sen vuoksi, että lapset saavat huonetilaa, sillä itsekin saan jotakin hyvin tärkeää -oman työpisteen! Se tulee enemmän kuin tarpeeseen. Suurin kiitos siitä kuuluu siipalle, joka on taas viime päivät ahkeroinut yläkerran kimpussa. Työtila näyttäisi nyt valmistuvan juuri sopivasti äitiyslomani loppuun.
Koska teen töitä tietokoneella, en kovin suurta tilaa tarvitse. Työpiste sijoittuu tuohon aulan nurkkaan, joka näkyy ylemmässä kuvassa oikealla. Rakennuspiirustustulostin tulee aiheuttamaan enemmän päänvaivaa suurikokoisuudellaan. Saa nähdä, miten saan sen järkevästi sijoitettua aulaan, josta ovia lähtee joka suuntaan. Onneksi kaikkia ovia ei vielä käytetä aktiivisesti.

Työpisteestä olen saanut myös uuden sisustushaasteen. Miten saada kauneus, viihtyvyys ja hyvä ergonomia samaan pakettiin? Heittäkääpä rohkeasti idoita tällaiseen vanhan talon työpisteeseen. Kaikki otetaan ilolla vastaan, sillä hankintoja ei ole vielä tehty. Ainakin nämä vanhat mööpelit pitänee tässä kohdin unohtaa. Työpöydäksi olen katsellut Ikean Linnmon -pukkipöytää, sarjaan kuuluva tuolikaan ei ole hullumman näköinen. Molemmissa saa säädettyä korkeutta. Nämä ovat kuitenkin puisia huonekaluja ja niihin voisi sutia myös hieman pehmeämmän sävyn päälle, vaikka pellavaöljymaalilla.

LINNMON / FINNVARD Pöytä IKEA Pöytälevyä voi halutessaan kallistaa kirjoittamista, maalaamista tai piirtämistä varten jalkoja säätämällä.


12 kommenttia:

 1. Tosi hienoa, että saat oman työpisteen yläkerran aulaan! Minulla ei vinkkejä ole antaa, mutta nuo löytämäsi Ikean pöytä ja tuoli näyttävät ainakin hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukava saada oma työpiste ja tosi tarpeeseen nyt tuleekin! Tykkään noista pukkipöydistä, ne on minusta melkein niitä kauneimpia työpöytiä. :)

   Poista
 2. Tuoliin & ergonomiaan kannattaa satsata. En ottaisi tuollaista tuolia, vaan esim. satulatuolin tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä niin oikeassa, tuoli taitaa ollakin se melkein tärkein asia johon kannattaa satsata. Satulatuoli olisi varmasti hyvä. Itse kaipaan selkänojaa, jotta voi välillä huilia. Toki satulatuoleistakin löytyy selkänojallisia malleja.

   Poista
 3. Hieno pöytä ja tuoli, vaikka varmasti ei ehkä parhaita ergonomisesti kuten edeltäjä sanoi. Miksi kaiken käytännöllisen pitää olla niin rumaa, oletko samaa mieltä?? 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se usein on! Tai sitten kauniit ja hyvin suunnitellut ergonomiset huonekalut taas maksavat maltaita. Mutta istumatyötä tekevän ei kyllä tuolin kohdalla kannata liiaksikaan pihistellä, halpa ja huono tuoli voi pidemmän päälle käydä kalliiksi. :)

   Poista
 4. millä maalilla olitkaan maalannut hirsiseinää...meillä kun rapisee hirsieteisen seinistä maalia...se taidettiin maalata liitumaalilla jos oikein muistan....mut inhottaa se roska mitä niistä hiljalleen ropisee kun siinä liikutaan...tuo vaalee näyttää kyllä kauniilta vaikka olen kyllä siitä meiän harmaastakin tykännyt! ihana yläkerta tulee...pääsispä kylään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! :D Maali on Rakennusapteekista, Allbäckin pellavaöljyemulsiomaali. Helppo ja mukava maalata, kestävyydestä ei kyllä ole vielä kokemusta. Tuolla tulee tosi kaunis mattapinta.

   Poista
  2. juu kiitos vinkistä....niin se taitaa tuo hirsi aina sen verran elää että rapisee....meillä nyt ja ositlee muutenkin kaikkea roskaa sieltä välipohjasta...kun siellähän on ollut ja osittain on vieläkin ne multiaiset....hArmittaa kun ei tajuttu pintoja remontoidesaa tukkia niitä kattolistojen alta niitä rakoja....aina saa imuroida tietyistä kohdista roskia....no vanhassa varaparempi talli...mie oon kääntänyt tän nyt näin :D ihanaa vappua sinne ...vai ehkä talvista vappua ois parempi...jokatapauksessa uudet pareuna ja sillit korkataan ...grillistä en tiedä :D

   Poista
  3. Oiskohan sinne listojen alle mahdollisuus laittaa jokinlaiset paperinauhat, jos tuntuu, että muhjut ropisee nimenomaan niiden alta.

   Hitaasti mutta varmasti täällä taas kinokset sulaa pois ja aurinko lämmittää. Eiköhän tästä vappu tule. :) Hyvää vappua sinnekin!

   Poista
 5. Hyvää työpistepohdintaa. Minä myös yli puolet työajastani teen istumatyötä, ja se on kyllä itselleni tosi huono juttu :D Rappusten päällä olevan tilan mitat rajoittavat pöydän kokoa, mutta tuoli nyt voisi kai teoriassa olla niin hyvä kuin mahdollista. Satulatuolin sain joltain, mutta siinä väsyy nopeasti, ja huomasin tunteja istuskellessani istuvani aika nopeasti "inkkariasennossa" satulatuolin päällä, ja tuumasin, että saattaa olla turha minulle se kapistus. Mulla on tämä http://www.ikea.com/fi/fi/images/products/lillhojden-tyotuoli-valkoinen__0399198_PE563349_S4.JPG sellaisena harmaaruudullisena, koska se nyt vain näytti kivalta ja on vähän pehmeäkin.

  Näyttö pitäisi vaan saada alas, koska huomaan että pää niksahtaa helposti sellaiseen omituiseen etukumara-asentoon, ikäänkuin pitäisi kovastikin korkealle katsoa, vaikka näyttö on naaman tasolla. Onkohan sellaisia pöytiä enää edes olemassa, mitä vanhaan kuvaputkinäyttöaikaan oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina kommentista! Työskentelyasento on kyllä sellainen, mihin täytyy tietoisesti kiinnittää huomiota. Välillä sitä huomaa könöttävänsä jotenkin kummallisesti ja sen kyllä tuntee heti niskoissa ja selässä. Noita tuoleja täytyy kyllä mennä johonkin liikkeeseen koittamaan, kunhan ennättää. :)

   Poista