21. huhtikuuta 2017

Roiskemaalausta vai ei?Olen täällä arponut, että tekisinkö poikien huoneeseen roiskemaalausta lumppupaperiseinille. Kannatatteko ajatusta? Pienet herrat ovat antaneet suostumuksen asialle, mutta äiti ei ole vielä ratkaissut jaksaako ryhtyä hommaan. Roiskimisessa ei ole mitään ongelmaa, mutta se  muiden paikkojen suojaus.. Roiskeet voisivat tuoda hauskankin kontrastin modernille tapetille. Pikkuisen näin harmaana meinaa seinät olla vähän pliisut makuuni, mutta toisaalta saahan huonekaluilla ja muulla tavaralla tarvittaessa jytyä huoneeseen.
Päädyin lopulta maalaamaan seinien alaosan vaaleaksi, toinen maalikerros on vielä maalaamatta ja sen vuoksi alaosa näyttää vähän rumankirjavalta. Tämä vaalea alaosa tekee huoneesta kyllä mukavan valoisan. Tykkään tosi paljon tuosta, kun seinät on kokonaan lumppupaperoidut ja lista jakaa sen kahteen osaan. Olen luultavasti päätymässä tähän ratkaisuun myös keittiön seinien kanssa. Yläosaan voisi keittiössä maalata sabluunalla. Nyt olen tyytyväinen, etten lähtenyt hosumaan keittiön seinien kanssa liian aikaisin. Lumppupaperi, roiskemaalaus ja sabluunajutut ovat osoittautuneet mun jutuiksi! Savirappaus olisi myös kovasti kiinnostava, mutta en ole vielä saanut siippaa oikein innostumaan siihen, että alettaisiin ämpärikaupalla kantamaan rapaa sisään. ;)
Nyt pitäisi löytää sopivan kokoisia huonekaluja lastenhuoneisiin. Sänkyjä löytyy, mutta pieniä kaappeja ja koulupöydiksi soveltuvia vanhoja talonpoikaispöytiä on etsinnässä. Ongelma noissa vanhoissa pöydissä vain tahtoo olla, kun jalkatila jää niissä usein turhan pieneksi.
Tämä jalkapallotapetti on  kyllä niin meidän vanhimman pojan näköinen ja myös mieluinen hänelle. Poika ehti jo huolehtimaan, että jos hän joskus muuttaa tuvan päälle tulevaan huoneeseen, jalkapallotapetti jääkin tähän huoneeseen. Mutta onneksi tapettia jäi hyvä määrä jemmaan, jos se vielä muutaman vuoden päästäkin tykästyttää.


Tapetti Boråstapetter Lilleby 26816 kommenttia:

 1. Näyttääpä poikien huone tosiaan ihanan valoisalta! Vaalea alaosa oli varmasti hyvä valinta! Itse ehkä pelkäisin, että kokonaisuudesta tulee liian sekava, jos seinillä olisi kahta eri "tapettia" – jalkapallotapettia ja roiskemaalausta, mutta voihan olla, että se näyttäisikin tosi hyvältä! Varmasti paljon kiinni myös roiskemaalauksen väreistä. Eipä teillä mikään ole vielä huonolta näyttänyt, joten tee vain niin, kuin itse parhaaksi katsot! :) Toivottavasti löydätte sopivat huonekalut huoneeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota olen minäkin miettinyt, että tuleeko liian sekava. Toisaalta vaalea alaosa ja lattia voi rauhoittaa kokonaisuutta. Roiskeet tulisi muutenkin melko hillitysti valkoisella ja ihan tummanharmaalla. Roiskemaalaustakin voi tehdä aika monella tavalla, meillä tuvassa on aika hillitty tuo maalaustekniikka, eikä vaikuta mitenkään levottomalta. Mutta katsotaan vielä mihin päädyn. :) Jännä kun etsii jotain tiettyä huonekalua vanhana ei tunnu millään tulevan oikeanlaista vastaan.. no ajan kanssa.

   Poista
 2. Kaksi kauneinta seinäpintaa mielestäni on sabluunakuvio ja roiskemaalattu seinä! Olen siis roiskemaalauksen kannalla! :) Haluaisin myös tehdä omaan kotiin molempia..
  Mitä ikinä päätät tehdä niin varmasti tulee upea kokonaisuus. Marian kanssa samaa mieltä, ei teillä mikään ole huonolta näyttänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että sinäkin pidät niistä! Joo minäkin olen tavallaan roiskimisen kannalla, mutta en ole osannut vielä tarttua hommaan. On täällä välillä menty päin honkkeliakin maalaustöiden kanssa, mutta olen sitten sutinut muuta päälle.. kokeileminen on hauskaa! :D

   Poista
 3. Minä puolestani ajattelen, että harmaa seinä on kaunis noinkin ja erityisesti vaalealla alaosalla. Se oli hyvä idea! Ehkä seinälle etsiytyy tilanteen tullen jokin kiva kuva tai pari kehyksissä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se onkin vähän hankalaa, kun seinät näyttää näinkin jo hyvältä ja roiskimisesta tulisi vain lisätyötä ja aikaa taas kuluisi.. noh, ehkä se tässä pian ratkeaa. Vaalea alaosa tuntuu nyt hyvältä. Huone on idän puolella, aamulla valoisa, mutta muuten tämä vaaleus tekee siitä nyt valoisan ympäri päivän.

   Poista