19. huhtikuuta 2017

Illan viimeiset säteetIhan uskomatonta, miten auringonvaloa riittää jo lasten nukkumaanmenoaikaan saakka. Ja kello pääsee varkain livahtamaan aina vähän liian myöhäiseen..
Kevät- ja kesäiltoina tuvassa alkaa uskomaton valojen ja varjojen leikki. Välillä on aivan mystisiä tunnelmia. Pitää vain pysähtyä ja katsella ympärilleen. Melkein olin unohtanut tämän pitkän ja niin pimeän talven aikana.
Yläkerrassa taas on vähän touhuttu.. ja ollaan jo hyvin lähellä valmista. Odotan niin, että saan sisustaa tämän tuvan lopullisesti olohuonekäyttöön. Tämä on minun ehdoton lempparihuone koko talossa. Iso valoisa tila, josta aukeaa näkymät kolmeen ilmansuuntaan. Miljoona lego-palikkaa saa pian muuttaa täältä yläkertaan. Sitten on luvassa enemmän tunnelmakuvia.
Ajatelkaas, meidän tuvassa kaikki näkyvillä olevat pinnat on uutta materiaalia kahta kattoparrua ja väliovia lukuunottamatta. Lumppupaperiseinät, kattolaudat, listat, lattialankut, rintalistat, ikkunat, uuni.. Tällä talolla on vanha sielu, mutta uudet vaatteet.

Lisään tämän postauksen myötä blogiin uuden tunnisteen nimellä tunnelmia. Kerään tunnisteen alle tunnelmakuvia talostamme. Uskoisin, että niitä tulee jatkossa otettua vähän enemmän, kun huoneet pääsevät niille suunniteltuun käyttötarkoitukseen.

6 kommenttia:

 1. Minä olen fiilistellyt valoon liittyen, että kohta voi taas iltaisin puuhastella pihalla, kun on valoisaa ja toivon mukaan pian hiukan lämpimämpikin. Lasten (ja keskikesällä omaan) nukkumiseen liittyen meillä on yläerrassa pimennysverhot, jotka saa tehokkaasti yötunnelman aikaiseksi valoisaankin aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanaa, kun valoa ja lämpöäkin riittää iltaan saakka. Tulee luonnostaan puuhasteltua pihalla ja ulkoiltua enemmän. Pimennysverhot tulee meilläkin varmasti yläkertaan laitettua. Varsinkin tytölle tuleva huone on niin valoisa aamusta iltaan, että kaipaa jonkinlaista pimennys mahdollisuutta.

   Poista
 2. Tuo valojen ja varjojen leikki on uskomatonta! Nautin niistä myös. Kauneinta on kun illan viimeiset säteet osuvat johonkin vanhaan huonekaluun, aah, se on kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Orginellejen vanhojen huonekalujen värit oikein hehkuvat lämpimässä valossa, niin kaunista..

   Poista
 3. Ihanasti aurinko paistaa iltaisin lämpimin sävyin. Teidän talolla on uudet vaatteet, mutta vanha sielu. Se antaa kauniin ajattoman tunnelman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levollinen ja lämmin tunnelma tulee tuosta ilta-auringosta. Mietin mikä tästä tilasta kuitenkin tekee näinkin vanhan oloisen, vaikka pinnat on uutta. Kyllä siihen varmasti vaikuttaa tuo vanha hirsikehä mittasuhteineen ja ikkunajakoineen ja piilutut hirret, jotka näkyvät lumppupaperoinnin alta.

   Poista