15. maaliskuuta 2017

Hiljaiseloa ja kurkottelua tulevaisuuteenTäällä rakentaminen on ollut seisahduksissa hetken. Miehellä oli viime viikolla lomaa ja teimme pienen reissun koko perheen voimin. Tämä viikko menee tiukasti töiden parissa myös minulla mammalomalaisella..
Saan olla suunnittelemassa ja piirtämässä rakennuslupakuvia harvinaiseen siirrettävään vanhaan hirsirakennukseen. Parasta tässä on se, kun saa pienen pienellä panoksella olla taas mukana talonpelastusoperaatiossa ja oppia samalla uutta maamme vanhasta rakennuskannasta ja -historiasta. Ajattelin tässä kevään aikana muutenkin kertoa enemmän siitä, minkälaista työtä tulen tekemään äitiysloman jälkeen. Tämä aika, jonka nyt olen saanut viettää rauhassa kotona, on kypsyttänyt ajatukset lopulliseen päätökseen. Katson siis tulevaisuuteen odottavasti, uteliaasti ja innokkaasti!
Yläkerrassa taas ei tainnut viime viikolla muuta tapahtua kuin että mies puhdisti tytön huoneen oven vanhasta maalista ja asensi sen paikoilleen. Näin vanhan maalaistalon tuvanovi pääsi uudelleen käyttöön.
Mitä yläkerrassa sitten on vielä tekemättä? Listojen, lattioiden ja ovien maalaus. Pattereiden, pistorasioiden ja valokytkimien asennus. Kaiteiden rakentaminen portaisiin.
Tuntuu, että tytön huoneen ovi kruunasi yläkerran. Ikkunallinen ovi päästää mukavasti valoa aulaan myös oven ollessa kiinni.
Luultavasti hiljaiselo jatkuu nyt hetken täällä blogissa. Ja toivottavasti seuraavalla kerralla ollaan taas hivenen lähempänä yläkerran käyttöönottoa!13 kommenttia:

 1. Kaunis ovi, kruunaa varmasti aulan omalla viehättävyydellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Ovi on kyllä viehättävä ja kiva, että siinä on ikkunasta huolimatta samanlainen peilitys kuin muissakin yläkerran ovissa.

   Poista
 2. Ihana vanha ovi kauniisti paikkansa löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! Siihen se vain loksahti paikalleen. :)

   Poista
 3. Voi kun on kaunis ovi! Työkuviosi kuulostavat kovin kiinnostavilta, kiva, että on, mitä odottaa mammaloman jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Juuri nyt tuntuu, että tämä mammaloma on mennnyt hurjan nopeaa. Melkein hirvittää tämä ajan kiitäminen. Onneksi nyt on sellaisia innostavia asioita tiedossa ja siitä huolimatta saa olla kotosalla näitten pienten kanssa. Pienintä en raskisi vielä pitkään aikaan hoitoon viedä..

   Poista
 4. Aivan mielettömän kaunis ovi! Meillä on juuri samanlainen kuistilla, mutta lasiosa on erilainen, siinä on pieniä ruutuja :) muuten ihan samanlainen ja vielä samanvärinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Hauska, että teiltä löytyy lähes samanlainen ovi! :)

   Poista
 5. Nätin oven olette löytäneet.
  Eikö ole helpottavaa, kun saa tulevaisuuden ajatuksen jäsentymään 👍

  VastaaPoista
 6. I love your blog , you have a new folower from chile
  Cariños

  VastaaPoista