6. maaliskuuta 2017

Inspiroivaa kevätvaloaTalo kylpee jälleen ihanasti kevätvalossa. Talvihorroksesta heräilevän vain täytyy vielä säädellä häikäisevää valoa pellavarullaverhoilla.
Tämä on niin vaarallista aikaa, kun inspiraatio toisensa perään tahtoo iskeä ja uusia maalaussuunnitelmia alkaa viritä päässä.. Mies jo kyseli, että aiotko kenties maalata koko talon uusiksi. :) No en sentään. Mutta olen pitkän pimeän talven ajan silmäillyt eteistä ja kuistia, joiden maalaustyöt on edelleen vaiheessa ja miettinyt, mitä niihin lopulta laittaisin. Tänään taas keräsin kaikki ihanat kirjani kasaan ja katselin antaumuksella kuvia vanhoista rakennuksista. Monta ideaahan niistä lähti taas syntymään.
Nämä kolme alimmaista kuvaa on Lena Nesslen kirjasta Sablonimaalaus. Tätä ensimmäisen kuvan kuviota olen jo pitkään katsellut ja miettinyt, voisinko hyödyntää sitä meidän eteisen ja ehkä kuistinkin lautaseiniin ja kaappeihin. Pieni yksinkertainen kuvio, mutta isona alana tehtynä näyttää upealta. Tätä olisi myös aika näppärä käydä tekemässä aina muutama kuvio kerrallansa. Köyhän tapettia siis, mutta eikö se köyhyys ollut perinnerakentajan hyvä ystävä. ;)Tämä kuvio olisi myös kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Katsotaanpa liikenisikö jo aikaa tällaisten suunnitelmien toteuttamiseen, vai jäävätkö nämä vielä hautumaan ja odottamaan parempaa hetkeä.. Sen olen oivaltanut, että matkalla olo on parasta perinnerakentamisessa ja tylsäksi menisi, jos kaikki olisi hetkessä täysin valmista -siitäkin huolimatta, että keskeneräisyys välillä stressaa ja jopa tuskastuttaa.


Inspiroivia kevätpäiviä kaikille!
4 kommenttia:

 1. Suunnitelmia riittää niin siellä kuin täälläkin :). Kyllä se taitaa niin olla, että suurin osa suunnitelmista jää totetumatta, mutta toisaalta uskon, että suunnittelussa välivaiheet johdattelevat sitten kuitenkin johonkin todella hyvään, lopulliseen johtopäätökseen, joten koko ajatuspolku tarvitaan. Sablonimaalaus on kyllä erittäin toteuttamiskelpoinen idea. Minulle se on vain aina vaikuttanut hiukan työläältä, mutta kaunis lopputuloksesta kyllä tulisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelen, tosi hyvä vain, ettei kaikkea ole ollut mahdollista heti toteuttaa. Voisi mennä useampi asia uusiksi, jos olisi heti ensimmäisen idean lähtenyt toteuttamaan. Sablonimaalaus on kyllä työlästä, mutta aika mukavaa puuhaa, kun pääsee vauhtiin. Ja myös vähän koukuttavaakin..

   Poista
 2. Hiljaa hyvä tulee, tai niinkuin naapurimaassa sanotaan, man ska skynda långsamt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Mielenkiintoista nähdä, miten tämä talo tulee "valmiiksi" vuosien saatossa ja miltä lopputulos näyttää.

   Poista