2. maaliskuuta 2017

Uusi maalituttavuusJokin aika sitten kävin vanhaa taloa kunnostavan ystäväni luona ja hän oli juuri maalannut kuistin kattoa ja vähän hirsiseiniäkin minulle tuntemattomalla pellavaöljyemulsiomaalilla. Ihastuin heti tuohon mattamaaliin ja minunkin täytyi tilata maalia kokeeksi. Tätä Allbäckin maalia saa siis Rakennusapteekista.

Eilen hipsin vauvan päiväunien aikana yläkertaan ja ajatus oli vain vähän koittaa, miltä maali näyttää. Yhtäkkiä olinkin sutinut toisen aulan hirsiseinän kokonaan.. Tällä oli kyllä ilo maalata! Maalista löytyy valmiita sävyjä, jotka itse sekoitetaan. Bigmentit tulee siis pussissa mukana. Tämä on minusta aika kätevääkin. Tilasin valkoista maalia kolme litraa ja erilaisia bigmenttejä, joista voin sekoitella sopivia sävyjä.
Tähän hirsiseinään laitoin vintagen harmaata, mutta en laitanut bigmenttiä niin paljon kuin valmiissa sävyssä kehoitettiin laittamaan. Maali kuivuu nopeaa ja mikä parasta, tämä ei tuoksu juuri millekään. Maali on vesiliukoinen, joten pensselitkin puhdistuvat helposti miedolla suopavedellä. Valmiista seinästä minulla tuli jotenkin mieleen synnyinpitäjäni vanhan puukirkon maalatut hirsiseinät, joita lapsena aina joulukirkossa käydessämme tutkailin ja ihailin.


6 kommenttia:

 1. En ole taas käynyt katsomassa pitkään aikaan ja taas niin ihanaa olette tehneet! Ihanat lastenhuoneet tulossa ja hienot seinät! Tiedän tästä maalista mutta en ole kokeillut! Laitan muistiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sabina! Tällä maalilla tulee tosi kaunis mattapinta ja se kuivuu nopeasti. Varmasti olisi hyvä maali myös kattojen maalaukseen. :)

   Poista
  2. En tykännyt Ottosonin matt vit-väristä. Paksua, kamalaa... Ehkä tämä olisi parempi!

   Poista
  3. Meillä on tuvassa Antiikkiverstaan mattapellavaöljymaalilla maalatut lumppupaperiseinät. Siihen maali sopi hyvin. Tämä on minusta vähän juoksevampi maali ja sitä voi myös vedellä ohentaa.

   Poista
 2. Kaunista tulee! Tuo maali onkin ihan uusi tuttavuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgit! Tää maali oli kyllä meille löytö tähän tilanteeseen, kun pitäisi saada kohtuu nopeasti valmista ja maalien hajut väkisinkin leviää myös alakertaan, jossa asutaan täyttäpäätä. Eikä tämän maalin kanssa tarvitse tinkiä esteettisyydestä, ekologisuudesta eikä hengittävyydestä. Mainio maali siis! :)

   Poista