2. tammikuuta 2017

Vuosikatsaus 2016 ja rauhallisesti vuoteen 2017Meillä on takana melkoinen vuosi. Välillä on ollut itsellä sellainen tunne, että teimmekö mitään ja missä tämä vuosi oikein meni. Mutta kun katsoo blogia taaksepäin, muistuu mieleen, mitä kaikkea tämä vuosi sisältikään.. eikä voi todeta muuta kuin olipa melkoinen vuosi!

Tammikuu 2016

Tammikuu meni kohtuullisen rauhallisesti. Lähinnä kunnostelimme vanhoja huonekaluja ja rapsimme maaleja väliovista.Helmikuu 2016

Helmikuussa rakenneltiin yläkertaa.
Maaliskuu 2016

Muutimme evakkoon läheiseen rivitaloon maalaustöiden vuoksi.. Listat, ovet, osa alakerran lattioista ja huonekaluista sai väriä pintaansa.Huhtikuu 2016

Jatkui samoissa merkeissä.. kunnostettiin kuistin iso ikkuna, maalattiin ja maalattiin ovia, kynnyksiä, listoja..

Toukokuu 2016

Muutettiin takaisin taloon ja käännettiin katse kohti pihamaata ja ulkorakennusta. Ulkorakennus sai nurkkalaudat, vuorilaudat, varastoon tehtiin kulkuluiska..

Kuistin ikkuna asennettiin paikoilleen, tehtiin vuorilaudat, rakennettiin ulkoportaisiin kaiteet, siivottiin pihaa rakennusjätteistä ja viimeisteltiin nurmikko ja pihatiet.

Kunnostettiin huonekaluja ja maalattiin sabluunakuvioita.


 


Kesäkuu 2016

Maalattiin piharakennus.

Piha sai ensimmäiset istutukset.

Sisustettiin ja sisustettiin, hankittiin mattoja, verhoja, huonekaluja.. Tehtiin yhteistyötä tekstiilimuotoilija Henna Mantereen ja Lapuan Kankureiden kanssa.Antiikki ja design -lehti kävi tekemässä lehtijutun heinäkuun numeroon.Koti oli valmis vastaanottamaan messuvieraat.
Heinäkuu 2016

Talomme oli Seinäjoen asuntomessujen oheiskohde. Muutimme jälleen kuukaudeksi väliaikaisasuntoon. Vietimme lomaa reissaten kotimaassa. Kiertelimme vanhoja kaupunkeja ja museoita, kävimme eläinpuistossa ja huvipuistossa.

Elokuu 2016

Palattiin takaisin kotiin, koulut alkoi, työt alkoi, nautiskeltiin kodin tunnelmasta ja siitä, kun ei ollut kiire mihinkään. Vähän mies rakenteli myös yläkertaa.


Syyskuu 2016

Syyskuussa muu maailma jäi hetkeksi unholaan, opeteltiin elämään kahden uuden perheenjäsenen kanssa. <3Lokakuu 2016

Keskityttiin lähinnä vauvanhoitoon, vähän jopa rakennettiinkin (!).
Marraskuu 2016

Loppuvuotta kohden lasketeltiin hiljalleen. Rakennettiin, jos oli voimia ja intoa. Oltiin väsyneitä, kaivattiin hiljaisuutta, rauhaa, lepoa ja kotona oloilua vain.

Joulukuu 2016

Joulukuussa innostuttiin taas rakentamaan ja sen tuloksena yläkerta on maalaustöitä ja tapetointeja vaille valmis.
Joulunaika rauhoitettiin yhdessäololle ja levolle.

Uusi vuosi vaihtui täällä rauhallisesti kotona ollen. Podimme pientä flunssaa, joten tuntui hyvältä vain levätä oman perheen kesken. Uudelle vuodelle ei ole mitään isompia odotuksia tai tavoitteita - ehkäpä yläkerran ja saunan viimeistelyä voimien mukaan. Muuten toivomme vain tavallista rauhallista elämää vanhassa talossa maaseudun rauhassa -sen unelman todeksi elämistä, jonka vuoksi on tehty töitä monta vuotta. Heh, uusi vuosihan kuulostaa aika juhlavalta. :)

Hyvää alkanutta vuotta kaikille ja rauhan mieltä maailmalle!

Toivoo Elina


14 kommenttia:

 1. Kyllä tuo teidän talo on vaan niin kaunis ja viimeistellysti alusta asti kunnostettu. Alakerta näyttää niin kodikkaalta ja uskon, että yläkerrasta tulee mitä viehättävin. Innolla jään seuraamaan, mitä kaikkea 2017 aikana teette ja täytyy sanoa, että uskomattoman paljon ehditte tehdä viime vuonna, vaikka lapsiarki on käynnissä koko ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Vähän liiankin täys oli viime vuosi, toista samanlaista ei kyllä kaipaa heti perään. Toisaalta talo tuli tehtyä hyvälle mallille tehokkaasti ja ihan mukava ajatus myös, että pihastakin pääsee nauttimaan tulevana kesänä ihan eri tavalla, kun se tuli siistittyä ja viimeisteltyä. Istutusten laitto taas tuntuu lähinnä huvilta. :)

   Poista
 2. kyllä teillä on ollut supervuosi...toivotaan että tulevakin on ihana vuosi...blogi on hyvä päiväkirja...itse pidin päiväkirjaa ennen näitä blogeja...niitäkin on hauska sitten aikojen päästä lukea....pitäskin aloittaa uus päiväkirja kerta vuosikin vaihtui sinne kun saisi kirjoittaa perhearjesta tarkemmin..lapsista ja niiden sanomisista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä supervuosi, toivottavasti alkava uusi olisi hidastempoisempi! :) Olen tosi tyytyväinen, että on tullut pidettyä blogia, muuten suurin osa tästä ajasta unohtuisi. Päiväkirjat on kyllä kivoja. Meillä on sellainen viiden vuoden päiväkirja, johon kirjaamme ihan arkisiakin asioita ja lasten sanomisia ylös.

   Poista
 3. Hirmu paljon olette saaneet aikaan viime vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin, että olen ressannut lastenhuoneiden valmistumisesta niin, etten enään tahtonut muistaa, mitä kaikkea muuta olemmekaan tehneet. Koko ajanhan on ollut jokin asia tekeillä. Ilman siipan ahkeruutta ei oltais näin viimeistellyssä talossa vieläkään. :)

   Poista
 4. On teidän vuoteen mahtunut kyllä hurjan paljon kaikkea! Näitä vuosikatsauksia on ollut mukava lukea toisten blogeista. Itse en ole koskaan jaksanut sellaista tehdä, vaikka se kiva olisi. Katsoin omasta blogistani viime vuoden ensimmäisiä postauksia ja sitten katsoin täällä kodissa ympärilleni ja totesin vain, että paljon on vuoden aikana edistytty. Ehkä tämä uusi vuosi voisi olla meilläkin vähän rauahllisempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teilläkin tapahtunut paljon ja muutto vielä! No tästä eteenpäin vain nautiskellaan, eikö? ;)

   Poista
 5. Tosi hieno katsaus menneeseen vuoteen - paljon olette jaksaneet touhuta! Kauniita kuvia, paljon kivoja ideoita itsellekin mietittäväksi. Kiitos!

  Tuovi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukava kuulla, jos näistä löytyi ideoita mietittäväksi! Tällainen vuosikatsaus selkeyttää jotenkin omiakin ajatuksia ja luo tyytyväisen mielen kuluneesta vuodesta.

   Poista
 6. Paljon vuoteen mahtunut, ihania asioita kaikki vaikka raskaitakin varmasti. Olette saanet tehtyä todella ihanan kodin perheellenne ja kaiken huipentumana sinne uuden perheenjäsenenkin.
  Innolla odottelen jatkoa, on kiva päästä kurkkimaan yläkerran edistymistä. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Ei ollut ihan helppo vuosi, kun oli niin paljon töitä, rakentamista, muuttamista ja muuta tavallisesta poikkeavaa. Oon kyllä nyt niin nauttinut vauvan kanssa kotona olosta. :)

   Poista
 7. Hei, tutustuin vasta blogiisi ja tuo katon materiaali kiinnostaa? Onko ihan pontattua lautaa, mitat? Ja millainen pintakäsittely siihen tuli, tai on tulossa? Tässä tulevan talon sisäkattoja suunnittelen, siksi kiinnostaa! Nauttikaa vauva-ajasta ja onnea hienosti laitettuun kotiin! Kevät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa blogini pariin! Vastailinkin sinulle kattoasioista sähköpostitse. :)

   Poista