26. tammikuuta 2017

Tammikuun puuhastelujaYläkerrassa on oksalakattu lähes kaikki katot ja lautaseinät. Ikkunoihin on rakennettu smyygit ja  poikien huoneessa seinät on saatu lumppupaperoitua. Puukuitulevyjen saumoihin laitettiin paperinauhat. Näihin saumakohtiin olemme käyttäneet Domus Classican liimapaperinauhaa. Laitan lumppupaperointiohjeet tänne, kunhan ehdin ajatuksen kanssa laatimaan postausta.
Meillä on nyt mietinnässä, maalaisimmeko alaosan seinästä eriväriseksi. Ala- ja yläosan välikohtaan tulisi koristelista. Tämä on hyvin perinteinen tapa maalata lumppupaperoidut seinät, mutta en tiedä, miltä se näyttää vinokattoisessa huoneessa. Korkeus huoneessa tuntuisi ainakin riittävän tähän ratkaisuun ja ikkunakin huoneessa on hieman normaalia alempana. Täytynee tehdä vielä jonkinlaisia kokeiluja ennen kuin ryhtyy maalaamaan.

Nämä lumppupaperiseinät maalaamme mattapellavaöljymaalilla, jota käytimme myös alakerran lumppupaperiseiniin. Tykkään tuosta liimamaalimaisesta himeästä pinnasta, joka on kuitenkin puhdistettavissa samoin kuin perinteisellä pellavaöljymaalilla maalattu pinta. Meillä tämä puhdistettavuus on tärkeä ominaisuus, kun on pieniä talossa.
Teimme yläkertaan simppelit kattolistat itse.  Ulkoreunaan tehtiin jyrsimellä pieni profiili, joka antaa listalle kuitenkin vähän ilmettä.


Tytön huoneen heppatapetti saapui jo ja tässä tulee pieni kuvamaistiainen. Minusta tuo Sandbergin Collette -tapetti on sen verran tyylikäs, että menee hyvin vielä vanhemmankin lapsen huoneessa. Saapa nähdä, miltä seinällinen hevosia tulee näyttämään.. Se on tuossa tapetissa kiva, kun pohja on lämmin luonnonvalkoinen ja hepat tuollaisia tussipiirrosmaisia. Tytön huoneen suunnitelmat romanttisesta kesäkamarifiiliksestä saivakin sitten täyskäännöksen!
Kolmivuotias sanoikin tänä aamuna silmät pyöreinä haluavansa huoneensa seinälle avaruussankareita. Siinäpä sitä vasta olisikin sisustushaastetta! :D Mutta nyt odotan innolla, että pääsen pitkän tauon jälkeen taas maalaamaan. Mukavaa!

2 kommenttia:

 1. Ihailen kyllä teidän rakentamista, aivan mahtavaa miten olette pysyneet niin perinteisissä materiaaleissa. Ehkä ne hepat vähän sitten poikkeaa, mutta aika tyylikäs valinta oli tytöllä...kaunista tulee! Avaruusoliot... : ) Kyllä se on vaikea olla samaa mieltä lasten sisustusmayn kanssa : ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Juu nuo hepat ja jalkapalloilijat saa vielä istutettua ihan hyvin klassiseen tyyliin ja voivat olla mukavan raikkaitakin yksityiskohtia kaiken muun vanhan tai vanhantyylisen seassa. Lastenhuoneissa on muutenkin lasten tavarat ja lelut, joten täysin harmoninen vanhanajan tunnelma on aika vaikea saavuttaa kirkuvan väristen muovilelujen levittyessä ympäriinsä. Mutta avaruussankarit tuntui jo minustakin vähän menevän yli.. :)

   Vähän meinasi kirpaista tuon hevostapetin kanssa, kun oli aika arvokas tapetti ja samaan hintaan olisi jo saanut laadukasta paperitapettia, mutta menkööt tällä kertaa. Vaikka parille seinälle yläkerrassa tulee vähän modernimpi tapetti, niin halutessaan kokonaisuus on helposti muutettavissa perinteisempään suuntaan.

   Poista