16. tammikuuta 2017

Reissusta virkistyneenäTäällä on palattu pieneltä reissulta. Kävimme miehen ja pienimmän kanssa Turussa, Salossa ja Raumalla. Salossa poikettiin Antiikkiverstaan myymälään maaliostoksille. Nyt on yläkertaan myös tapetit tilattu. Paljastettakoon, että päädyttiin lasten valitsemiin malleihin, eli hieman rennommalla otteella mennään yläkerran huoneiden sisustuksessa. Reissu virkisti niin, että nyt tuntuisi taas olevan kovasti intoa yläkerran rakentamiseen. Tapettaja saadaan hetki vielä odotella, mutta maalaamaan ja lumppupaperoimaan pääsee hetimiten.
Paluumatkalla poikkesimme Vanhaan Raumaan päiväkahville. Olemme kierrelleet lähes kaikki Suomen vanhat puukaupunkialueet, mutta Rauma on jotenkin aivan erityisen viehättävä. Yksityiskohtien runsaus on niin mieletön, että niitä voisi tutkia monta viikkoa. Eipä ihme, että alue on saanut Unescon maailmanperintöstatuksen. Vanha Rauma on myös Pohjoismaiden laajin ja yhtenäisin puukaupunkialue.
Alue on ilmeisesti myös hyvä ympäristö asua ja elää. Sen huomion teimme, että ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä. Tuntui kodikkaalta, kun kahvilaan astuessa ventovieraat ihmiset tervehtivät ja heittävät muutaman ystävällisen sanan. Vanhan Rauman tunnelma on sellainen, että se täytyy kokea paikan päällä. Sen vuoksi en enempää kuvaillut vaan keskityin katselemaan ja aistimaan. Tuntuikin, että hetkenä minä hyvänsä kulman takaa olisi voinut lönkytellä hevonen kieseineen..
Antiikkiverstaasta ostimme vielä kotiinviemisiksi perinteisen puunkantokorin. Ja sehän näyttää siltä, kuin olisi aina ollut uunin vierellä.


16 kommenttia:

 1. Oi, teillä on ollut ihana ja varmasti rentouttava reissu! On se aina vähän erilaista reissata vain yhden lapsen kanssa. Raumalla pitäisi meidänkin ehdottomasti päästä käymään! Kaunis puunkantokori! Me ostimme aika saman näköisen tuossa joulun alla. Ei vain uskalleta sitä pitää vielä esillä, kun tuo nuorimmainen menisi siihen heti istumaan ja takuulla saisi sen rikki, vaikka vankkaa tekoa onkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin mukava päästä vähän reissuun ja pienimmän kanssa tuntui niin helpolta, kun ei tarvinnut käydä neuvotteluita siitä, minne mennään. :) Ja hauskaa oli ollut kotona isommillakin hoitajien kanssa. Kyllä tuonne Raumalle kannattaa lähteä käymään. Kesälläkin varmasti ihana paikka..

   Saapa nähdä, miten puukori kestää käytössä. Lapsillakin voi olla houkutus ottaa se leikkeihin mukaan. :)

   Poista
 2. Raumalla ei olekaan tullut käytyä, täytyypä pitää mielessä uusia reissukohteita suunnitellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suosittelen käymään! Ihana historiallinen tunnelma, mutta ei ollenkaan uinuva. :)

   Poista
 3. Olemme aikoneet käyttää "spännpapp", oletteko kokeilleet myös sitä?! Vai onko lumppupaperi teidän mielestä parempi vaihtoehto?! Kesällä vasta alkaa. Toivomme että välikatot ja eristys ja lattiat ovat silloin valmiit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla käytetty pinkopahvia. Sopii varmasti hyvin teille, jos aijotte tapetoida paperitapeteilla. Lumppupaperia olemme käyttäneet tapetin asemasta. Olemme laittaneet sitä suoraan hirsiseiniin ja myös puukuitulevyn päälle. Lumppupaperi on aika paksua ja vahvaa. En osaa sanoa onko sitä käytetty tapetin alla. Puukuitulevyn päälle voi myös tapetoida, eikä sen asentaminen vaadi koolauksia.

   Ihanaa seurata teidän edistymistä, tsemppiä!

   Poista
 4. Ihana puu-Rauma...

  VastaaPoista
 5. Kuullostaa ihanalta reissulta! Vanha Rauma on kaunis paikka. Ajatella miten paljon inspiraatiota ja puhtia voikaan pieni matka saada aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni maisemanvaihdos saa kyllä ihmeitä aikaan ja omaan kotiin tuntuu taas hyvältä palata! Oli oikein onnistunut reissu! :)

   Poista
 6. Anonyymi17.1.17

  En ollutkaan aikoihin käynyt lueskelemassa postauksiasi. Niin ihania tunnelmia! Raumalla olisi joskus kiva käydä. Hyvää uutta vuotta teidän perheelle! t.Heljä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heljä! Kannattaa kyllä käydä Raumalla! Meilläkään ei ole aivan suorin reitti Turusta Rauman kautta kotiin, mutta teki mieli taas poiketa tuonne. :)

   Poista
 7. Anonyymi17.1.17

  Kesällä Vanha Rauma on myös ihana. Samoin kuin Naantali (ehkä oma lempparini puutalokaupungeista, meren läheisyyden vuoksi) ja Kristiinankaupunki sekä Kaskinen. Kristiina poikkeaa mielestäni kyllä esim.Porvoosta kivalla tavalla,vanha alue on laajempi ja taloissa todella asutaan, eivätkä ne ole pelkästään turisteja varten :) Nuo pohjanmaan rannikkokaupungit vaan ovat vähemmän tunnettuja. Pietarsaaresta ja Uusikaarlepyyn läheltä taas löytyy aivan mahtavia Yyteriin verrattavia biitsejä, joissa saa kulkea melko rauhassa Yyteriin tai vaikka Hankoon verrattuna :) Suomi on hienoja kohteita pullollaan. Itseäni kiinnostaisi käydä Loviisassa, se on kokonaan näkemättä.

  VastaaPoista
 8. Nuo Pohjanmaan rannikkokaupungit on tulleet meille tutuiksi täällä asuessa. Kristiinassa ollaan käyty usein kesäisin, ihana paikka ja upea Lebellin talomuseo. Käytiin Loviisassa viime kesänä. Sattui aika sateinen päivä. Ihana paikka sekin, tosin odotin hieman laajempaa ja yhtenäisempää aluetta. Mutta paljon oli sielläkin kauniita vanhoja rakennuksia. Meren läheisyydessä on aina oma viehätyksensä, mutta Raumalla tykkään siitä, kun alue on sen verran laaja ja yhtenäinen, että siellä pääse kunnolla vanhan kaupungin "sisälle". Kyllä Suomessa on paljon nähtävää!

  VastaaPoista
 9. Aivan kamalan pitkän tauon jälkeen tulin käymään blogissasi, ja ahmin juttuja ja kuvia silmät ihmetyksestä ja ihastuksesta ymmyrkäisinä!
  Ihastelin mm. teidän makuuhuoneen sabluunamaalauksia, mielettömän kauniit ja herkulliset, jos en ole vielä muistanut kehua! Olen itsekin haaveillut moisesta näpertelystä, mutta nähtäväksi jää, kuinka kauan haaveilen siitä, ja riittääkö rohkeus. :)
  Kovasti olette siellä ahkeorineet, yläkertakin jo noin hienolla tolalla. Tsemppiä uurastukseen ja rauhallisia koti-iltoja sinne puuhailun lomaan!
  Sitten vielä sanottakoon, että vanhana Vanhan Rauman asukkina ilahduin siitä että olitte päässeet Raumalle käymään, ja piditte vanhankaupungin tunnelmasta. Se on ihana paikka!

  Meilläkin alkaa joissain alakerran huoneissa olemaan tuo tapettiasia ajankohtainen. Paperinen on ollut se vahvin vaihtoehto, mutta väliseiniin voisin hyväksyä muutakin, kunhan vain tyyliltään ja tuntumaltaan sopisi talon muuhun henkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inga! Jos sabluunamaalaus kiinnostaa, kannattaa kokeilla. Se on hauskaa ja helppoa! Haluaisin tehdä sabluunamaalauksia enemmän meillekin, mutta elämäntilanne ei oikein tällä hetkellä anna myöten tuolle aikaa vaativalle hommalle. Mutta onneksi tämä talo on sen luontoinen, että sen laittaminen ja "jalostaminen" taitaa olla elämän mittainen matka. Maalauksia voi jatkaa vaikka viiden vuoden kuluttua. ;)

   Ihanaa, että olette saaneet asua tuolla Vanhassa Raumassa. Me tykättiin kovasti tunnelmasta. Pääsimme nyt toista kertaa käymään siellä ja ihastus vain kasvoi. Suunniteltiin jo kesäreissua Vanhaan Raumaan.. Joistakin paikoista vain tulee sellaisia, että niihin tekee mieli palata.

   Ihan samalla linjoilla olen noitten tapettiasioiden kanssa. Laiteppa postausta, kun pääsette tapetoimaan. Olisi mukava nähdä teidän valinnat!

   Poista