4. maaliskuuta 2016

Jyväskylä -Toivolan Vanha PihaMeillä on tapana usein lomilla suunnata johonkin kaupunkiin. Tämän taviloman kaupunkikohteeksi valitsimme Jyväskylän. Vakioasioita kaupunkivierailuissa on museokäynti ja tunnelmallisen kahvilan tai ravintolan etsiminen. Jyväskylässä ne löytyivät samasta pihapiiristä -Toivolan Vanhasta Pihasta. Vanhaan tapaani jaan taas museokuvat tänne blogiini. Palaan niihin usein, kun mietin jonkin tilan sisustusta tai värimaailmaa. Blogi taitaa olla minulle myös rakennuspäiväkirjan lisäksi idealeikekirja, johon on hyvä laittaa muistiin rakentamista tai sisustamista inspiroivat asiat.

Toivolan Vanha Piha on ihastuttava paikka käsityöläispuoteineen, museorakennuksineen ja kahviloineen. Kuparisepän talon värimaailma, savirapatut ja liimamaalatut seinät olivat läkähdyttävän kauniit! Voisin siirtää ne suoraan taloomme, jos se vain olisi mahdollista.. Keltaisesta kammarista saimme inspiraatiota tytön huoneen värimaailmaan. Talo oli täynnä myös kauniita uuneja, tuollaiset yksinkertaiset ja sirot pystyuunit olisi minusta myös todella kauniita.
Kuparisepän talon kadunpuoleinen julkisivu.


2 kommenttia:

  1. Kiva kun teet juttuja teidän vierailusta museoissa. Museot ovat ihania paikkoja ja inspiraatiota niistä todellakin saa. Tykkään myös itse tehdä juttuja kivoista paikoista missä olen vieraillut. Juuri tuollainen yksinkertainen pystymuuri on niin kaunis,huoh! Ja onhan tuola muitakin ihania juttuja..ihana talo :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä ihana talo ja museoista saa melkein parhaiten inspiraatiota vanhan talon kunnostamiseen, vaikka ei aivan museotyylillä tekisikään. Jos olisi kaupunkikoti, niin tuollainen olisi kyllä täydellinen.. ;)

      Poista