25. maaliskuuta 2016

Ovien maalaustaTässä syy, miksi asumme hetken muualla. Kun lattiat, ovet, listat ja huonekalut ovat märkänä maalista, ei täällä paljon pienten lasten kanssa asustella. Nämä maalit, kun ei aivan muutamassa tunnissa tai päivässä kuivu. Joku olikin jo huolestuneena kysellyt, miksi automme aina vain on läheisen rivitalon pihassa. Lusikat ei siis ole menossa jakoon, vaan hyvässä yhteisymmärryksessä täällä viimeistellään kotiamme valmiiksi! ;D

Eilen illalla maalasin paitsi huonekaluja, myös ensimmäisen välioven. Osassa ovista on sen verran ruhjeita ja paikkauksia, että päätimme maalata ne hieman tummemmiksi ja peittävämmällä maalilla, kuin ensin ajattelin. Sen verran ohuesti kuitenkin maalasin, että puu kuultaa vielä alta. Kuvissa maali on märkää ja näyttää omaan silmääni punaisemmalta, kuin oikeastaan on. Tuntuu kivalta saada jotakin dramaattisemman väristä taloon. Talonpoikaistaloon, kun kuuluu voimakkaat värit. Olen kokenut tämän yhtenä haasteena sisustusvalinnoissa, haluan joukkoon alkuperäisiä talolle luontevia värejä, mutta samalla on pitänyt taiteilla valoisuuden säilymisen kanssa. Tällaisista haasteista tykkään! Nyt odotellaan, että maali kuivuu ja pinta himmenee kauniisti.


Vasemmanpuoleisessa ovessa on vähän pohjamaalattu epäsiistejä kohtia. Ovien tummuusaste muuttui kyllä aika voimakkaasti. Huomenna taas jatkamme maalauksia ja pääsiäisen pyhät maalit saavat kuivua rauhassa.
Rauhallista pääsiäisen aikaa blogin lukijoille!


-Elina-8 kommenttia:

 1. Hyvää pääsiästä! Upeat ovet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Jotenkin ovien maalaus päästää ne oikeuksiinsa. :)

   Poista
 2. kumpa ne pellavaÖljyt kuivuis nopeemmin :D lasten kaa ei aina pysty oottamaan mut on niillä kyllä ihana tehä....ei haise myrkylle sellaselle pahalle!!!! ihania maalaus hetkiä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, muuta huonoa puolta en maaleista keksi kuin pitkä kuivumisaika. Nämä Ottossonin maalit olen todennut niin hyvän tuoksuisiksi, että odotan aina innolla, kun saan korkata uuden maalipurkin ja vieno pellavaöljyn tuoksu leyhähtää ilmoille. :)

   Poista
 3. Tosi ihana väri! Olen itse miettinyt samaa väriä, mutta ovet tulevat myöhemmin, lattiat ja katot ensin! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sabina! Täällä odotetaan mielenkiinnolla teidän sisustustöiden alkamista! :)

   Poista
 4. Kaunista! Ja keittiönne on niin ihana!

  VastaaPoista