18. helmikuuta 2016

Nyt se löytyi!Kustavilainen penkkisohva tupaan! Olen pitkään seuraillut myyntipalstoja siinä toivossa, että vastaan tulisi tämän mallinen kustavilaissohva kaarevilla käsinojilla. Onhan niitä ollut antiikkimyyjillä myynnissä, mutta olen pitänyt puolet ja ylikin kalliimpaa hintaa samalla tavalla päällemaalatusta sohvasta vähän turhan korkeana.

Ja taas rapsutetaan samaa mintunvihreää maalia, joka on kyllä joskus ollut todellinen muotiväri. Meidän kaikista päällemaalatuista huonekaluista on löytynyt kyseinen maalikerros. Tuo väri ei kyllä ole ollenkaan minun värini ja lateksimaalikerrokset saavat meillä muutenkin nopeasti kyytiä. Onneksi tässä on vain yksi päällemaalaus ja alta paljastui meidän tupaan oikeinkin passeli punertava sävy, joka on hyvä pohja sohvan maalaukselle.
Olen ihan tyytyväinen keinutuolin käsittelyyn, joten luultavasti maalaan tämän samalla tavalla ohuesti itse sekoitetulla pellavaöljymaalilla pohjaväriä mukaillen. Tarkoitus on laittaa sohvaan ohut patja kansiosan päälle ja runsaasti muhkeita untuvatyynyjä pehmeyttä ja istuinmukavuutta lisäämään. Haluaisin sohvaan kustavilaishenkisen ruudullisen pellavakankaan istuinosan verhoiluun. Sohvaprojekti siis alkakoon! Laitan lisää kuvia sohvasta, kunhan se saadaan sijoitettua johonkin järkevään paikkaan kuististamme.4 kommenttia:

 1. Toi vihreenharmaa maali on muistaakseni joskus sodan jälkeen ollu helposti saatavilla/ halpaa.. Olikohan sitä jostain jäänyt yli. En tarkkaan muista.
  Niin kiva lukea teidän projektista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska ilmiö, että niin moni on sitten maalannut kaikki huonekalunsa tällä saatavilla olleella maalilla. :) Kiva, kun jätit kommentin -löysin blogiisi, voi mitä ihania mekkosia olitkaan ommellut. Terkkuja sinne!

   Poista
 2. Minäkin olen ihmetellyt vihreänturkoosin maalin yleisyyttä. Meilläkin on sitä paljon, mutta toisaalta saaristomaisemaan se sopii. Aivan upea sohva, onnittelut löydöstä ja hienoa, että löytyi sopivaan hintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina mukava, kun löytää jonkun pitkään etsimän ja ihan kohtuulliseen hintaan vielä. Meillä tuo väri ja myös lateksimaalin muovimainen kiiltävä pinta tuntuu riitelevän muiden mattapintaisten, lämpimien ja murrettujen värien rinnalla tosi voimakkaasti, mutta voin kuvitella, että tämä sopii mainiosti moniin muihin sisustuksiin. Ja just merelliseen ympäristöön!

   Poista