12. helmikuuta 2016

Kuulumisia ja uusia suunnitelmiaOlemme nyt asuneet viisi kuukautta talossamme. Muuton jälkeen päätettiin hetki huilia rakentamisesta. Syksyllä täytyi myös piharakennusta rakentaa talven varalle kuntoon ja talon alapohjassakin oli eristystöitä. Yläkerran rakentaminen käynnistyi melko verkkaisesti, mutta käynnistyi kuitenkin. Loppuvuosi ja alkanut vuosi ovat taas olleet kiireistä aikaa töiden osalta ja se on verottanut paljon voimia rakentamisesta. Itse olen tehnyt syksystä lähtien usein viikonloppuisin töitä, joten tehokkaan lauantaipäivän puuttuminen on myös hidastanut huomattavasti rakentamisen tahtia.

Koska tässä ei lähiaikoina  näytä olevan mitään helpotusta töiden osalta näkyvissä, olemmekin miettineet yläkerran tilojen rakentamisjärjestyksen aivan uudelleen. Päätimme keskittyä rakentamaan talon keskiosan ensin asuttavaan kuntoon, jolloin saamme nopeammin kaksi pientä makuuhuonetta sekä aulatilan lapsille käyttöön. Pojat saavat muuttaa tytölle tarkoitettuun huoneeseen ja tyttö taas saa pienen kuistin päälle tulevan huoneen käyttöönsä.

Tuntui lopulta helpottavalta, kun rakennettavat neliöt 106 asemasta typistyi 28. Omasta puolestani voisimme, vaikka huilia vuoden rakentamisesta, kunhan lapsille saadaan pari huonetta käyttöön. Tupien päälle tulevat suuret huoneet rakennetaan kyllä, mutta sitten kun ehditään keskittymään niihin rauhassa. Kesällä meillä on myös edessä piharakennuksen ulkomaalaus ja saunan rakentaminen valmiiksi. Ja kyllä sitä saunaa onkin jo kaivattu! Varsinkin miehellä olisi kova into päästä saunan rakentamiseen käsiksi. Paljoa sieltä ei enään puutukaan, vain lauteet, kiukaan asentaminen, suihku ja suihkuseinän käsittely. Ongelma vain on, että saunaan on jouduttu varastoimaan yläkertaan menevää tavaraa, jota täytyy säilyttää lämpimässä. Joten hetken saamme vielä vain haaveilla löylyjen heitosta.
Yläkerrassa lautarakenteisen kuistin päälle tuleva huone on lämpöeristetty seinistä ja paperoitu. Myös aulan katto ja takalyhtyyn tulevan huoneen katot on paperoitu. Pian saadaan puhaltaa kattoon villat. Aulan seiniin tulee laudoitus samaan tyyliin vaihtelevan levyisistä laudoista, kuin kustissammekin on. Huoneisiin laitamme puukuitulevyn ja lumppupaperin tai tapetin.
Olen myös suunnitellut, että tekisimme huoneisiin matalat kiinteät kaapistot leluille ja lasten vaatteille. Tässä Gård & Torp -lehdessä oli minusta kivan näköisesti toteutetut kiinteät matalat paneelikaapit. Nyt pitäisi löytää pari väliovea, että osattaisiin tehdä sopivan kokoiset oviaukot huoneisiin. Ei haittaisi, vaikka jossakin ovessa olisi lasit, jolloin valoa pääsee tulvimaan ikkunattomaan aulaan. Myöhemmin valoa tulee aulaan työhuoneen kautta avoimesta ovesta, mutta nyt tästä työhuoneesta tulee väliaikaisesti tytön huone. Työhuoneeseen tuleekin talon kuistin alkuperäinen aika suurikokoinen ikkuna.


6 kommenttia:

 1. On aina ihanaa kun remppasuunnitelmat selkiytyy ja pääse aloittamaan itse remonttia. Oikein jään odottamaan työnne etenemistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olen kyllä innoissani näistä yläkerran huoneista! Mukavaa suunnitella lastenhuoneita. :)

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat! Varmasti helpottaa kummasti, kun lapset saavat yläkerrasta lisää nukkuma- ja leikkitilaa. Isommat huoneet ehtii tehdä valmiiksi sitten myöhemmin. :)

  Saa nähdä, miten kauan meillä kestää muuton jälkeen, että jaksamme aloittaa yläkerran tekoa. Itsestä tuntuu tällä hetkellä, että heti vain muuton jälkeen yläkerran kimppuun, mutta luultavasti muuton jälkeen on hieman väsy ja on parasta vain olla jonkin aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu, että on alkanut jo kovasti kaivata lisätilaa lapsille. Saisi vihdoin myös tuvan laitettua olohuoneeksi. Eikä haittaisi, että osa leluista siirtyisi myös toiseen kerrokseen. :)

   Me todettiin, että oli hyvä levähtää hetki muuton jälkeen ja elää ihan normaalia arkea ja myös nauttia siitä, mitä oli jo saatu aikaiseksi. Toisaalta on ihanaa, kun ei muuton vuoksi tarvitse kiirehtiä rakentamaan, mutta tahti siinä kyllä helposi hidastuu..

   Poista
 3. On varmasti tärkeää saada lisätilaa ja ihan hyvään ratkaisuun olette päätyneet. Töissäkin pitää käydä, voimat ja aika ei vaan riitä kaikkeen. Varmasti on ihanaa alkaa suunnittelemaan lastenhuoneita ja minä jään odottamaan innolla teidän valintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vain näin on. Ja jos töissä venyy ylitöiksi, ei siinä enään parin tunnin takia jaksa yläkertaan kiivetä. Väsyy vain aivan liikaa. Tänään alkoi kivasti jo tuo keskiosa hahmottua yläkerrassa, joten arvaappas vain alkaako tässä jo kovasta pintamateriaalivalinnat raksuttaa mielessä.. Eiköhän niitä sitten kevään edetessä nähdä täällä bloginkin puolella. :)

   Poista