1. tammikuuta 2015

Kuistin laudoitus ja lattialankkujen odottelua


Kuistin laudoitus alkaa olla nyt loppusuoralla. Luultavasti aloitan maalauspuuhat täältä, koska lattialankut vielä odotuttavat. Näyttää siltä, että meille tulee alakertaan pieninä määrinä ruskeaa lähes joka huoneeseen. Tuvan parrut, keittiön hirsiseinät, kylpyhuoneen lattia, kuistin pääovet.. Sillä yhtäkkiä muistin, että kuistin alkuperäisissä ovissa oli kaunis ruskea sävy sisäpuolella. Olin jo mielessäni maalailemassa ovia myös sisäpuolelta okrankeltaisiksi. Ovet on varastoituna ja odottamassa kunnostusta. Ulkopuolelta ovet maalataan jokatapauksessa keltaiseksi.
Meidän vanhaan taloon ei tule sellaisia käytännöllisiä ylellisyyksiä, kuin kuraeteinen tai arkieteinen, mutta sisääntulo on minusta niin kaunis, että se peittoaa pienen epäkäytännöllisyyden mennen tullen. :D Voipa tietenkin olla, että myöhemmin olen toista mieltä, kun poikasten jääkiekkovarusteita ja hiihtomonoja pursuilee joka nurkassa.. Näillä tiloilla on nyt kuitenkin päätetty pärjätä.

Ensin tullaan keltaisista pariovista valoisaan ulkokuistiin, josta puolestaan pääsee sisäeteiseen. Kuistin kanssa eteistilaa tulee minusta ihan mukavasti. Jokainen kolo hyödynnetään ulkovarusteiden säilytykseen, portaikon alle mahdutetaan myös pieni vaatehuone vesipisteineen.


Kylpyhuone odottaa lattialämmitysputkia, putkimiehen käyntiä ja lattian valua.

Kävimme myös sahalla alustavasti sopimassa lista-asioita ja  katsomassa lattialankkujamme, jotka olivat vielä kuivumassa. Minä, joka olen aina unelmoinut massiivipuisesta lattiasta, olin lentää selälleni nähtyäni lankut. Lankut oli niin leveitä, etten ole edes osannut uneksia sellaisista tosissani. No aika näyttää, mitä sieltä tuleman pitää. Mielenkiinnolla odottelemme lattioittemme saapumista ja samalla ihmettelemme sitä, kuinka lankut saadaan kannetuksi taloon sisään!! Hui, sitä päivää! :)6 kommenttia:

 1. innolla jään myös odottelemaan lankkujanne. Massiivipuulattia on kyllä upea ja kerralla se kannattaa tehdä hyvistä materiaaleista! Sävypohdiskelut ovat hauskoja ja se auttaa aina, jos pystyy nappaamaan jonkin alkuperäisen sävyn ohjenuoraksi. Minulla on tällä hetkellä myös mietinnässä venevajan sisäosat, en osaa päättää, jättäisikö ne vain ihan puulle vai maalattaisiinko jollakin kevyellä sävyllä…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on arvoitus, miltä lankut lattiassa näyttävät. Onhan se hieno ajatus, että lattia voi kestää pari vuosisataa. Väri asiat on mieluisia pohdiskeltavia, mutta välillä päätöksenteko on vaikeaa. Ainakin minulle, joka tykkään hyvin monenlaisista värimaailmoista. Olen huomannut, että kaipaan aina vähän jotakin vahvempaa väriä mukaan ja kontrasteja, mutta samalla haluan myös, että tiloissa säilyy valoisuus ja raikkaus. Onnea myös sinun värivalintoihin, kyllä ne ajan kanssa ratkeaa!

   Poista
 2. oioi, leveät lankut ovat varmasti mahtavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla odotamme lankkuja, ne on myös yksi aika iso satsaus tähän taloon.

   Poista
 3. Kiva taas käydä täällä! Ihan kun olisi meidän talo, mutta vähän enemmän olette ehtineet! Ei niin moni ilta kun jaksan olla hereillä, mutta nyt tytöt nukkuvat ja katson suosikkibloggejani! Varmaan ihanat lankut! meidän leveät lankut omasta metsästa kuivuvat ulkona pikalla, pellit/pressu päällä… mutta oli märkä syksy ja m'rka talvi… jos ne ovat huonot niin täytyy maalata. Muuten olin haaveillut että olisivat puuta keittiössä. Eli "skurgolv". Vanhat lankut ovat maalattu ja niitä löytyy muihin huoneisiin! (hupsis, tänään suomenkieli ei sujunut niin hyvin, mutta toivittavasti meni oikein,,, ;-) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista, milloin löysin blogisi, mutta kauan olen lukenut sitä ja taloprojektinne teki minuun suuren vaikutuksen. Talomme ovat niin samoissa vaiheissa, että tutulta näyttää, kun käyn blogissasi. On ollut hienoa seurata teidän etenemistä ja saada uskoa myös oman talon rakentamiseen. Teille on tulossa hienot lattialankut ja vielä oman metsän puista, mahtavaa! Haluaisimme myös kuurilattian, mutta olemme varautuneet siihen, että jos lankut jostain syystä ei näytä niin hyviltä, maalaamme ne.

   Poista