10. tammikuuta 2015

Tuvan lattiaa ja makkaranpaistoa


Kävimme ensimmäisen kerran paistamassa makkaraa takassa ja samalla katsomassa valmistuvaa tuvan lattiaa. Lankut kiinnitetään tapeilla. Eipä lattiasta vielä oikein mitään käsitystä saa, mutta mukava laittaa joskus kuvia työvaiheistakin muistiin. Ei pääse unohtumaan, miltä rakentaminen oikeasti näytti. ;)
Pieni ehtivä apulainen. :)

Leveimmät lankut ovat aika vaikuttavia, niitä keskitämme tupaan.

Huh, on näissä tekemistä! Keittiö on tällä hetkellä täynnä lankkuja.


20 kommenttia:

 1. Ihanan leveitä lankkuja!

  VastaaPoista
 2. Tollasille määkin osaan arvoo antaa!

  Nimimerkillä: "Lankkulattioiden ystävä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahvat lankkulattiat on aina jotenkin kunnioitusta herättävät ja niiden käyttöikä on niin huiman pitkä.

   Poista
 3. Aivan upeat lattialankut, kertakaikkiaan täydelliset teidän taloon! Minkä pintakäsittelyn aiotte niihin laittaa? Suopakuurauksen :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Kun kehikkokauppaan ei kuulunut lattialankkuja, pähkäilimme, mistä ihmeestä saamme talon henkeen sopivat lattiat. Vanhoja leveitä lankkulattioita ei usein ole tarjolla. Monen sattuman kautta löysimme tämän sahurin, joka lupasi tehdä nämä lattiat. Ja todella hienot lankut saatiin!

   Olen aina haaveillut suopakuurilattiasta, kyllä nyt se toteutetaan, kun lankutkin ovat näin hyviä. :)

   Poista
 4. Nuo lankut ovat kyllä niin upeita ja teillä siellä hommat etenevät taas hienosti! En malta odottaa meidän vastaavia lankkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu, että on päästy mukavasti eteenpäin. Lattioihin kannatti vähän panostaa, on ne vaan upeita nuo kunnon lankut. Hienoa, että tekin saatte pian talon lämpimäksi ja tulisijat taloon!

   Poista
 5. Huijui mahtavia lankkuja! Miksi muuten päädyitte kuusilankkuihin, ootte varmaan joutuneet näitä vertailemaan..? Tiedä vaikka oisit tästä kirjoittanutkin, ei muista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Halusimme kuusilankut etenkin niiden vaaleuden vuoksi, koska haluamme lattiaan kuurikäsittelyn ja toivomme, että lattia myös säilyy vaaleana. Esim. mäntyhän on aika punertava ja punertuu vain ajan myötä. Mänty on myös melko pehmeä puu. Käsittääkseni kuusi on ollut yleinen myös vanhoissa lankuissa.

   Poista
 6. Meilläkin on jo lattia yhdessä huoneessa. Mäntyä, muistaakseni. Vielä on auki, maalataanko vai käsitelläänkö muuten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa mukava päästä joskus katsomaan teidän taloa! Ootte ilmeisesti päässeet hyvin remontissa alkuun. :)

   Poista
 7. Skaftungin saha Kristiinankaupungista pystyy ainakin tekemään hienoja vanhanlevyisiä ja rahti tänne saaristonkin perukoille oli ihan kohtuullinen. Mekin jätimme suopapuhtaiksi osan, osan maalasimme. Osaan huoneista saatiin alkuperäiset takaisin. Sellainen tilkkutäkkilattia:) Upealta, Elina, näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Kiva, kun jätit kommentin, niin löysin myös blogiisi. Hurjan mielenkiintoinen projekti teillä ja "hyppy" uuteen. :)

   Voi olla, että meilläkin jossakin tilassa myös maalataan lattia, mutta ainakin alakerrassa pyritään jättämään suopapuhtaiksi.

   Poista
 8. Ihania leveitä lankkuja! Mekin kävimme viime talvena vuosi sitten näihin aikoihin remontin keskellä viikonloppuisin pitämässä vanhassa takassa valkiaa ja samalla tuli myös paistettua makkaroita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marianne, aika mahtavaa. kun voi tehdä eväsretkiä omalle talolle! :) Nyt kyllä on lämmönkin vuoksi mukava pitää tulta takassa ja uunissa.

   Poista
 9. Onpa vaan lankkua! Hienoa, tuollaiseen taloon niin sopivaa. Meillä ollaan haaveiltu monen levyisistä lattialankuista, eli juuri samanlaisesta lattiasta kuin teille on näköjään tulossa. Kustannuspuoli vielä mietityttää.. :) Ja se, että kuusta vai mäntyä.
  Reippautta lattianasennushommiin, ja maalinrapsutteluihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inga kannustuksesta! :) Löytyisköhän sieltä teiltä päin pienempää sahaa, joka voisi sahata lankut. Kannattaa kysellä suoraan sahoilta. Kuurilattian kanssa kuusi varmasti parempi, mutta jos maalaa, ei niin suurta merkitystä kumpaa puuta laittaa.

   Poista
  2. Ollaan jo muutamilta sahoilta udeltu. Huimapäisin tarjous oli viistoistatonnia. (kääk!) Huokeammalla pääsis jos ottaisi leveää, ja kaikki lankut samoilla mitoilla. Mutta onhan lankkulattia vaan niin hieno leveyden vaihteluilla, että taidanpa kaivaa vielä joitain sahoja ja kysellä tarjouksia. Ja jos sitä vaikka tyytyisi sellaiseen kompromissiin että saliin hienompi lattia ja muualle pelkkä hieno. :D

   Poista
  3. Meidän lankut teki Sahaus ja höyläys Sami Kanto Ky Peräseinäjoelta. Onnistuisikohan rahti sinne, kysykää. :) Ajatuksena oli linkittää kaikki talon tekoon jollakin tavalla osallistuvat yritykset tuohon blogin laitaan, mutta jäi jossain vaiheessa, kun kaikilla ei ollut kotisivuja.

   Poista