9. tammikuuta 2015

Lattialankut saapuivat


Tuore puu tuoksuu heti ulko-ovelta. Eilen, illan hämärissä, saapuivat lattialankut. Kiitos riskien talkoolaisten, että lankut saatiin jouhevasti sisään! Minä tosin en ollut lankkujen saapumista näkemässä, mutta miehen puheista sain sen käsityksen, ettei lankkujen kanto muodostunut painajaismaiseksi hevosen hommaksi. :) Suuri kiitos talkoolaisille ja heidän perheilleen!
Tulevaa tuvan lattiaa. On monen levyistä, edustalla taitaa olla massiivisimpia lankkuja. Nyt ei tarvitse miettiä, mitä seuraavaksi tehdään. Kuusilankut ovat juuri niin kauniita, kuin olen ajatellutkin!
Olen aloittanut ovien kunnostuksen. Muutaman kuoritun maalikerroksen alta paljastui ruskeansävyinen ovi. On ilo nähdä puhdistettua oven pintaa, paksut ja huonosti maalatut maalikerrokset peittivät alleen myös peilien kauniit muodot ja uurteet. Ovien peilit ovat olleet hieman kehyksiä vaaleammat.
Olipa onni, että löysimme näitä ovia karmeineen viisi kappaletta. Juuri se määrä, mitä alakertaan tarvitaan. Kaikki ovet ovat lähtoisin samasta purkutalosta ja ovat samanlaisia. Tykkään kovasti näistä kolmipeilisistä, niin kutsutuista puoliranskalaisista ovista. Todella vanhoissa ovissa näkee usein laakapeilit toisella puolella, näissä peilit on molemminpuolin samanlaiset. Mies ei halunnut kovin matalia ovia, niitä olisi kyllä ollut hyvinkin vanhoja myynnissä. Näin lyhyenpuoleisena matalat ovet ei minua haittaisi, mutta onhan se tietenkin pitempien epämukavaa kumarrella ovien kanssa. Saa nähdä minkälaiset ovet löydämme yläkertaan. Ei haittaa, vaikka yläkerran ovien peilitys olisikin erilainen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti