17. lokakuuta 2014

Sähköt, putket, kylpyhuoneen runko ja kattolautoja

Miehen pitkä vapaa on päättymässä, rakentaminen muuttuu iltatöiksi tulevalla viikolla. Rakentamisen tahti hiljenee merkittävästi, mutta sisätyöt antavat potkua seuraavaan välietappiin, alakerran valmistumiseen. Lämpöjä ei ehditty saada päälle, mutta onneksi siihenkään ei ole enään pitkä matka.

Alakertaan on vedetty sähköjohdot, vesiputket sekä pattereille menevät lämmitysputket. Kylpyhuoneen runko on tehty. Seiniä paikattu niiltä osin, kun on ollut tarpeen. Oviaukkoja on muotoiltu sopivan kokoisiksi tuleville vanhoille oville. Kattolaudat saapuivat ja ne on upeita, leveimmät laudat olivat jopa yli kolmekymmentä senttiä leveitä. Sahurimme on ollut todellinen löytö!  Näillä samoilla laudoilla teemme paneloinnin kuistiin. Rintapaneeli tulee myös leveillä laudoilla vaakasuuntaisesti.

Tässä muutama kuva viimeisimmistä työvaiheista.

Melkoinen määrä pattereille meneviä putkia lähtee kylpyhuoneen nurkasta.

Keittiöstä tupaan, vasemmalle jää kylpyhuone.

Kylpyhuoneen runkoa ja roikkuvia sähköjohtoja.

Keittiön ja tuvan välisen huoneen hirsiseiniin on ajan saatossa tehty muutoksia. Paikkasimme aukot, tässä kohden seinät peittyvät pinkopahvin alle ja toiselle puolelle tulee kylpyhuone.

Myös tuvasta kamariin menevää oviaukkoa oli levennetty.

Odotetut kattolaudat. Keskileveys laudoilla taitaa olla reilu 20 cm.

14 kommenttia:

 1. Kova urakka, mutta aivan varmasti teille tulee upea talo! Mielenkiinnolla täällä seurataan edistymistänne, on todella mukava olla hengessä mukana ja nähdä mitä saatte aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä ottaa, mutta palkitseekin! Mukava kuulla, että siellä ollaan hengessä mukana! :)

   Poista
 2. Vauhti on teillä ollut huikea. Sisähommiahan onneksi pystyy tekemään keinovalossa iltaisinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on yritetty tehdä reippaasti, kun on ollut mahdollisuus rakentaa kokopäiväisesti. Onneksi ehdittiin sisätöihin ennen talven tuloa ja kun saadaan lämmöt päälle, niin hyvähän tuolla on illallakin rakentaa.

   Poista
  2. Anonyymi18.10.14

   Ei palele käpäliä siinä vaiheessa, ei ^^

   Poista
  3. Karoliina, me rakennettiin viime talvi. Ennen joulua tehtiin perustuksia ja pelättiin pakkasia. Helmikuussa aloitettiin kehikon pystytys. Välillä käpäliä paleli, mutta halu oli saada talo pystyyn ja seuraavaksi talveksi päästä seinien suojiin. Nyt meillä ollaan siinä vaiheessa, että saadaan nauttia uurastuksen tuloksesta. Sama on teilläkin edessä. Nyt vaan talvi sisukkaasti, niin ensi talvena jo helpottaa! Muistan, että aluskatteen saaminen oli jo juhlava tunne, pääsi välillä sateelta suojaan.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää, meillä ollaan muutaman askeleen jäljessä tuosta. Tänään saapuivat uudet kattoristikot ja salaojitus alkaa olla valmiina. Odotan kovasti, että päästäisiin tuohon teidän vaiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä palkitseva vaihe, kun alkaa valmista sisäpintaakin johonkin ilmestyä. Tänään meillä on ensimmäiset katot laudoitettu. Tsemppiä teidän urakkaan, toivottavasti ei aivan vielä pakkaset tule!

   Poista
 4. Varmasti hieno tunne nähdä vaihe toisensa jälkeen talon etenevän! Aika hulppean leveät laudat muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on ja pitää aina välillä muistaa, mitä kaikkea on jo tehty ja iloita yhdestä vaiheesta kerrallaan. Laudat oli tosi hulppeita, ei osattu edes aivan näin leveitä odottaa. Sopii täydellisesti tähän tupaan.

   Poista
 5. Onko teillä kylyhuone pitkän mallinen, niin kuin kuvassa näyttäisi olevan? Meillähän on kph ihan pitkulainen "käytävä" ja ainakin tällä hetkellä sen muoto tuntuu kivalta. Kattolautanne näyttävät upeilta, tässä projektin aikana olen oppinut ihan eritavoin kuin ennen arvostamaan oman alansa osaajia.

  Edellisessä postauksessa näytti muuten olevan meidän klaffipöydän sukulainen ja tutun näköisiä tuolejakin. Jännittävää nähdä millaisia samoja ja erilaisia ratkaisuja meidän taloihin ja niiden sisustuksiin tulee. Vaikuttaisi siltä, että teille tulee enemmän perinteitä kunnioittavia valintoja kuin meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylpyhuone on juuri pitkulainen n. 2m x 5,5m. Meillä on tähän samaan tilaan mahdutettu kylppäri, kodinhoitohuone ja wc. Haluttiin nuo kosteat jutut kompaktisti, kun ei oikein raskittu vanhaa pohjakaavaa uhrata nykyaikaisille saunaosastoille.

   Olen huomannut viimeisen vuoden ja tämän talon rakentamisen aikana, että päädyn yhä useammin niihin perinteitä kunnioittaviin ratkaisuihin. Se tuntuu luontevalta talon kanssa, jolla on jo aika kunnioitettava ikä. Uuden talon kanssa tekee varmasti helpommin kompromisseja uuden ja vanhan välillä, kun talo on kuitenkin uusi ja sillä ei vielä ole sitä historiaa takana. Minäkin mielenkiinnolla odotan, miltä nämä uudet ja vanhat perinnetalot lopulta näyttää sisustettuina! :)

   Poista
 6. Mahtavaa kattolautaa! Hienoa, kun viitsitte nähdä vaivaa niin isoissa kuin pienissäkin asioissa. On tuossa johtospagettia melkoinen määrä, siirtoprojekteissa kaiken saa kuitenkin niin näppärästi vedeltyä piilossa. Meillä melkoinen pähkäily, mistä mikäkin piuha mahdollisimman huomaamattomasti laitettaisiin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Tuo putki- ja piuhahässäkkeiden piilotus on kyllä siirtoprojektissa hyvä puoli. Mutta usein olen vähän mielessäni itkenyt menetettyjen alkuperäisten kattolautojen ja lattialankkujen perään. Onneksi sentään saadaan tilalle näinkin hyvää tavaraa!

   Poista