12. lokakuuta 2014

Pieni taloprojekti

Ensinnä kuulumiset talolta. Meillä on nyt tehty putkitöitä alakertaan. Pakollinen talotekniikka yritetään pakertaa alta pois, sitten alkaa mukavammat työvaiheet ja jaksaa taas kamerankin kanssa kulkea talolla. Nyt olemme lasten kanssa suosiolla pysyneet poissa talolta putkien ja piuhojen tieltä. :)

Meillä on myös käynnistynyt vähän pienempikin taloprojekti.. Alkuun suunnittelimme tytön kanssa nukketaloa barbiekokoon, mutta päädyimmekin tekemään perinteiseen nukkekotikokoon, koska nukkekoteihin on paljon runsaammin tarjolla kaikkenlaisia tarvikkeita. Mies auttoi meitä alkuun nikkaroimalla talon rungon tytön toiveiden mukaisesti liimapuulevystä.Tuleva kotimme on talonpoikaistalo, mutta tästä päätimme tehdä hieman herraskaisemman. Alakertaan tulee eteishalli ja sali. Keskikerroksesta löytyy keittiö, ruokasali ja kylpyhuone, vintiltä kaksi vinokattoista kamaria. Ajattelimme tapetoida ja maalata katot ja lattiat ennen kasausta. Aloitimme tapetoimisen salista ja ruokasalista. Sali sai kauniin sinisävyisen tapetin ja ruokasali vihreän. 


Tämä on ollut mukavaa puuhaa lasten kanssa sisällä nyt, kun ulkona ropistelee sade ja illat ovat varkain pimentyneet. Tyttö ehdotti, että tehdäänkö tästä oma blogi. Itse epäilin, että juuri nyt en taida ehtiä kahta pitämään, mutta välillä voisin täällä kertoa nukkekodinkin edistymisestä. Seuraavaksi meidän pitäisi löytää hyvät askartelumaalit lattioihin ja kattoihin sekä lisää tapettia vinttikamareihin.

Aivan ensimmäisten hankintojen listalla on ovet ja ikkunat. Näitä löytyikin sopivasti minimaailmasta. Minimaailman sivuille jää kyllä koukkuun niin aikuiset kuin lapsetkin. Enään en ihmettele, että joku hurahtaa nukkekoteihin! :)

Leppoisaa sunnuntaita toivotellen!


    

      

6 kommenttia:

 1. Niin se vaan on, meillä näitä löytyy kaksi kappaletta. Nyt vain harrastus ollut katkolla muutaman vuoden, mutta joskus taas kaivelen talot esille. Käyppäs katsomassa myös Nukkekoti ja Lelu sivuja, sieltä löydät myös paljon ihania minijuttuja sekä Väinölän nukkekodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Johanna! Väinölän nukkekotiin onkin tullut aiemmin vähän tutustuttua.

   Poista
 2. Ihania tapetteja nukkekotiin tulossa :) Olet varmaan jo käynytkin seinäjokisen kaunis pieni elämä -Annen blogissa, siellä on vaikka mitä ihania ideoita jopa barbiekokoisen nukkekodin kalustukseen. Tosin monta asiaa saisi tehdyksi kun vain olisi kuviosaha. Vai onko se nimeltään kuviosaha, se millä saa vaneria sahattua vaikka mihin muotoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olen joskus käynyt kyseisessä blogissa ja siellä oli kyllä paljon kauniita askarteluideoita. Jos tästä innostuu niin, että alkaa itse tehdä kalusteetkin, niin pitää sitten perehtyä noihin sahoihin tarkemmin. Runko me haluttiin liimapuulevystä, että siitä tulee kaappimaisen jämäkkä. Voi myöhemmin asentaa, vaikka lasiovet.

   Poista
 3. Nukkekotiprojekti kuulostaa ihanalta! Ja niin kauniit tapetit! Itse melkein pelkään sitä hetkeä, kun tyttö kaipaa omaa nukkekotia. Luulenpa, että olen juuri sitä sorttia, että hurahdan ihan täysin tuohon nukkekotimaailmaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on ihana hurahdus sitten! :D On mukavaa, kun keksii jonkin askartelun, jota voi tehdä yhdessä lasten kanssa, siinä aika vaan lentää huomaamatta. Tänään me innostuttiin sabluunoilla maalaamaan lasten kanssa ja ilta hurahti huomaamatta. Siinä kävi vaan niin, että tyttö alkoi haaveilla omaan huoneeseen itsemaalattuja tapetteja. :)

   Poista