5. helmikuuta 2014

Kissanluukut ja alapohjaa

Tällä hetkellä tuntuu, että on monta rautaa tulessa rakentamisen kanssa, pitää rinnakkain ajatella ja huomioida monia asioita. Tähän asti on edetty leppoisasti, tontilla on tarvinnut piipahtaa vain silloin tällöin. Mutta mukavaa, kun alkaa tapahtua!! Tässä lyhyt päivitys kuullumisista tontilla.

Kissanluukut tehty. Pystysuunnassa kiveen sahattiin timanttisahalla lovi, kivikiiloilla hoidettiin pala irti kivestä. Pienten palasten lohkominen kivistä on tarkkaa työtä, jotta kivi ei holtittomasti lohkea. Tämä ratkaisu toimi hyvin ainakin näissä valtavissa kivenjärkäleissä.

Kiviä vasten tulevat luonnonmukaisesti tervalla "painekyllästetyt" lankut.Alapohjaa. Meidän kehikossa alin hirsikerta korvataan alapohjarakenteella. Alimmassa hirsikerrassa oli kehikon laajimmat lahovauriot. Kivien välit muurataan umpeen myöhemmin.


8 kommenttia:

 1. Hienoa! Pian ne teidänkin seinät siellä kohoaa! :) Tuo terva on sitten "mukavaa" ainetta. Meidän talon alla rossipohjassa on kiva konttia, kun aina on hiukset tai pipo tervassa, kun mies on sitä vähän joka paikkaan sutinut :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä hieno tunne, kun pystytys lähenee! Tervantuoksu on kantautunut miehen työvaatteissa meidän eteiseen ja autoonkin, että semmosta mukavaa ainetta se kyllä on ;)

  VastaaPoista
 3. No nätisti on kyllä palanen irronnut järkäleestä! Olisipa kiva haistella tervan tuoksua :)

  VastaaPoista
 4. Terva täällä tosiaan tuksuu vähän siellä ja täällä :) Ihmeesti nuo palat vain irtosivat!

  VastaaPoista
 5. Kiinnostavaa nähdä miten te teette pohjan. Ihan eri systeemi kuin meillä! Tulee ihana talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sabina.Tuolla alapohjarakenteella korvattiin lahonneet alimmat hirret, noin 1,5 hirsikertaa. Ei niin perinteinen ratkaisu, mutta tätäkin on käytetty.

   Poista
 6. Anonyymi2.3.15

  Olisi kiva tietää, miksi aika harvat päätyy enää perinteiseen kiviperustukseen? Mielestäni se juuri antaa talolle luonnetta, kuten te juuri valitsitte.

  Olisko nuo uusia kiviä vai alkuperäisiä? Tuleeko tuollainen kivisokkeli kalliimmaksi kuin pelkkä betonisokkeli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että sokkelilla on iso vaikutus kokonaisilmeeseen ja juuri siihen luonteikkuuteen ja aitouden tuntuun. Meillä on vanhat kivet, ei kylläkään tämän talon alkuperäiset perustuskivet. Uusiakin saa, esim. pientä laittoa -blogin siirtotaloon tuli uusista kivistä perustukset.

   Vanhat kivet alkaa olla tosi kysyttyjä ja hinnat on myös nousseet. Sanoisin, että riippuu ihan siitä, mihin hintaan löytää perustuskivet, että tuleeko se kalliimmaksi, kuin betonisokkeli.

   Poista