3. helmikuuta 2014

Ikkunat

Ikkunat pyörii mielessä, tässä kuva kauniista uudesta perinneikkunasta. Olen saanut päähäni, että vedetty lasi täytyy olla myös sisälasissa, jotta vanhan ikkunan tuntu on varmasti myös sisäpuolellakin. Puhun nyt siis konevedetystä lasista. Konevedetyn ja puhalletun lasin hintaero on niin huikean suuri, että konevedettyyn päädyimme suosiolla.

Olisin toivonut taloon vanhoja ikkunoita, mutta kun uusiin päädyttiin, niin täytyy olla tarkkana, että ikkunoista tulee juuri oikeanlaiset. Ikkunoiden valitseminen on varmasti yksi niistä tärkeimmistä valinnoista, jotka vaikuttavat vanhan talon tunnelman aitouteen. Haluamme myös ikkunoihin nämä aivan yksinkertaiset ja eleettömät ikkunasalvat.

Perinneikkunat 6- ruutu
Kuva täältä


2 kommenttia:

  1. Kiva että noinkin hyvännäköisiä ikkunoita saa nykyään. Meidän keskustelunaihe viime viikon aikana on olleetkin vanhat ikkunat ja se, kuinka välttämätöntä niiden on olla vanhat. Lopputulosta en tiedä, kun ei ole lähtötilannettakaan. Kai se on ihan olennainen asia, että ikkunat ovat kuitenkin oikean kokoiset ;)

    VastaaPoista
  2. Me ei saatu talokaupan mukana vanhoja ikkunoita, joten sen vuoksi laitetaan uudet. Siirrettävä talo katsotaan uudisrakennuksena, joten sekin aiheuttaa ikkunoille lisävaatimuksia. Minusta vanhat ikkunat ovat ehdottomasti säilyttämisen arvoiset, puu usein laadukasta ja vanha lasi kaunista. Jos vanhat ikkunat on mahdollista kunnostaa, kyllä se vaiva kannattaa nähdä. Mutta onneksi uusiakin kauniita perinneikkunoita on saatavilla ja kuten sanoit oikea koko ja mittasuhteet on olennainen asia. :)

    VastaaPoista