4. helmikuuta 2014

Ikkuna-asiaa

Ikkunoihin perehtyessä huomasi, kuinka valtavan laaja erinlaisten vaihtoehtojen kirjo on. Useista vaihtoehdoista meidän ikkunoihin olemme valitsemassa alla olevat asiat.

Jos jollakulla tätä postausta lukevalla on kokemusta uusien perinneikkunoiden hankkimisesta ja niissä huomioitavista seikoista, kerro ihmeessä!-ikkuna kaksijakoinen huultamaton (= ikkunapoka karmin sisällä), sisään-ulosaukeava perinneikkuna
-ulkolasi konevedettyä lasia, sisälasi lämpöikkunaelementti, josta sisälasi konevedettyä
-ulkopuitteissa aito jakopuu, sisäpuitteessa jakopuu lämpölasielementissä pintaan laitettuna
-pellavaöljykittaus, maalaus sävytetyllä öljymaalilla, sivellinjälki
-alla kuvia yksityiskohdista, kuvat Domus Classican sivuilta.


TuulihakaSormihaka
Sormihaka ja tuulihaka


                                                                                
Ikkunasalpa, valkoinen
Ikkunasalpa
Ikkunakulmarauta
Kulmarauta
Ikkunasarana
Nostosarana kartiopäällä
              Ikkunan puuaihio   Ikkunakarmin jakopuu


ikkunan vaakajakopuu ja välikarmi

IkkunatippalistaIkkunakarmilankku 
 Karmilankku ja tippalista
Vedetty ikkunalasi
Vedetty lasi
                                            


8 kommenttia:

 1. Meillähän on juuri ikkunat tekeillä. Tilasimme ikkunat puusepältä, alunperin ajattelimme, että lämpölasi olisi ikkunoihin pakollinen, mutta niihin tulee nyt konevedetty sisä- ja ulkolasi ja niiden väliin yksi ylimääräinen lasi. Kuistille, kellariin ja ylkerran lunettiikkunoihin ei tule tuota ylimääräistä lasia. Kuulemma puuikkunoissa lämmön pitävyyteen vaikuttaa laseja enemmän se kuinka tiiviisti puuosat on tehty. Meillä on muuten ihan sama jakopuumalli kuin mikä teillekin on tulossa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos viestistäsi! :) Olen miettinytkin vaihtoehtona tuota kolmatta lasia. Mahtavaa kuulla, että se käy uudisrakennukseen, silloin sen pitäisi käydä myös meille. En ole oikein sulattanut täysin tuota lämpölasia.. Onko kolmas lasi laitettu teillä siihen sisäpokaan vai kuinka se käytännössä toteutetaan ikkunarakenteessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tarkkaan en tiedä miten se lisälasi tulee, puuseppä mietti siihen jonkun mahdollisimman huomaamattoman ratkaisun, mielestäni se tulee sisäpokaan. Ikkunoiden laskennalliset lämpöarvot on mun mielestä suurimmaksi osaksi ikkunateollisuuden markkinalauseita. Todellisuudessa esim. Argon-kaasu haihtuu ajan myötä, niin että lasin lämmönpitävyys muuttuu ajan kuluessa.

   Laitan sitten blogiin kuvia ikkunoista ja niiden yksityiskohdista kun ne saadaan tontille.

   Poista
  2. Kiitos tiedoista, pitää vielä perehtyä tuohon kolmannen lasin vaihtoehtoon!

   Poista
 3. Anonyymi4.2.14

  Hei! Kiva lueskella sinun blogiasi kun olette aina pari askelta edellä projektissanne, niin voimme ottaa teiltä vinkkiä! ;) Meilläkin mietinnässä ikkunat lähinnä lämpöhävikkien tasauksien vuoksi. (Vielä on epävarmaa voimmeko käyttää kehikon vanhoja ikkunoita.) Olisi kiva kuulla mihin ratkaisuun päädytte ja mistä olette tarjouksia ikkunoista pyytäneet. Terv. Jenni, Kälviä

  VastaaPoista
 4. Hei Jenni, kiva että olette saaneet vinkkiä täältä! Vanhoihin ikkunoihinkin voi myös lisätä tuon kolmannen lasin. Laitan tänne varmasti sitten vielä postauksen, mihin lopulta ikkunoiden kanssa päädyimme. Laitappa blogi teidän projektista niin päästään mekin seurailemaan teidän etenemistä ! ;)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi7.2.14

  Joo. Olishan se blogi kiva... Mutta ei taida olla tässä vaiheessa mun heiniä. Tyydyn ainakin toistaiseksi ihailemaan toisten kirjoituksia. ;) Onnea projektillenne! Jenni

  VastaaPoista
 6. Kiitos Jenni ja sitä samaa teidän projektillenne! :)

  VastaaPoista