1. lokakuuta 2016

Sähkömiestä odotellessaTodettiin, ettei yläkerrassa kannata aloittaa mitään hommaa, ennen kuin sähkömies ehtii tekemään välttämättömiä sähkötöitä alta pois. Niin mukavaa kuin onkin, että mies on tässä lastenhoidossa illat mukana, niin vähän malttamattomana taas odotan, että pääsisimme pian jatkamaan lastenhuoneiden rakentamista. Tässä odotellessa laitan kuvapläjäyksen yläkerrasta.

Poikien huoneen kattoa.
Aulasta poikien huoneeseen. Tilat hahmottuu jo mukavasti, kun väliseiniä on laudoitettu.


Aulasta kuistin päälle tulevaan huoneeseen.


Oikealla porrasaukko.


Isojen päätyhuoneiden oviaukoissa käyn aina huokailemassa, ehkä nämä sitten muutaman vuoden päästä valmistuvat. :)Esitellään vielä lopuksi toinenkin uusi perheenjäsen. Vanhin lapsi on toivonut kissaa jo monta vuotta ja nyt tuo toive saatiin toteutettua. Tämä kissanpoika matkasin monta sataa kilometriä meille. Oli ainokainen, joka oli jäänyt kissapentueesta vaille kotia.  Oman allergiani vuoksi, kissasta tulee ulkokissa. Rakensimme sille lämmitetyn kopin piharakennukseen. Eilen yritin saada kissasta kuvaa, vaan enpä oikein onnistunut, kun kissa oli niin vauhdissa puista lentelevien lehtien kanssa. Onhan se ihanaa katsoa, kun pihamaalla viilettää leikkisä kissanpoika ja lapset tykkäävät, kun saavat hoivata.

13 kommenttia:

 1. Tuosta kerroksesta huoneineen tulee kyllä ihan mielettömän hieno, en yhtään ihmettele malttamattomuuttasi. Voi miten hauska kuva: söpö kissa "kissanluukussa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä yläkerran huoneita jo odotetaan hartaasti, isommat lapset tarvitsisivat jo omaa tilaa. Kissa on hauska, kun se niin tottuneesti pujahtaa kissanluukuista sisään ja ulos. :)

   Poista
 2. Onpa suloinen kissa! Kyllä se yläkerta vielä valmistuu, onhan se jo hyvällä mallilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavista sanoista! :) Yläkerran rakentaminen on ollut aika repaleista, kun on ollut niin paljon muuta viime kuukausien aikana. Kyllä nämä pari huonetta saataisiin käyttöön melko nopeasti, kunhan edittäisiin hetki keskittyä rakentamiseen tiiviimmin.

   En saanut oikein hyvää kuvaa kissasta. Se on hauskan näköinen, kun sllä on aika pitkät korvat. Kissan isoäiti on turkkilainen vankissa, en tiedä onko sillä vaikutusta asiaan. Ainakin luonne on hyvin leikkisä.

   Poista
 3. Aivan upeata kädenjälkeä jälleen. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 4. Arvaan mattamattomuutesi...;) Jaksamista ja kärsivällisyyttä, lopputulos tulee olemaan varmasti huikea!

  Ja kisuli on suloinen! Arvaan lasten ilon, kun saavat hoivata lemmikkiä ja leikkiä tämän kanssa. Ja siitä oppii samalla myös paljon, pitämään huolta ja ottamaan vastuuta.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Lapsista kyllä huomaa, että kissa on heille tosi tärkeä. :)

   Poista
 5. ... malttamattomuutta kyllä tarkoitin! :)

  VastaaPoista
 6. Maaseudulla kissa on kyllä niin oleellinen osa! :) Meillekin tuli kissa mukana talokaupoissa, ja kyllä noita jyrsijöitä on oven lähistölle kannettu pihapiiristä tai kenties kauempaakin keskimäärin yksi päivässä. Ja sisältäkin tuo kerkesi yhden jo saalistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se, tuntuu siltä, kuin tämä kissa olisi ollut meillä aina. Ja kyllä se on hyvä noiden jyrsijöiden karkoituksessakin. Aika hauska, että saitte kissan vielä samassa kaupassa ja kiva ettei kisun tarvinnut muuttaa tutusta paikasta! :)

   Poista
 7. Upea talo teillä. Kävin noin puolitoista vuotta sitten tutustumiskäynnillä talossanne Pohjalaistalot-kurssin yhteydessä ja on ollut mukava seurata edistymistä blogistanne. Meillä on vähän samankaltainen projekti Keski-Suomessa, vaikkakaan talo ei ole pohjalaistalo, mutta vanha hirsinen maalaistalo silti. Meillä tosin ollaan vielä suunnitteluvaiheessa. Ja suunnitelmista puheenollen, miten teillä on eristetty tuo yläkerran katto? Meillä on myös tulossa taloon yläkerta ja sen eristäminen mietityttää nyt, kun suunnitellu on käynnissä sen osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä tuli kattotuolit tuon hirsikehikon päälle ja sillä saatiin eristeelle (selluvilla) riittävästi tilaa. Rakenne aluskatteesta alaspäin on tuuletusrako min. 100 mm, vinolla osalla tuulensuojalevy kattotuolien välissä, selluvilla puhallettuna 500mm, ilmansulkupaperi, koolaus ja kattolauta. Tsemppiä teidän projektiinne!

   Poista