21. maaliskuuta 2016

KeittiöstäKeittiön lattia on jo jokin aika sitten pohjamaalattu Ottossonin pellavaöljymaalilla. Pellavaöljymaalista tulee kyllä ihanan lämmin ja mattamainen pinta näin maalatuksi lattiapinnaksi.
Hirsiseiniä mietitään edelleen.. nyt on se aika vuodesta, jolloin ne eivät näytä lainkaan liian tummilta. Talvella minun teki mieli raikastaa niitä jotenkin, mutta harkitaan vielä.
Pian saisi ovetkin maalata. Harmi, kun joissakin ovissa on sen verran paikkauksia, että ihan ohut lasuuri tuskin tulee korjaamaan asiaa. Täytyy ehkä kuitenkin päätyä vähän peittävämpään pintakäsittelyyn.
Ihanaa, kun talo tulvii taas valoa ja maalit kuivuvat verrattain nopeasti!8 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman kaunis keittiö! En ollenkaan ajatellut, että maalaisit lattiat. Näyttää todella hyvältä. Mitä sävyä käytit? Hirsiseinä on kaunis noinkin, kannattaa harkita tarkkaan ennen kuin käsittelee jollain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mia! Meillä on ollut ihan alusta asti ajatus maalata keittiön ja kuistin lattiat, koska ne joutuvat niin koville ja likaantuvat muita tiloja enemmän. Tupaan ja kamariin jää edelleen kuurilattiat. Pohjamaalin sekoittelin maalien jämistä. Titaani-sinkkivalkoiseen sekoitin umbran harmaata, tummanharmaata ja vielä poltettua umbraa bigmenttinä. :)

   Poista
 2. Näyttää hyvältä myös maalattuna tuo lattia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lKyllä, tulee heti sellainen oikein vanhan lankkulattian vaikutelma. Kuurilattialla kestää vuosia patinoitua oikeanlaiseksi. :)

   Poista
 3. Lattia näyttää hyvältä ja samoin nuo hirsiseinät! Teidän hirret ovat tosi kauniin sävyiset. Tuo vanha opetustaulu sopii väreineen hienosti tuohon hirsiseinälle! :) Mukava kuulla, että maalit kuivuvat hyvin nyt, kun meilläkin alkaa ihan pian maalausurakka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Keittiössä hirsien sävy on kyllä kaunis ja aika tasainenkin. Nyt nämä lämpimät aurinkoiset ilmat ovat auttaneet maalien kuivumista. Tsemppiä teidän maalausurakkaan! :)

   Poista
 4. Anonyymi22.3.16

  Kyllä on kaunista, näissä huoneissa sielu lepää!
  T. Nina

  VastaaPoista