20. lokakuuta 2015

Neristan ja peili vanhasta kehyksestäSyysloma oli meillä työntäyteinen, mutta onneksi saatiin sentään yksi yhteinen vapaapäivä järjestettyä. Silloin lähdettiin Kokkolaan kyläilemään ja samalla katsastamaan vanhakaupunki Neristan, joka on yksi laajimmin säilyneistä puukaupunkialueista Suomessa. Vanhankaupungin liepeillä oli myös lapsille mukava luonnontieteellinen museo Kieppi.Pieniä ja suuria, koristeellisia ja vaatimattomia, kunnostettuja ja rapistuneita, kaiken värisiä -ritirinnan. 


Samalla tietenkin poikettiin vastaan tulleisiin antiikkiliikkeisiin. Antik Helenistä löytyi vanha kehys, johon leikkautin peilin.


Antik Helen

Vihdoinkin siis saimme peilin kylpyhuoneeseen. Muita peilejä tässä talossa ei vielä olekaan. Peiliä emme ole vielä ehtineet kiinnittämään seinään. Kylpyhuoneen työtaso on öljytty, mutta sävytämme sen vielä, kunhan olemme päättäneet tuleeko siitä tumma vai valkoinen. :)
12 kommenttia:

 1. Kivoja kortteja ja nätit raamit löysitte. Ensimmäisen kuvan maisema on joskus aikanaan avautunut kotiportiltani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, hauska kuulla, että tämä on sinulle tuttu näkymä! :)

   Poista
 2. Anonyymi20.10.15

  Räsymatto vinkin tulin huikkaamaan, kun osui silmään..;) kunnosta en tosin tiedä, enkä siitä miellyttävätkö edes väritykseltään, mutta vanhoja ilmeisesti ovat ja näyttäisi, että olisi useampi samaa väritystäkin, käy kurkkaamassa http://m.tori.fi/vi/22373864.htm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas niitä iso kuorma, joukossa varmasti hyviäkin, mutta pitäisi ostaa koko valtava satsi kerralla ja sattuvat olemaan aika kaukana. Mutta kiitos paljon vinkistä, ilahduttavaa saada tällaisia vinkkejä!!

   Poista
 3. Oi että, vanha kotikaupunki tosi kauniisti kuvattuna!! Tuota ei osannut arvostaa lainkaan silloin siellä asuessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se usein taitaa mennä. Kun saa asioihin vähän etäisyyttä ja aikaväliä oppii arvostamaan. :) 60- luvulla tämä vanhakaupunki on ollut purku-uhan alla, onneksi säilyi ja on nyt meidän ihasteltavana!

   Poista
 4. Minä tekisin tasosta ehdottomasti tumman, peilin upeisiin kehyksiin sopivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan mihin päädytään. :) Nyt nautin siitä, kun on aikaa katsella paikkoja ja rauhassa tehdä päätöksiä.

   Poista
 5. Voi ei, en ole käynyt täällä pitkään aikaan. Nyt on paljon lukemista. Teillähän näyttää olevan koti todella hyvällä mallilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aika rientää, pian on pari kuukautta asuttu! ;)

   Poista
 6. Oi, miten kauniit peilin kehykset! Mekin etsimme vessaan vanhoja peilinkehyksiä, yllätys yllätys. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Onnea kehyksien etsintään, näin saa ainakin edullisen peilin!

   Poista