22. lokakuuta 2015

Hirsien sävytystäMeillä on ollut keittiössä kolme aika voimakkaasti poikkeavan väristä hirttä tuossa ikkunan ja avohyllyjen välissä. Nämä hirret ovat vielä sahapintaisia ja poikkeavat muista hirsistä pintansa vuoksi. Kyllästyin katsomaan niitä ja päätin sävyttää hirret niillä sävyillä, mitä kaapista sattui löytymään.

Sekoitin vahvaan kahviin okrankeltaista ja maamustaa ja kappas hirsiä ei enään kauempaa erota juuri lainkaan, ellei tiedä katsoa tarkemmin. Jos olisi ollut ruskeaa, olisin laittanut sitä hieman joukkoon. Vältin kuitenkin liian ruskeaa ilmettä, sillä hirret on meillä paikoin enämmänkin harmahtavat. Lähempää huomaa kyllä, että sahapinta on erilainen, kuin vanhoissa hirsissä.  Nyt olen taas vähän tyytyväisempi keittiöön. :) Onko muilla ollut tällaisia hirsien sävyttämiseen liittyviä ongelmia, kuinka saitte hirsiin hyvän ja aidon sävyn?

4 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa, olipa hyvä vinkki. Tämä saattaa olla meilläkin edessä, jos hirsiä päätetään jättää näkyville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatan ehkä vielä sävyttää tuon seinän hirret kevyesti kauttaaltaan, mutta nyt on jo parempi! Hirsissä on niin paljon sävyvaihteluja, että varmasti vain kokeilemalla löytää parhaimman vaihtoehdon omille hirsille. Muuten en olisi sävyttänyt ollenkaan, mutta nuo kolme korvaushirttä oli niin poikkeavan värisiä.

   Poista
 2. Täältäkin satelee kiitoksia vinkistä, jonka pistän tässä vaiheessa korvani taakse, mutta jolle varmasti tulee vielä käyttöä myöhemmin Jossakin olen törmännyt myös mustan teen hyödyntämiseen sävytyksessä. Luultavasti saman suuntainen vaikutus kuin tuolla kahvilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tuolla teelläkin saa hyvin sävytettyä. Joskus aikoinaan sävytin huonekalujakin kahvilla ja sillä tuli kaunis sävy. Kaikenlaista voi aina koittaa. ;)

   Poista