26. heinäkuuta 2015

Sataa, sataa ropisee!


Kävin kuvaamassa, vaikka oli niin pimeää ja harmaata. Ulkona vettä on tullut liikaa, sisälläkin sitä saadaan nyt, mutta tarvittaessa. Iso juttu, taloon tulee juokseva vesi!

 Ropisevaa sunnuntaita!

- Elina -


16 kommenttia:

 1. Onnea juoksevasta vedestä :) Voi että kun voi olla kaunis tuo kylpyhuoneen lavuaaritaso - voisin siirtää sen meille :)) Kauniit hanat olette valinneet, sopii erinomaisesti tyyliin. Ymmärrän hyvin että sinun aikasi blogin pitämiseen on rajalliset, mutta on ihanaa kun olet ehtinyt pitämään meidät ajantasalla - tämä on ollut kiva matka seurata taidän projektia ja toivottavasti paljon jatkoa on luvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Kylpyhuoneemme on sellainen pieni tehokas huoltopiste talossa, minusta se on silti kaunis tila ikkunoineen ja yksityiskohtineen. Mukavaa, että sitä päästään pian oikeasti käyttämään! Nyt kun meillä yritetään tehdä taloa reippaasti muuttokuntoon, tuntuu, että ei ole aikaa kovin pitkiin postauksiin. Mutta pyrin kyllä loppuun asti ainakin kuvin päivittämään blogia. Tässähän mennään vasta puolimatkassa.. yläkerrassa ja pihassa, piharakennukessakin riittää vielä rakennettavaa. :)

   Poista
 2. Tuolta Mian kautta tupahdin blogiisi ja saankin kunnian olla sadas lukijaksesi kirjautunut:) Meillä tehdään wanhan mökin remppaa ja asumme myös wanhassa talossa, jota olemme itse remontoineet, joten mielenkiinnolla alan seurailla tämän blogin juttuja. Tein juuri postauksen mökin juoksevasta vedestä, joka on kylläkin vain hanallinen vesiastia, mutta samoissa tunnelmissa onnellisena hanasta tulevasta vedestä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vesi tuntuu hyvältä, vaikka toisaalta tuo niitä riskejä taloon. Mukavaa, että sielläkin rempataan vanhoja rakennuksia. Pienistä edistyksistä ja mukavuuksista osaa varmasti iloita! Tervetuloa seuraamaan blogia! :)

   Poista
 3. Ensimmäinen hanan avaaminen ja veden virtaaminen onkin tosi iso juttu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se juhlavaa! Talo tuntuu heti ison askeleen valmiimmalta. :)

   Poista
 4. Hienon näköistä! Meillä on ollut juokseva vesi, kunnes putki talvella suurten lämmönvaihteluiden vuoksi halkesi ja valutti ties kuinka paljon vettä kellariin. Nyt on vesikin suljettu, ja saadaan se takaisin, kunnes kaikki putket on uusittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Voi harmi, että teillä on sattunut iso vahinko. Nyt tulee sitten putket uusittua ja kuntoon. Kyllä noita putkia myös välillä on tullut mietittyä, että toivottavasti ei mitään vuotoja tule. Riskihän niissä on aina.

   Poista
 5. Vesi on kyllä tärkeä ja iso juttu, jota aina ei osata arvostaa ennen kuin se puuttuu. Meillä oli aluksi ihan hirveää vettä, täynnä kalkkia, rautaa ja ties mitä muuta. Wc:n messinkihanasta tulikin heti kerralla vanhan talon miljööseen sopiva.:) Nyt on onneksi jo vesiosuuskunnan vesi käytössä.

  Kauniilta näyttävät uudet kalusteet ja suihkut! <3 Tuo allashana taitaa olla ihan sama kuin meilläkin messinkisenä - tällä hetkellä jo siis uusvanha, kiitos kalkkiveden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Kyllä se varmasti niin on, että vettä osaa arvostaa sitten, kun se puuttuu tai on jotenkin huonoa, eikä kelpaa käyttöön. Olemme niin tottuneita puhtaaseen juoma- ja käyttöveteen, että harvoin siitä muistaa olla kiitollinenkaan! :)

   Poista
 6. Hieno etappi saavutettu siellä! Ja tyylillä, jälleen.
  Kovin harvakseltaan olen blogimaailmassa ehtinyt käydä, mutta ainapa tänne melkein ekana eksyn. Ja ilahdun kun niin hienosti saatte asioita eteenpäin. Tsemppiä edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inga! Teilläkin on hienosti edistytty. Huomasin blogistasi, että meillä oli sama uuninmuuraaja. :)

   Poista
 7. Tosi kaunis suihku ja pesualtaan hana! Minulla on ihan iloisen jännittynyt olo teidän puolesta, kun pääsette niin pian jo muuttamaan! :D Varmasti hienoa laitella viimeisiä juttuja paikoilleen ja kohta jo saada kannella huonekaluja uuteen, omaan, tupaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Suihkun ja hanan kanssa päädyttiin lopulta aika yksinkertaisiin malleihin. Jotenkin tuo yksiotehana tuntuu lasten käyttöön turvallisemmalta.

   Minulla on vähän levoton olo lähestyvän muuton kanssa. Miten saadaan kaikki valmiiksi ja kuinka elämä lähtee rullaamaan näin isolla porukalla, kun alkuun on vain muutama huone käytössä.. Koululainen on tottunut omaan huoneeseen ja pojatkin siihen, että halutessaan voivat leikkiä oman huoneensa rauhassa. Joten luulen, että paine yläkerran rakentamiseen alkaa melkein heti, kun muuttokuorma on sisällä. :) Huonekaluja on päässytkin kertymään, saa nähdä mihin ne kaikki sullotaan siksi aikaa, että yläkerran huoneet valmistuu.. :D

   Poista
 8. Voi että, onnea vedestä! Siitä tietää että ollaan jo voiton puolella! Teille on tulossa kaunis suihku ja koti ennen kaikkea! Olen jo tovin lueskellut blogiasi ja nyt kun ostettiin keväällä rintamamiestalo ja remontti on aluillaan, nämä hommat kiinnostavat entistä enemmän :) !
  Ihanaa tuo teidän suihkun kenno-laatta.. olen haaveillut samaisesta laatasta meidän kylppäriin, mutta hinta on huolettanut pistänyt mietityttämään. Teittekö jostain löydön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Luin juuri kirjaa 8 x puutalo ja siinä oli aivan ihanasti kunnostettu rintamamiestalo. Muun muassa tuota kennolaattaa wc:n lattiassa.. kannattaa haalia kirja käteen, jos et ole vielä lukenut sitä.

   Saimme kennolaatat aika edullisesti, kun Pukkilalla sattui juuri silloin olemaan 35% Habitare -kampanja-alennus noista laatoista. Pukkilan myymälässä hinnat ovat muutenkin jälleenmyyjiä edullisemmat. Eli melkein puolet edullisemmin saatiin, kuin mitä paikallinen jälleenmyyjä pyysi laatoista. Mutta onnea remonttiin, rintamamiestaloissa on oma ihana viehätyksensä! :)

   Poista