17. kesäkuuta 2015

Vielä paperoinnista


Tuvassa on päästy aloittamaan lumppupaperin laittoa. Täällä paperit laitetaan suoraan hirrelle. Seinän pinta on aika veistoksellinen, kun hirsien piilujälki näkyy paperin alta. Seinää voisi vain katsella..! Se on eri tavalla upea verrattuna tasaisesti levylle liisteröityyn paperiin. Tasaiseen pintaan on varmasti helpompi tehdä sablonikuvioita, mutta tämä on minusta mahtava pohja roiskemaalaukselle. Alemmassa kuvassa on  Gysingestä ostettua lumppupaperia ja vaaleampaa lähirautakaupasta hankittua. Lumppupaperi on todella edullinen materiaali, tuvan paperit maksoivat noin 30 euroa.





Ennen paperointia täytyy vielä tilkitä hirsien välejä.


Ulko-ovet ovat saaneet toisen maaalikerroksen. Mukava ajatus, että nämä voidaan pian saada paikoilleen, talon ulkonäkö varmasti kohentuu melkoisesti.



Meillä näyttää kalenterissa sellaiselta, että melkein seuraavat pari viikkoa menee jossakin muualla, kuin raksalla, joten tänne ei ole tulossa mitään ihmeellistä raportoitavaa lähiaikoina. 

Toivotankin kaikille lukijoille hyvää juhannusta ja ihanaa kesää!!


- Elina -

8 kommenttia:

 1. Hienoa pintaa tulee lumppupaperilla. Nuo ovet ovat todella kauniin keltaiset, sopivat hyvin ulkoseinien punaisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En arvannut, että pinnasta tulee noin kauniin eläväinen suoraan hirrelle laitettaessa. Täällä ollaan oltu ihan lumppupaperin lumoissa viime päivinä ;)

   Poista
 2. Mahtavaa pintaa, on varmasti todella inspiroivaa tehdä tuohon roiskemaalausta! Ovien väri on herkullinen. Ihanaa, kun käytät rohkeasti värejä, sopivat teidän tupaan prikulleen! Hyvää juhannusta teille, pieni tauko raksahommista tekee varmasti hyvää :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, ettei kaunis hirsiseinän pinta tällä tavalla kokonaan häivy paperoinnin alle. Värien käyttö on niin luontevaa vanhassa talossa ja on yksi mukavimmista, mutta myös haastavimmista asioista tässä urakassa. Aina ei ole helppo päättää, tai sitten vaihtoehtoja on liian monta.. Onneksi tuvan värimaailma on ollut aika pitkään selvänä mielessä, mutta sabluunamaalauksiin olisi niin monta herkullista vaihtoehtoa. Jospa nämä alakerran väriasiat tässä tauon aikana asettuisi lopullisesti. :) Hyvää juhannusta myös teille!

   Poista
 3. Kaunista! Kivasti elävöittää tuo piiluttu pinta.
  Hienolla mallilla teidän koti, nopeasti on tullut valmista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja! Tykkään aivan erityisesti tuosta tuvan paperoinnista juuri tuon eläisen pinnan vuoksi. Välillä havahtuu, että huoneet on tosiaan aika hyvällä mallilla, mutta nuo kunnostamiset ottaa kyllä tosi paljon aikaa.. :)

   Poista
 4. En tiedä luetko vanhempien postausten kommentteja enää, mutta kokeilempa onneani kuitenkin. Millä tavoin kiinnititte lumppupaperin suoraan hirsiin? Näyttää oikein hyvältä. Meille on myös tulossa keittiöön lumppupaperia seinille ja aiemmin olen ajatellut, että alle vedetään huokolevyä. Tulin nyt kuitenkin toisiin ajatuksiin, kun mietin, että huokolevythän on siellä ihan turhaa rahan tuhlausta, kun haetaan kuitenkin hieman raffia pintaa ja tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levitimme ensin hirsiin selluloosaliisteriä. Paperiarkit liisteröitiin myös toiselta puolelta ja annettiin liisterin imeytyä n. 5 min. Paperierkit aseteltiin seinään niin että ne menee pari senttiä reunoilta toistensa päälle. Lopuksi vielä liisteröitiin arkkien päälle seinään. Kannattaa liisteröidä, koska muuten paperi imee maalia paljon. Antiikkiverstaan sivuilla on myös ohje lumppupaperointiin. Minusta suoraan hirrelle tehty paperointi on todella vanhan näköinen eläväisen pintansa ansiosta.

   Poista